Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: emerytura za 30 lat  (Przeczytany 1498 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Kwietnia 2011, 18:23 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

Zachowajcie troche przyzwoitosci, nawet goscie z minimalnymi daja zusowi okolo tysiaca miesiecznie a tak nie narzekaja.

Merytoryczna dyskusja z plebsem na poziomie \"multimilionera\". Chlopie tysiac miesiecznie z minimalnym ? ... wiem nie mowiles w jakim kraju ten zus.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Sebaloz

• Level 6
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Kwietnia 2011, 19:09 »

kisiel napisal:
Merytoryczna dyskusja z plebsem na poziomie \"multimilionera\". Chlopie tysiac miesiecznie z minimalnym ? ... wiem nie mowiles w jakim kraju ten zus.

Lamera poznaje sie po tym ze nie potrafi merytorycznie odpowiedziec. Za goscia z minimalna 1386 brutto, do ZUS idzie co najmniej 550 zl a do urzedu skarbowego 56 zl. Skladka do zus bedzie troche wyzsza dla gornikow czy spawaczy i w zakladach gdzie jest duzo wypadkow. Dobre firmy prowadza tez pracowniczy program emerytalny (trzeci filar) i wykupuja ubezpieczenie np Medicover, wiec nazbiera sie PRAWIE tysiac na rozne skladki.

Offline Kisiel

• Level 7
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #32 dnia: 08 Kwietnia 2011, 19:20 »
Kwota brutto 1500 skladka emerytalna 146,40+146,40 (Pracodawca + Pracownik) Do tysiaca brakuje jeszcze ponad 700 PLN
Jako zrodlo informacji jestes studnia nie zglebiona \"Smile\"

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Sebaloz

• Level 6
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #33 dnia: 08 Kwietnia 2011, 19:39 »

kisiel napisal:
Kwota brutto 1500 skladka emerytalna 146,40+146,40 (Pracodawca + Pracownik) Do tysiaca brakuje jeszcze ponad 700 PLN
Jako zrodlo informacji jestes studnia nie zglebiona \"Smile\"

Byla mowa o wszystkich skladkach ktore sa przelewane na konto zus, dodatkowo z twojej zaliczki na podatek dochodowy tez czesc wraca do zus w ramach dofinasowania z budzetu (mam nadzieje ze to cie nie wkurzy).

booker__

• Gość
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #34 dnia: 08 Kwietnia 2011, 19:47 »

a party sie odbedzie nawet bez Twojego stuffu, bede mial wieksza szanse na wygrana w kompo i nagrode \"Smile\"

Tez prawda \"Very

Offline c---n

• Level 5
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #35 dnia: 08 Kwietnia 2011, 19:55 »
Facepalm!!!
Co jeden znawca to lepszy... Napisalem spory post w tym temacie, ale go nie puszczam bo i tak nie ma sensu o ty dyskutowac

Kisiel. Mam dla ciebie pomysl
1. Zaloz firme budowlana:
2. plac najmniejszy mozliwy zus
3. wystartuj w nastepnym przetargu na budowe/remont zusu
4. zaoferuj najtansze klamki np z chin.

placisz malo zusowi i jeszcze zemscisz sie na nich - darmozjadach.

no chyba ze klamki beda sie psuly i bedziesz musial w ramach serwisu je naprawiac/kupowac nowe - wtedy jestes w dupie.
lapiesz sarkazm?

Offline Kisiel

• Level 7
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #36 dnia: 08 Kwietnia 2011, 19:57 »
Brutto 1500
146,40+146,40+67,50+22,50+36,75+25,95+116,49
Realne obciazenie mojego pracownika i pracodawcy.

Kolejny zenujacy spektakl upalonego mozgu, to nawet nie jest smieszne.
Mysle, ze to okresla poziom dyskursu jaki przedstawiasz ktory jest calkowicie adekwatny do prac jakie reprezentujesz.
@carrion mysle, ze lapie \"Smile\" Problem w tym ze nie doceniasz sprzetu z Chin, mam troche nowego sprzetu ... zajebiscie zrobiony. Te czasy szajsu odchodza w odbyt. \"Wink\"

Offline Sebaloz

• Level 6
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #37 dnia: 08 Kwietnia 2011, 20:04 »

kisiel napisal:
Realne obciazenie mojego pracownika i pracodawcy.

