Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Forever 2011  (Przeczytany 18543 razy)

djgruby

• Gość
Forever 2011
« Odpowiedź #210 dnia: 20 Marca 2011, 20:31 »
Bardzo dobre podsumowanie, Zielok. Nic dodac, nic ujac. Mnie, szczerze mowiac, nawet nie chcialo sie juz tego dema ogladac... Kompoty byly troche przydlugie... :]

Offline c---n

• Level 5
Forever 2011
« Odpowiedź #211 dnia: 20 Marca 2011, 20:37 »
idea robienia party laczonych dla platform 8bitowych jest dla mnie niezrozumiala.
dlatego nie jezdze na takie party.

Nitro__

• Gość
Forever 2011
« Odpowiedź #212 dnia: 20 Marca 2011, 21:07 »
Dobra, moze sie troche zagalopowalem z entuzjazmem i checia podzielenia sie nim z ludzmi...

Cytat:
A wracajac do tego co napisales to:
- nie znam sie na amstradzie
- nie podoba mi sie to demo pod wzgledem wizualnym (a francuz na party puszczal jakies demka na amstradzie ktore byly sliczne wizualnie)
- efekty fajne i niektore nie do zrobienia na c64 ale czy na amstrada to taki szok to nie wiem bo sie nie znam
- to jest forum c64 wiec nie pisze o amstradzie (nie wspomne o tym, ze nie znam sie na amstradzie:))
I jeszcze dodam, ze nie znam sie na amstradzie:)

Co kto lubi, mi sie ciemna kolorystyka podoba, jest w linii z poprzednimi produkcjami grupy na Amige.
Co do efektow, to demo jest przelomowe pod mnostwem wzgledow, CPC do tej pory mialo naprawde slaba scene, teksty o tym sa w pelni uprawnione.

Dobra, koncze offtop z mojej strony.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Forever 2011
« Odpowiedź #213 dnia: 20 Marca 2011, 21:09 »
http://c64power.com/index.php?option=com_content&view=article&id=689:forever-7-the-magnificent-forever-seven-17-19032006&catid=37:scena&Itemid=2

tutaj macie... ZAGINIONY raport z forever 7 ktory pisalismy live z Grubym, Odynem i Sudim... to bylo az 5 lat temu :P Gruby mi przypomnial o tym ze kiedys cos takiego stworzylismy i postaralem sie to jeszcze raz na kompie znalezc - tym razem sie udalo \"Smile\" (to tak dla porownania zeby mi ktos nie zarzucal herezji gdy mowie ze forever w tym roku byl mocno sredni w porowaniu do poprzecnich edycji \"Wink\" )

jak dokope sie do fotek (powinienem je gdzies wciaz miec) to je ewentualnie gdzies tam w tresci dokleje.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline kenji

• Level 5
Forever 2011
« Odpowiedź #214 dnia: 20 Marca 2011, 22:14 »
Wrocilem. Dziekuje wszystkim za mila zabawe. Szczegolnie dziekuje Grabbie i Kisielowi.

CUONCP

elban__

• Gość
Forever 2011
« Odpowiedź #215 dnia: 20 Marca 2011, 22:39 »

carrion napisal:
idea robienia party laczonych dla platform 8bitowych jest dla mnie niezrozumiala.
dlatego nie jezdze na takie party.

spojrz na frekwencje na forever i rozklad \'sil\' na kazda z platform. Gdyby nie polaczenie platform chlopaki mogli by sie spotkac w kogos w domu w swoim wlasnym gronie.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Forever 2011
« Odpowiedź #216 dnia: 20 Marca 2011, 22:52 »
Wrocilismy wiec party mozna uznac za odbyte.
1. Rewelacyjne demo na amstrada !!! Po prostu ten czlowiek z batem mnie rozpierdzielil. Gadanie, ze procek jest 2,3,4x szybszy jest dla mnie bezsensem bo dlugosc rozkazu / MHZ jest wyznacznikiem,sprzetowe (procesorowe) przesuwanie obszarow pamieci itp. Nie ma co porownywac dwoch roznych platform. Sorki jak cos pomylilem ale ostatni raz na z80 kodowalem w 1990-1989r.
2. Dluga rozmowa z Sebalozem, po to bylo warto przejechac te 1200km. Zobaczyc jak oproznia piwo na czas, jak sie bawi jak mu sprzezenie zwrotne wysiada... bez cenne \"Smile\" Portal z nim to ciemna strona duszy.
3. Multi platformowe party faktycznie patrzac od strony technicznej jest troche porazka, nie umiem ocenic czy dany efekt jest kupa czy kicha. Za to spotkanie tych wszystkich lesiow piesiow itd... no to juz jest cos przeslaniajace minusy.
4. Organizacja party: MINUS ze bylo cicho, musielismy wiec napredce klecic jaka to melodia lecialo m.in zule w taxi dla naszych kolegow z Francji \"Wink\"
PLUS wielki ogloszenie wynikow i frekwencja jaka byla na ceremonii. To mozna kopiuj wklej zrobic.
5. Jako plus wyjazdu dodam jeszcze ten kierunek w prawo.... sabo ludwiku nie idzcie ta droga\"Wink\" Przynajmniej mamy kupe foczek i filmikow \"Wink\"
6. Jako minus calego wyjazdu trzeba dodac brak cieplej wody i smierdzace jaja w samochodzie:)
Dziekuje za przybycie na party i wspolna zabawe.

