Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Polskie dema w pierwszej setce na CSDb  (Przeczytany 3494 razy)

zielok__

• Gość
Polskie dema w pierwszej setce na CSDb
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Listopada 2011, 08:56 »

skull napisal:

Co od samego twistera wzorowalismy sie na \"twistro\" z dtv, jednak zanim uzyskalismy poprawna teksture, Isildur przebrnal przez kilkanascie (jak nie kilkadziesiat) tekstur - ja nie umiem rysowac, a szkoda bo pewnie szybciej by to nam poszlo.

ps. podoba mi sie ten Twoj tryb wyswietlania obrazu, gdzie wybierasz sobie linie (taki display list na c64 ?)

Ja w sumie tez nie malowalem \"tekstury\" twister\'a a ja wyrenderowalem i odpowiednio przekonwertowalem na 3 kolory. Byly bodajze ze trzy proby zanim uzyskalem zadowalajacy efekt i wtedy ta druga to juz za pierwszym razem poszla bo wiedzialem czego unikac. Byla jeszcze zabawa z sinusami aby jak najbardziej minimalizowac wszystkie bugi (dublowany dithering itp)

A display lista jest powszechnie uzywana a ja tylko staralem sie pokazac nowe mozliwosci ktore umozliwia ten tryb.

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #76 dnia: 17 Listopada 2011, 09:43 »

zielok napisal:
a ja tylko staralem sie pokazac nowe mozliwosci ktore umozliwia ten tryb.

udalo sie

nes__

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 20 Listopada 2011, 20:45 »

skull napisal:

Cytat:
Kto to kodowal?

ja,
wcale nie spieprzylem

Grunt ze kolejna dobra muzyka jest w tym pliku.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #78 dnia: 07 Lutego 2012, 21:10 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:
Top C64 Demo

Place   Release Name       Weighted Average

13 Altered States 50% by Taboo 9.09
 46 Apparatus by Miracles and Lepsi     8.93
    Black Spark 100% by Black Sun       8.93
 83 Digital World by Samar              8.80

http://noname.c64.org/csdb/toplist.php?type=release&subtype=%281%2C2%29

I pomyslec ze demo Sebaloz and co. nie znalazlo sie w 10-tce najlepszych a demo smaru jest.
Absolutnie nie wiarygodne ze jest tez przed demem presnij batona.

Jak kto sie wszystko zmienia, czysciciel butow zostaje milionerem i odwrotnie.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 07 Lutego 2012, 21:30 »
Nie bede karmil trolla i nie rozpisze sie o problemach z algorytmami wyliczania srednich plus o problemach z obiektywnoscia ludzka.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #80 dnia: 07 Lutego 2012, 21:47 »
@Nitro nie interesuje mnie Twoja opinia na temat ofensiv by Sebaloz.
Jak chcesz kolege wybielac to znajdz sobie inne forum albo przenies moja wypowiedz do areny.
Ogolnie Sebaloz powiedz nam najlepszy koderze i grafiku sceny co chciales przez swoja merytoryczna wypowiedz nam przekazac bo nie zakumalem.
Demo Samar jest od tygodnia w pierwszej dziesiatce a Tobie zostaly jakies stare zrzuty z listy dem jak nomen omen pierwsze miejsce SP5 rzadzilo na CSDB.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #81 dnia: 07 Lutego 2012, 22:41 »
Update, wlasnie po udzieleniu komentsa w tym watku demo Samar-u zostalo zdownwotowane i nie jest juz przed demem presnij spacje.
Czy nie znane sily wziely sprawe w swoje rece? Czy godzi sie to robic jedynej polskiej produkcji? Gdzie Wasza duma Polacy, gdzie solidarnosc?

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #82 dnia: 07 Lutego 2012, 22:53 »
a ja wlasnie chcialem oddac glos bo do tej pory nie oddalem, ale chyba tego nie zrobie bo znowu ktos mi wypomni ze mam wlasne zdanie... tutaj nie wolno miec swojego zdania.

i tak, uwazam ze downvote to tez wyrazenie swojego zdania. nie tyle jako ocena per-se (tak to sie pisze?) dema, a w szerszym kontekscie porownujac z innymi produkcjami.

przypomnialem sobie jednak ze po kilku wojnach na csdb obiecalem sobie ze nie bede glosowal - bylo blisko.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #83 dnia: 08 Lutego 2012, 08:07 »
Mam nadzieje ze nikt nie daje DT 10-tek tylko dlatego, ze jest polskie. Dla mnie sorry, ale takie akcje ktore sa bardzo popularne wsrod Polakow w internecie sa idiotyczne, takie machanie szabelka ktorego nie cierpie.

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 08 Lutego 2012, 08:39 »

wackee napisal:
Mam nadzieje ze nikt nie daje DT 10-tek tylko dlatego, ze jest polskie. Dla mnie sorry, ale takie akcje ktore sa bardzo popularne wsrod Polakow w internecie sa idiotyczne, takie machanie szabelka ktorego nie cierpie.

O czyms takim to chyba Kisiel wspominal, ze daje 10 polskim produkcjom \"Laughing\" , ale niech on o tym sie wypowie (byle nie rozwinal tego w jakas wielka dyskusje \"Very ).

Takie akcje o ktorym piszesz  sa popularne nie tylko wsrod Polakow. Ja mam wrazenie, ze niektore prace, produkcje w bazie CSDb maja obnizane noty, aby nie byly za wysoko.

Ja np. daje tyle ile uznam: ani mniej, ani wiecej!

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #85 dnia: 10 Lutego 2012, 23:05 »
Nadal Sebalozie demo Samaru okupuje 6-te miejsce CSDB.
Wiec wnioski plyna dla mnie takie:
Mozesz sie waski pracie nabijac z produkcji kolegow, swiat wie co jest lepsze \"Smile\"
Zielok, wiadomo , ze bez Sebaloza zrobilibyscie lepsze demo ale jak widac Swiat ocenil je na gorsze, trzeba to przyjac na klate.
Dla pozostalych \"scenowiczow\", coz z tego ze Sebaloz byl kiedys wspanialy, jak jego praca chujem sie obraca, myslalby kto ze wyroznianie Nitro  z jego grupa (BS) cos pomoze anty talentowi ... ale coz.
Trzeba powiedziec ze KIEDYS sebaloz byl wielki... tak dwadziescia lat temu.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #86 dnia: 11 Lutego 2012, 11:15 »
Generalnie voty to tylko voty i statystyka jest niesprawiedliwa czasami - spojrzmy gdzie jest np desert dream (o zgrozo) - a z kolei mozna wbic 1 dla DD i wbic 1 dla DT - tu statystyka bedzie bardziej sprawiedliwa - zobaczymy czemu bardziej jedna jedynka zaszkodzi...

Jak sie zaczal temat co jest lepsze - fajnie polecialy downwoty - ta sama liczba glosow i inna srednia - stawiam, ze wiem kto to byl  \"Smile\" \"Razz\"

Tower Power 92% - to ogladam regularnie takie stare demo a taki klimat - serio jest multum niedocenionych dem

Trza robic cos nowego z wieksza dynamika, plynnoscia... Szkoda, ze ten wyklad Ninjy tak pozno obejrzalem
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???