Carrion ma racje. Ja juz przymykam oko na te dziwne zachowania.

Offline Kisiel

• Level 7
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #38 dnia: 08 Kwietnia 2011, 20:13 »
Sebaloz pierdolisz ja podaje realne dane ... o czym tu dyskutowac \"Smile\"
Dlatego nadal bedziesz biedny bos glupi jak to mawiaja\"Smile\"

Offline kenji

• Level 5
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #39 dnia: 08 Kwietnia 2011, 21:13 »
To ja moze nieco inaczej, bo moja zona pracuje w ZUS.

Siedziby. Wszystko fajnie, pieknie, ale te LCD i panele ledowe koncza sie w sali obslugi klienta. Dalej juz jest syf. W Poznaniu kilka lat temu oddano budynek. Marmury i inne eleganckie materialy sa na obsludze klienta. Reszta budynku jako wykonczenie ma \"ekologiczny\" beton.
W calym budynku zamontowano okna jak do klimatyzacji, ale ta zamontowali tylko w sali obslugi. Latem na ostatnich pietrach temperatura grubo powyzej 30 stopni to norma. Okna co najwyzej idzie uchylic. Do tego przeludnione pokoje.

Jako materialy biurowe na caly rok zona dostala dlugopis i 4 wklady. Spinacze i inne drobiazgi biurowe kupuja sobie sami, bo doprosic sie nie idzie. Po zmianie nazwiska, pieczatke dla zony zalatwiali bagatela 2 miesiace, bo trzeba bylo czekac az uzbiera sie kilka do zakupu i potem zorganizowac przetarg.

Od zeszlego roku w koncu zaczeli im dostarczac komputery, do tego \"systemu\" co go Prokom chyba z dekade juz klepie. Pomoc techniczna wyglada tak, ze jak sie program wysypie, to pierwsze co kaza robic uzytkownikowi to podpisac oswiadczenie, ze nie jest to wina systemu komputerowego.

Jednoczesnie sa takie patologie, ze w dziale zakupow sa 3 osoby, jedna od pieczatek, druga od materialow biurowych i trzecia od calej reszty.

Mimo tego uwazam, ze ZUSu jak i samej instytucji ubezpieczen spolecznych nie powinno byc, na pewno nie w takiej postaci jak jest obecnie. Podobnie jak sluzba zdrowia jest to worek bez dna. W dodatku znaczna czesc spoleczenstwa posiada roznego rodzaju ulgi/przywileje emerytalne, ktore calkowicie wypaczaja sens tej instytucji.
Do czasow Bismarck`a ZUSem byla rodzina, i jakos to wszystko dzialalo. Niestety dzisiaj zamiast rodziny, mamy jednostki. Wystarczy poczytac tak \"opiniotworcza\" Gazete Wyborcza, zeby zobaczyc co jest teraz trendy.

Offline c---n

• Level 5
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #40 dnia: 08 Kwietnia 2011, 22:42 »
kenji
rozumiem co mowisz. dlatego ja sie zus nie czepiam. i nie zazdroszcze im tam pracy. nie mam nawet problemu z zusem bo w kazdym (cywilizowanym) kraju jest cos takiego. a pewnie jeszcze zobaczymy jak anglicy/niemcy/portugalai/itp (wegrzy juz chyba zrobili to co my z ofe)zacznie przycinas wydatki i szukac kasu publicznej.

kisiel
ciesze sie ze rozumiesz. chiny to byl przyklad mozesz wziac klamki z burkina faso. chodzilo mi glownie o zakonczenie gadania o tym jakie to \"wydatki\" robi zus za \"nasze\" pieniadze... klamki i LEDowe monitory to nie sa wydatki - wiez mi.
kenju dodal kilka wartosciowych uwag.

