Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Polskie dema w pierwszej setce na CSDb  (Przeczytany 3478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nes__

• Gość
Polskie dema w pierwszej setce na CSDb
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Listopada 2011, 17:01 »
Sebaloz i Miracles+Lepsi - gratulacje, super demo.

PS. Czy byl jakis crash CSDb ? Grave Story z Asphixii nie ma ani jednego glosu, a byl wysoko. Pare innych dem chyba tez

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Listopada 2011, 17:18 »

nes napisal:
Sebaloz i Miracles+Lepsi - gratulacje, super demo.

Milo, ale napisz tez cos o innych demach ktore byly na kompo.

nes napisal:
PS. Czy byl jakis crash CSDb ? Grave Story z Asphixii nie ma ani jednego glosu, a byl wysoko. Pare innych dem chyba tez

Jakis czas temu admini robili akcje usuwania kont ludzi ktorzy robili wyrafinowany downvoting. Tzn dawali 10 zeby podbic ocene produkcji konkurencji, a potem obnizali np na 6 zeby ta sama produkcja gwaltownie spadla. Konta tych osob zostaly usuniete razem z ich glosami, pobytami na party i podpietymi \"projektami\".

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Listopada 2011, 17:30 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:
Jakis czas temu admini robili akcje usuwania kont ludzi ktorzy robili wyrafinowany downvoting. Tzn dawali 10 zeby podbic ocene produkcji konkurencji, a potem obnizali np na 6 zeby ta sama produkcja gwaltownie spadla. Konta tych osob zostaly usuniete razem z ich glosami, pobytami na party i podpietymi \"projektami\".

W przypadku Apparatus tez tak jest. Najpierw 10 potem ktos zmienil 6 (chyba, ze mi sie tylko wydaje:)). Ale czy to kurde wazne? Ja jestem zadowolony, ze sie ludziom podobala nasza produkcja (a efektownego oddania szacunku przez Horneta nigdy nie zapomne - kto byl wtedy obok \"lozy szydercow\" ten wie o co chodzi). Zreszta wszystkie opinie ktore uslyszalem na party od roznych ludzi wystarcza mi za ocene Apparatus.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Listopada 2011, 17:35 »
Zgadzam sie, zreszta mowilem ze nie ma znaczenia dla mnie opinia lamerow, czy dadza 10 czy 6 to dalej sa lamerzy z ktorych zdaniem nikt sie nie liczy na scenie. Dzwonie do Nitro zeby zamknal temat.

nes__

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Listopada 2011, 17:36 »
Ale Grave Story nie mialo jakiejs wysrubowanej oceny - juz predzej powinni usunac tych, ktorzy dali \"1\", bo trzeba na prawde nie miec nic wspolnego ze scena C64 zeby dac \"1\" \"2\" albo \"3\" za takie demo.. A usuniete sa wszystkie glosy (poza moim ktory wlasnie oddalem - 10 bo to moje ulubione demo \"Smile\" ). Bez sensu.

Co moge napisac o innych demach.. W Apparatus sie nie ma do czego przyczepic, poza nazwa - nie wpada w ucho. Muzyka OK, grafika OK, kod OK, calosc OK.

Dream Travel nie jestem w stanie kolejny raz obejrzec, bo podobno mam spalonego SIDa w emulatorze, YouTube i C64. Charczy mi od samego startu. Yans z Jaboli - swapper i koder - kiedys napisal jedna muzyke, nie charczala tak i latwiej bylo uchwycic melodie. Kod poza paroma efektami sredni, a grafika chyba lepsza niz kod i muzyka. Jak dla mnie to np. w tej czesci gdzie jest kilka pionowych paskow latajacych to jest bug - najpierw sie paski niby twistuja, a po parunastu sekundach z lewej strony sa przyciete jak od hebla, jakby nie bylo czyszczenia sprajtow z lewej. Nie wiem, moze VICa tez mam spalonego w emulatorze, YouTube i C64 i dlatego tak jest.. Wole wiec sie dalej nie zaglebiac w to demo, bo chyba nie jest kompatybilne z moim sprzetem. Kubek z ktorego wylatuja szesciany - fajny efekt. Reszty nie pamietam.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Listopada 2011, 17:42 »

nes napisal:
Ale Grave Story nie mialo jakiejs wysrubowanej oceny - juz predzej powinni usunac tych, ktorzy dali \"1\", bo trzeba na prawde nie miec nic wspolnego ze scena C64 zeby dac \"1\" \"2\" albo \"3\" za takie demo.. A usuniete sa wszystkie glosy (poza moim ktory wlasnie oddalem - 10 bo to moje ulubione demo \"Smile\" ). Bez sensu.

