Na nocy z demoscena byla dyskusja jakie demka byly najlepsze i co wybrac na nastepny pokaz. Kazdy ma inny gust i ja bym sie nie podjal takiego wyboru, ale zaproponowalem zeby sprawdzic jak to wyglada na csdb.
Przy glosowaniu panuje demokracja, glos elity i glos lamera jest tyle samo wart. Na Digital World moze Cobra dala teraz 10? Niewazne kto glosowal, ale to fajny przyklad jak jednym glosem mozna przesunac demko o 40 pozycji w gore. Mi sie tez podobaja produkcje mojej grupy, w koncu zatwierdzalem je przed wypuszczeniem, ale nie daje im 10

Z drugiej strony jednym glosem na 7 mozna konkurencyjne demko \"przypadkowo\" przesunac w dol o iles pozycji, a potem zmienic ustawienia zeby twoje glosowanie nie bylo juz publiczne i zeby nikt nigdy sie nie dowiedzial kto \"downvotowal\" Apparatus (Hi Isildur, pamietamy

)
Takie Altered States dostalo trzy szostki i nie ma szans na wejscie do prestizowego top 10, zreszta kazdy ma swoje wlasne top 10. Inne super demka czasami maja nawet jedynki. Po prostu nie wszystkim sie podoba to samo co innym i czasami brakuje tego zera na csdb