Stg__

• Gość
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #41 dnia: 09 Kwietnia 2011, 06:20 »

Niestety lamer nie rozumie zasad panujacych na scenie, jesli chcesz wejsc na party to musisz zaplacic wejsciowke (skladke). Nie chcesz placic skladek to zorganizuj wlasne party (firma). I nie ma pierdolenia w stylu postuluje ze chce z moja kasa zrobic co chce, dlaczego party jest w ladnym budynku i po co tam tylu organizatorow, wiec wchodze za darmo itp \"Smile\"

W rzeczywistosci to chyba raczej tak: musisz placic pod przymusem, tak dlugo i tyle ile uznamy za stosowne, a my kiedys, jakies party zrobimy \"Smile\"

Mozesz zorganizowac \"wlasne\" party ale i tak musisz placic na nasze \"Smile\"

Zgromadzony majatek to stuff na profili na csdb.  Kazdy ma szanse kiedys wygrac jakies kompo (emerytura), wiec zwroci ci sie kasa za wejsciowke i inne koszty zwiazane z dojazdem i pobytem na party. Za wygranie demo kompo na pc sa nagrody po kilkanascie tysiecy euro.

Tylko ze nie ma zadnego majatku \"Smile\" Ten \"majatek\" to puste zapisy w pamieci komputera i tak naprawde, konstytuta gwarantuje tylko ze bedzie emerytura ale o tym ile i kiedy decyduja oslowie i nikt im nie zabroni zadecydowac ze  emeryturya bedzie po 80 latach pracy w wysokosci 100PLN.

Oczywiscie, wejsciowke zaplace jak zwykle, a party sie odbedzie nawet bez Twojego stuffu, bede mial wieksza szanse na wygrana w kompo i nagrode \"Smile\"

Tylko po co bawic sie w loterie, policz jaki zgromadzilbys kapital odkladajac rownowartosc skladki na zwykla lokate i ile mozesz wyplacac co miesiac np. po 50 latach bez naruszania kapitalu.

Co do toalet na kody i zlotych klamek w kiblu, to na ostatniej Silesii mielismy otwarta toalete dostepna nie tylko dla partyzantow, ale tez dla pijaczkow z koncertu na piaskach itp. Kto byl to wie jak tam wygladalo. Zaprowadzilbys tam ojca, ktorzy przywiozl Cie na party? Ja bym chetnie doplacil wiecej za wejsciowke zeby bylo tam czysto. Chyba nikt nie narzeka na toalety w zusie, co?

Co do zlotych klamek w zusie, przeciez tu nie chodzi o to, zeby robic dobrze pracownikom zusu ( moze z wyjatkiem tych na wyzszych stanowiskach) , tylko o to zeby mogly zarobic zaprzyjaznione firmy bedace dostawcami zusu \"Smile\" ale po to sa generalnie urzedy i firmy panstwowe.

Offline kenji

• Level 5
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #42 dnia: 09 Kwietnia 2011, 06:57 »
Szukalem i szukalem i juz wiem, kto to powiedzial \"ZUS - instytucja przestepcza niezorganizowana\" - Janusz Korwin Mikke.
 \"Razz\"

Offline Kisiel

• Level 7
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #43 dnia: 09 Kwietnia 2011, 07:43 »
Tylko po co bawic sie w loterie, policz jaki zgromadzilbys kapital odkladajac rownowartosc skladki na zwykla lokate i ile mozesz wyplacac co miesiac np. po 50 latach bez naruszania kapitalu.

Stg__

• Gość
emerytura za 30 lat
« Odpowiedź #44 dnia: 09 Kwietnia 2011, 07:54 »

kisiel napisal:
... jakby uczyli w podstawowce co to jest procent skladany ...

nic z tego tak dlugo jak dlugo panstwo bedzie decydowalo o tym czego uczyc, obecnie szkola sluzy do odpowiedniego przygotowania ideologicznego niewolnikow, wiec lepiej nauczac o narodzie europejskim, gejach i innych pierdolach \"Smile\"