Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Stan i aktywnosc naszej sceny  (Przeczytany 2123 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stg__

• Gość
Stan i aktywnosc naszej sceny
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Marca 2011, 09:02 »
a ja napisze jeszcze, ze w pewnym sensie ze wspolczesnymi narzedziami jest trudniej bo robi sie latwiej niz kiedys ale poziom jest bardzo wysoki, wiec dobre demo i tak robi sie na tyle dlugo, ze bardzo niewielu ludzi ma na to czas.

widac to  nawet na scenie PC co z tego, ze sprzet jest potezny, sa doskonale narzedzia a i tak Navis\'ow i Smash\'ow nie ma zbyt wielu.

kontrowersyjna teza: \"to nie emulatory i pc tylko wysoki poziom zabija scene\" \"Wink\"

booker__

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Marca 2011, 09:08 »
Ej, ale skonczcie juz marudzic  \"Laughing\"

Stg__

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Marca 2011, 09:17 »
no co, o ile latwiej napisac post na forum niz cos sensownego zakodowac, nawet z uzyciem pc, to nie to co kiedys ... \"Wink\"

trzeba zniszczyc internet bo to zabija scene nawet ta new school ... \"Wink\"

.stg
ps. dobra juz nie bede ide robic

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Marca 2011, 00:00 »
No ja mowie o gustach a wy o biustach. Przeczytajcie sobie co napisaliscie a co ja napisalem. Wg mnie scena zmienila sie calkowicie, tworzycie produkcje na emulatorach, zamarl calkowicie snail mail (kto dzisiaj swapuje?). Na Norcie pamietam Randala co biegal i przepraszal organizatora ze nie sprawdzil msx przed compo na realsprzecie, booker tez sie chwalil tym na Forever C \"Wink\"
 Zrobcie sobie rachunek sumienia:
1. Kiedy ostatni raz widzialem dema na c64 na zywym sprzecie (np. EOD)?
2. Odpalam produkcje przed kompo na c64?
Jest zmiana no nie?
Na lepsze ?
Na moj gust na gorsze. Co z tego, ze mozna wiecej chinczykow zrobic jak i nawet tego nie ma (ilosci). Filozofujac jak pukniesz laske na pierwszej randce to masz do niej wiekszy szacun czy mniejszy? Szybko znaczy dobrze?

PS. Dema np. Tropyxow sa pakowane na real sprzecie. Sprzetu sie uzywa, tak jak glowy z glowa. Ile czasu zajmie spakowanie 4k na c64 a ile na PC? Caly zysk idzie w pizde jak musisz to przeniesc kabelkiem.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Marca 2011, 00:00 »
Kisiel, ale sie z Ciebie obronca black-boxow sie zrobil.
To chcesz te dema czy nie ? ...to nie utrudniaj.
Poza tym to kto teraz robi dopalke he ?? to ma byc duch starego c64???

Ale punkt nr 2 ktory wymieniles to swiete prawo - siara, jak ktos nie uruchomi produkcji na real sprzecie przed pokazaniem swiatu.

Ja tam sobie jeszcze nawet czasem wlacze jakies demko

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Marca 2011, 00:00 »
No a wymien choc jeden z projektow ktory sie da uruchomic na emu \"Razz\"
Aha no i jeszcze mi sie cos przypomnialo, nowa szkola Viper pokazal co potrafi na Northcie i sie zwinal. Osiagnal kres kodowania na emulcu?

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Klax__

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Marca 2011, 00:00 »
A ja nie tylko demo ale i nawet gierke \"Smile\" Nic nie zastapi prawdziwego sprzetu. Ludzie zawsze robili dopalki do C64 \"Smile\"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Marca 2011, 13:22 »
przeciez nie chodzi o to aby przerzucac sie na emu, a o to aby korzystac z mocy piecow \"CEL USWIECA SRODKI\"  -nie zauwazyles ze modnie jest w firmach tworzyc pracownikom jak najlepsze warunki do pracy ???\"Smile\")))
to po pierwsze

po drugie WSZYSCY TAK ROBIA (patrz na inne platwormy)

po trzecie dopalki... patrz poluje na chociaz jedna juz od kilku lat na allegro i nima....

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Marca 2011, 13:25 »

kisiel napisal:
Dema np. Tropyxow sa pakowane na real sprzecie.

Ale po co...

kisiel napisal:
Ile czasu zajmie spakowanie 4k na c64 a ile na PC? Caly zysk idzie w pizde jak musisz to przeniesc kabelkiem.

A jakim cruncherem na c64 uzyskam ten sam poziom kompresji co exomizerem? Podpowiem, ze zadnym.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Marca 2011, 13:27 »
zielok ale po co?

\"CEL USWIECA SRODKI\" \"Wink\"  to jest chyba sens tej calej dyskusji o zmianach.
Nie wazne jak, wazne ze dziala :P tak jak windows hehe

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 28 Marca 2011, 13:46 »
Gdyby nie emu nic mojego by nie wyszlo w 21 wieku. Czy tak bylo by lepiej? Czy tego chcesz?

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #41 dnia: 28 Marca 2011, 13:54 »
Zielok, ja o guscie ty o biuscie. Napisalem o ZMIANACH i to co w nich widze zlego. Co to ma wspolnego z tym co ja chce? No nic, przeciez nie zmuszam Ciebie do robienia czegos na c64:) Kazdy z nas inaczej pojmuje pojecie np. internetu no to czy ja go chce zabronic? bo snailmail upadnie? No nie.

PS. nie ma to jak pukanie w klawisze c64, polecam \"Wink\"

randall__

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 28 Marca 2011, 14:25 »
mialem ochote zaapelowac, zeby przestac pierdolic farmazony o emulatorach i real sprzecie, ale z racji wieku i kultury osobistej powstrzymam sie \"Very
gdyby nie crossdevelopment, to jakies 3/4 produkcji z ostatniej pieciolatki w ogole by nie zaistnialo, tyle na temat, Zielok zreszta juz to wypunktowal.

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #43 dnia: 28 Marca 2011, 14:31 »

randall napisal:
mialem ochote zaapelowac, zeby przestac pierdolic farmazony o emulatorach i real sprzecie, ale z racji wieku i kultury osobistej powstrzymam sie \"Very
gdyby nie crossdevelopment, to jakies 3/4 produkcji z ostatniej pieciolatki w ogole by nie zaistnialo, tyle na temat, Zielok zreszta juz to wypunktowal.

AMEN!

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Marca 2011, 14:51 »
ciekawe kiedy wreszcie szef wpadnie na split tego tematu na jakies hm.. 3 watki? \"Wink\"
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"