Ale Grave Story nie mialo jakiejs wysrubowanej oceny - juz predzej powinni usunac tych, ktorzy dali \"1\", bo trzeba na prawde nie miec nic wspolnego ze scena C64 zeby dac \"1\" \"2\" albo \"3\" za takie demo.. A usuniete sa wszystkie glosy (poza moim ktory wlasnie oddalem - 10 bo to moje ulubione demo

). Bez sensu.
Co moge napisac o innych demach.. W Apparatus sie nie ma do czego przyczepic, poza nazwa - nie wpada w ucho. Muzyka OK, grafika OK, kod OK, calosc OK.
Dream Travel nie jestem w stanie kolejny raz obejrzec, bo podobno mam spalonego SIDa w emulatorze, YouTube i C64. Charczy mi od samego startu. Yans z Jaboli - swapper i koder - kiedys napisal jedna muzyke, nie charczala tak i latwiej bylo uchwycic melodie. Kod poza paroma efektami sredni, a grafika chyba lepsza niz kod i muzyka. Jak dla mnie to np. w tej czesci gdzie jest kilka pionowych paskow latajacych to jest bug - najpierw sie paski niby twistuja, a po parunastu sekundach z lewej strony sa przyciete jak od hebla, jakby nie bylo czyszczenia sprajtow z lewej. Nie wiem, moze VICa tez mam spalonego w emulatorze, YouTube i C64 i dlatego tak jest.. Wole wiec sie dalej nie zaglebiac w to demo, bo chyba nie jest kompatybilne z moim sprzetem. Kubek z ktorego wylatuja szesciany - fajny efekt. Reszty nie pamietam.