Taka byla decyzja adminow. Widocznie ktos bawil sie w downvotowanie innych produkcji, a konsekwencja byla usuniecie wszystkich jego zapiskow w tym glosow na Grave story (niewazne jakie to byly glosy).

nes__

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Listopada 2011, 17:44 »
A, to dobrze jak decyzja adminow a nie poczatek rozsypki CSDb.

W kazdym razie - 4 polskie dema w pierwszej setce to cos malo, bylo ich raczej wiecej.

Btw. skad o tym wiesz ? Chyba nie zasugerowales tego adminom ? \"Wink\"

nes__

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Listopada 2011, 17:50 »
PS. W sumie zaryzykowal bym stwierdzenie, ze Dream Travel bez grafiki zasluguje najwyzej na ocene 4/10, a to ze ma wiecej jest tylko i wylacznie zasluga grafikow. Grafika jest naprawde fajna.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Listopada 2011, 17:57 »
Sebastianie, Wojciech Jaruzelski wprowadzil Stan Wojenny, Ludzie glosowali na Solidarnosc i dawali dyche. Jak okazalo sie, ze w tylko swinie siedza w S. a komuna wcale nie jest taka zla w porownaniu do wyzysku kapitalizmu, downwotowali i Solidarnosc juz dostala jedynke.
Podobnie jest z Apparatus, ludzie zmieniaja poglady jak okazuje sie ze autorzy mieli inne intencje niz zakladane przez odbiorcow.
Demo powstalo po to aby \"wygrac\" z Digital World na CSDB i pokazac jak to ekipa Ramosa przegrywa z lowca slimakow.

DEBILIZM \"Smile\" hahahahahaa

PS. Napisz Sebaloz do moderatora CSDB ze Apparatus jest za nisko w chartsach. Moze faktycznie zrobi porzadek z tym debilizmem i usunie dema ktore nie maja wiecej niz 100 glosow.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Listopada 2011, 18:10 »
Kisiel ale o co chodzi?

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Listopada 2011, 18:12 »

nes napisal:
Btw. skad o tym wiesz ? Chyba nie zasugerowales tego adminom ? \"Wink\"

Pilem z jakims adminem jak bylem na party w Szwecji. A Dream Travel moze byc nawet lepsze niz Apparatus jak poprawia pare rzeczy, design, szybkosc i doloza kilka efektow, tu nie ma juz deadline, mozna i rok posiedziec, dlatego mowilem ekipie Ramosa zeby dali sobie spokoj z wersjami 100% i robili wspolnie demko na 20 lat Samar \"Smile\"

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 08 Listopada 2011, 18:19 »

nes napisal:

Co moge napisac o innych demach.. W Apparatus sie nie ma do czego przyczepic, poza nazwa - nie wpada w ucho. Muzyka OK, grafika OK, kod OK, calosc OK.

Nazwa jest zajebista, sam wymyslilem \"Very

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Listopada 2011, 18:26 »

zielok napisal:
Nazwa jest zajebista, sam wymyslilem \"Very

Wspak to Suta Rappa \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Listopada 2011, 18:29 »

zielok napisal:
Kisiel ale o co chodzi?

To chyba oczywiste, Sebaloz teraz sobie jaj nie robi. On naprawde wierzy w chartsy na CSDB. Z tego co zauwazylem to Carrion w koncu chyba zalapal umownosc tego votingu.. a Sebaloz pisze o jakims zamykaniu kont kasowaniu dorobku itp.

Szkoda ze nie ma przycisku lubie to, ciekawe co by sebastian zrobil.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Listopada 2011, 18:36 »
Wiesz co Kisiel ja Sebaloz\'a nie potrafie zrozumiec wiec nigdy nie jest dla mnie oczywiste kiedy on na powaznie a kiedy nie \"Smile\"

ps. jednak sadze, ze chyba nie bierze na powaznie vot z csdb.