Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Polskie dema w pierwszej setce na CSDb  (Przeczytany 3507 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebaloz

• Level 6
Polskie dema w pierwszej setce na CSDb
« dnia: 06 Listopada 2011, 16:28 »
Top C64 Demo

Place   Release Name       Weighted Average

13 Altered States 50% by Taboo 9.09
 46 Apparatus by Miracles and Lepsi     8.93
    Black Spark 100% by Black Sun       8.93
 83 Digital World by Samar              8.80

http://noname.c64.org/csdb/toplist.php?type=release&subtype=%281%2C2%29

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Listopada 2011, 18:41 »
Digital World powino byc znacznie wyzej. Rozumiem, ze od powstania tego demka troche czasu minelo, ale naprawde jest to super produkcja.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Listopada 2011, 19:03 »
kruca bomba Digital World poz 45, Apparatus i BlackSpark 47.

Sebastianie no ladna prowokacja.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Listopada 2011, 20:00 »
Na nocy z demoscena byla dyskusja jakie demka byly najlepsze i co wybrac na nastepny pokaz. Kazdy ma inny gust i ja bym sie nie podjal takiego wyboru, ale zaproponowalem zeby sprawdzic jak to wyglada na csdb.

Przy glosowaniu panuje demokracja, glos elity i glos lamera jest tyle samo wart. Na Digital World moze Cobra dala teraz 10? Niewazne kto glosowal, ale to fajny przyklad jak jednym glosem mozna przesunac demko o 40 pozycji w gore. Mi sie tez podobaja produkcje mojej grupy, w koncu zatwierdzalem je przed wypuszczeniem, ale nie daje im 10 \"Smile\"

Z drugiej strony jednym glosem na 7 mozna konkurencyjne demko \"przypadkowo\" przesunac w dol o iles pozycji, a potem zmienic ustawienia zeby twoje glosowanie nie bylo juz publiczne i zeby nikt nigdy sie nie dowiedzial kto \"downvotowal\" Apparatus (Hi Isildur, pamietamy \"Smile\")

Takie Altered States dostalo trzy szostki i nie ma szans na wejscie do prestizowego top 10, zreszta kazdy ma swoje wlasne top 10. Inne super demka czasami maja nawet jedynki. Po prostu nie wszystkim sie podoba to samo co innym i czasami brakuje tego zera na csdb \"Smile\"

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Listopada 2011, 20:11 »
Sebastianie,nie wiem ile dalam Digital World bo nie pamietam:bylo to dawno.
W swojej wypowiedzi opieralam sie tylko na tych produkcjach,ktore wymieniles i zaskoczyla mnie jego odlegla lokata DW. Jest wiele demek, ktore zajmuja miejsca nieadekwatnie do ich jakosci. Ale jak to okresliles, kazdy ma swoje gusta, a glosowanie na CSDB tez rzadzi sie swoimi prawami.
Ja oceniam demka jakosciowo, nie wazne czy sa z mojej grupy czy nie. Jesli Apparatus podoba mi sie bardziej od demka Samaru to dostaje wyzsza lokate. z tego co pamietam apparatus i demko skulla dostaly te sama ilosc punktow.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Listopada 2011, 20:14 »
Kasiu, nie chcialem zeby moje wypowiedz byla odebrana jako polowanie na czarownice \"Smile\"

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Listopada 2011, 20:16 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:
Kasiu, nie chcialem zeby moje wypowiedz byla odebrana jako polowanie na czarownice \"Smile\"

Wiem Sebastianie. Spoko. Akurat napatoczyl sie DW i tyle.
A nawiasem: szkoda, ale mamy demokracje \"Laughing\"

A dla mnie i tak najlepsza jest
Mathematica by Reflex i 15 innych tez \"Laughing\"  \"Very  \"Laughing\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Listopada 2011, 02:53 »

Przy glosowaniu panuje demokracja, glos elity i glos lamera jest tyle samo wart. Na Digital World moze Cobra dala teraz 10?

Po pierwsze na CSDB nie zarejestruje sie lamer, bo i po co, co powie moderatorowi jak nie wie co to jest scena. Po drugie Cobra raczej watpie aby dala dyche na DW, natomiast wszyscy jestesmy pewni, ze Ty Sebastianie dales na Apparatus i BlackSparki po dychu... i slusznie.
Czegos sie nauczyles poza wadami demokracji??
Wystarczy spojrzec ile jest glosow oddanych na #1 jak i na Apparatus, ilu bylo partyzantow na party?
Sebaloz \"elyta\" ma w dupie glosowanie i jeszcze tego nie zauwazyles.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Listopada 2011, 08:31 »

Z drugiej strony jednym glosem na 7 mozna konkurencyjne demko \"przypadkowo\" przesunac w dol o iles pozycji, a potem zmienic ustawienia zeby twoje glosowanie nie bylo juz publiczne

Z tym nie publicznym glosowaniem to nie jest ono takie anonimowe jakby sie wydawalo i jak komus zalezy to mozna sie dowiedziec kto downvotowal.

Dodam jeszcze, ze co czlowiek to inna opinia i np. nie rozumie zachwytow nad zwycieskim demem Offence z X\'2010 wiec wszelakie toplisty beda w mniemaniu kazdego jakies takie dziwne \"Smile\"

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Listopada 2011, 17:20 »
Na Black Spark 90% nie glosowalem, bo byla to nieskonczona wersja, a przy Black Spark 100% myslalem ze dalem 9, ale sprawdzilem swoja ocene i widze ze glosowalem na 10, wiec wczesniej mi sie chyba bardziej podobalo.
Oczywiscie swoj glos w kazdej chwili moge zmienic. Czasami oglada sie stare demka ktore kiedys robily na mnie duze wrazenie a dzis juz robia mniejsze i nie dalbym 10 tylko 9. Zastanawiam sie jakby dzis wyszlo Altered States czy Digital World to jakie bylyby oceny, a jak oceniane byloby Apparatus gdyby wyszlo 16 lat temu? Druga sprawa to opinie i glosy lamerow, wolalbym zeby glosowali wyzej na konkurencje, bo to by znaczylo ze produkcje konkurencji bardziej trafiaja w ich gusta. Robie tylko dla siebie, ale milo przeczytac co sadza o naszych produkcjach Hcl, Axis, Clarence, Brush, Oswald, Linus, Sander czy Archmage \"Smile\"

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Listopada 2011, 23:13 »
hehe ktos zmienil ocene na wyzsza \"Smile\"

44   Apparatus   8.97      40
45   Cubase64   8.96      67
46   Digital World   8.95      25
47   Digital Acid!   8.93      16
48   A Concert   8.93      18
   Black Spark 100%   8.93      20

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Listopada 2011, 08:05 »
To nie ja, ale ciesze sie, ze juz to lepiej wyglada:)
chociaz jak juz pisaliscie-notowania nijak sie maja do jakosci niektorych produkcji, bez wzgledu czy to demko, muzyka czy grafika.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Listopada 2011, 08:29 »
Kasiu nie dawaj sie wciagnac w votowanie. Przeciez to jest chore, tak down votowac, z tego bedzie Sebalozowy dym.. jak nic.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Listopada 2011, 15:48 »
Nitro, zamknij temat.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #14 dnia: 08 Listopada 2011, 16:15 »
Sebaloz, grupa wotownikow czeka na rozkazy!!!

Edit:
o kurdwa rozumiem Twoje rozzalenie:

76   Apparatus   8.83      40
   Wonderland X

Pozycja 76????