PS. dzwiek jest chujowy popracuje nad tym ale ciezko bedzie.... w 10s slychac strzaly \"Wink\" Najgorzej z conradem, straszenie cicho mowi.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

booker__

• Gość
Forever 2011
« Odpowiedź #217 dnia: 20 Marca 2011, 23:44 »

Nitro napisal:

Na Amstrada CPC wypuszczono na Foreverze demo klasy EOD a nawet w mojej skromnej opinii lepsze: Batman Forever

Patrzysz na efekty, wiec oceniasz jako koder.

To ja Ci ocenie jako muzyk, w porownaniu do EODa muza z BF przebija dno.

Nitro napisal:

Efekty kopia dupe wszystkiemu od nas, trzeba uczciwie przyznac, choc Amstrad ofcoz jest dwa lata do przodu, ale respekt i honor trzeba oddac.

Respekt dla ludzi ktorzy zrobili to demo, ale Amstrad, za wsadzenie w porownaniu do reszty chipow,   porzezajacej yamahy (czy to co wsadzili, bo nie znam specyfikacji CPC) to powinien zlozyc przeprosiny. \"Smile\"

booker__

• Gość
Forever 2011
« Odpowiedź #218 dnia: 20 Marca 2011, 23:48 »

randall napisal:
z sms\'ow Bookera wiem, ze invitka na Silesie zajela 3 miejsce w demach, a muzyke, cytuje, \"wygra Conrad\" \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
Forever 2011
« Odpowiedź #219 dnia: 20 Marca 2011, 23:51 »
jazz16, opl2, opl3 .... te scalaki yamahy podobaly sie wszystkim?

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

booker__

• Gość
Forever 2011
« Odpowiedź #220 dnia: 21 Marca 2011, 04:14 »

randall napisal:
z sms\'ow Bookera wiem, ze invitka na Silesie zajela 3 miejsce w demach, a muzyke, cytuje, \"wygra Conrad\" \"Smile\"

Powiem wiecej: Sebaloz pokonal mnie w msx compo.

zielok napisal:
a Booker zepsul sprzet audio swoim zakiem:)

a winner \"Smile\"

A tak na marginesie, na party twierdzilem iz to byl moj blad, ze zak zle polecial, ale okazuje sie, ze nie. \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
Forever 2011
« Odpowiedź #221 dnia: 21 Marca 2011, 09:43 »
no to jaki byl blad?

randall__

• Gość
Forever 2011
« Odpowiedź #222 dnia: 21 Marca 2011, 10:06 »
obejrzalem na tubie to amstradowe demo, nie znam sie na mozliwosciach, ale wyglada genialnie.
i nie zauwazylem zadnych obrazliwych tekstow o_O
Booker - czy to znaczy, ze znasz wyniki? to sie podziel moze, eee?

Nitro__

• Gość
Forever 2011
« Odpowiedź #223 dnia: 21 Marca 2011, 10:19 »

Cytat:

To ja Ci ocenie jako muzyk, w porownaniu do EODa muza z BF przebija dno.

Pod wzgledem kompozycyjnym jest wg. mnie roznie, czasami trzyma klimat, a czasami przebija dno. Okolicznoscia lagodzaca jest chip, ciezko na cos tak ograniczonego pisac ciemna klimatyczna muzyke.

Cytat:
ale Amstrad, za wsadzenie w porownaniu do reszty chipow, porzezajacej yamahy (czy to co wsadzili, bo nie znam specyfikacji CPC) to powinien zlozyc przeprosiny.

AY-3-8912, Yamaszki sa w ST\'kach. No nic, jak widac zaden 8\'mio bitowiec z epoki nie jest doskonaly, my mamy w mojej opinii najbardziej zbalansowana maszyne ze wszystkich.

Cytat:
i nie zauwazylem zadnych obrazliwych tekstow o_O

Moze jakosc YT dokonala cenzury? \"Smile\" Jada po C64 i dla rownowagi po calej scenie CPC.

Offline Skull

• Level 6
Forever 2011
« Odpowiedź #224 dnia: 21 Marca 2011, 11:47 »
Az tez obejrzalem to demo na CPC, trzeba przyznac ze zrobione pod commodorowkie gusta \"Smile\", ale zeby az tak powalac to nie... w sumie nic zaskakujacego tam nie ma - efekty zrobione troche lepiej ale nic nowego.