Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia Party 4 [official thread]  (Przeczytany 21844 razy)

booker__

• Gość
Silesia Party 4 [official thread]
« Odpowiedź #345 dnia: 20 Września 2010, 16:37 »
Ty no Elban wyluzuj. Sam przeciez po Was (i nie tylko Was) lazilem: nie raz, nie dwa, nie trzy... Chyba mozemy sobie jakies rzeczy wyjasnic bez fochow no nie? \"Smile\" Czy nie? \"Smile\" Podaje Ci feedback z drugiej strony, bo nie mozesz wiedziec jak to zostalo odebrane, tyle. Kwasa trzymaj na X-a, wrzucimy za dwa tygi pod jezora.

Ale ja juz wymyslilem na to sposob, skombinuje sobie taki wykurwisty megafon next time \"Smile\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #346 dnia: 20 Września 2010, 16:43 »

elban napisal:
(...)zamknac Was rano od zewnatrz.

na taka okazje to bylismy akurat zabezpieczeni \"Very
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline SuperNoise

• Level 3
« Odpowiedź #347 dnia: 20 Września 2010, 16:47 »
Nitro, odnosnie szczegolow:
W nocy z piatku na sobote puszczalem stare dema z komodorka. Konkretnie w godzinach od 1:00am do 4:50am w sobote. Glosnosc byla ustawiona na 30% mocy docelowej. Nikt do mnie nie przyszedl ze skarga, ze jest jakis problem. Po 5:00 rano byla cisza, Warlock spal wiec na bank nie bylo nic puszczane.
Pamietam dobrze bo bylem trzezwy, Moog moze potwierdzic.

Odnosnie ogolnej postawy. Raf jako glowny organizator byl bardzo zajety, byly takie momenty ze dwoil sie i troil. W momencie, kiedy np. traci sie dzwiek podczas kompo, wybacz, ale nie ma czasu na dyskusje o innych sprawach ktore mozna zalatwic pozniej.

Dlatego Booker ma racje, ze mogles go poprosic, zreszta... wiesz ze ja Ci nigdy nie odmowilem:

1. Dostales ode mnie komputer na ktorym kodowales sobie intro na 4k (pomimo tego ze komputer ten byl nam potrzebny do innych rzeczy na party),
2. Zorganizowalem Ci pokaz dem innych platform.

Do diabla, dlaczego nie zapytales mnie?
Zaden inny partyzant nie skonsumowal nam tyle czaso-zasobow, co Ty \"Smile\".
Dlatego ze zdziwieniem czytam Twoje uwagi.

Z calym szacunkiem do tego co robisz, ale puszka wazeliny to chyba nie byla za nic.

Pozdrawiam,
Noise

splatterpunk__

• Gość
« Odpowiedź #348 dnia: 20 Września 2010, 16:55 »

Raf napisal:

ogolnie rzecz biorac mozna tobylo sciszyc, ale jednak nikt o to wprost nie poprosil, nawet nikt nie darl japy zeby to sciszyc nie mowiac o podejsciu do Warlocka czy kogos innego.

Ja darlem jape, najwyrazniej Raf nie bylem w stanie przekrzyczec naglosnienia \"Smile\" Jakos po polnocy gadalem z Warlockiem, mialem z nim nawet powiedzmy \"krotkie spiecie\" w tym temacie - muzyka wtedy leciala na tyle glosno aby skutecznie przeszkodzic chcacym spac. Warlock przyciszyl, ja poszedlem na gore w kime a potem najwyrazniej ktos ponownie przekabacil Warlocka lub tez ktos przejal sam inicjatywe bo o 3 nad ranem muza leciala juz tak, ze chyba nie moglo byc glosniej. Ze niby uczestnicy party mieli sie prosic o wyciszenie sprzetu w nocy? Panowie, jest cos takiego jak zdrowy rozsadek. Co najmniej jeden z organizatorow byl caly czas na miejscu. Ktos wspomnial o Riverwashu, ja przypomne tez Forever na ktorym nie bylo tego typu problemow. Powiem wiecej, nie przypominam sobie abym mial z tym problem az w takiej skali jak to mialo miejsce na Silesia v4. No, ale koniec tego gdakania. Mam nadzieje, ze nastepnym razem bedziecie pamietac o poczciwych ludziach a nie tych co przyjezdzaja ino wodke pic, te pare godzin trzeba pospac... \"Smile\"

Offline SuperNoise

• Level 3
« Odpowiedź #349 dnia: 20 Września 2010, 17:04 »
Odnosnie baru i zamowien.
Nastepnym razem (jak bedzie nastepny raz) poprosimy Pania z baru o dostarczenie posilkow do stolika organizatorow.

Elban bedzie ogladal dema a w miedzyczasie dostanie jedzenie. Znajdzie sie tez jakis kawalek stolu do jedzenia zeby nie trzeba bylo plamic votki.

To jest do zrobienia, tylko trzeba organizatorom powiedziec w czym jest problem.

Pozdrawiam,
SNoise

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #350 dnia: 20 Września 2010, 17:11 »
@muza , ja spalem jak zabity, booka mnie obudzil spawaniem:)
@pokaz dem 3D: Czy do tych demek jest jakas procedura kalibracji kolorow? Wydaje mi sie ze kolorki byly jednak zle ustawione.
@512B, nagrana zrodlowke mam na kamerze :P
@COMPO, nastepnym razem nie robcie ustepstw. W trakcie compo prosilbym o nabozna cisze, jak w kosciele pod krzyzem:)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

splatterpunk__

• Gość
« Odpowiedź #351 dnia: 20 Września 2010, 17:16 »

elban napisal:

splatterpunk napisal:
Zainteresowani wiedzieli kiedy sa compoty a niezainteresowani niech zra frytki w barze, chuj.

myslisz ze siedzielismy tam na zlosc? Poprostu Pani z baru nie ogarniala tematu i sie pomylila zamowienia.

ps. nie takie rzeczy byly - w Bartoszyach byl replay comp dla tych ktorzy w ich czasie poszli na miasto.

Niewiem jaka byla sytuacja. Wiem natomiast, ze kazdy chcacy obejrzec compos w calosci byl na miejscu o czasie. Twarda lapa organizatorow musi byc, ja uwazam ze Booker i inni niepotrzebnie po Was ganiali wogole. Kompoty trzeba bylo odpalic a ten kto nie obejrzalby w calosci nadrobilby zaleglosci w domu. A tak, tylko niepotrzebny wkurw byl.

splatterpunk__

• Gość
« Odpowiedź #352 dnia: 20 Września 2010, 17:19 »

SuperNoise napisal:
Odnosnie baru i zamowien.
Nastepnym razem (jak bedzie nastepny raz) poprosimy Pania z baru o dostarczenie posilkow do stolika organizatorow.

Elban bedzie ogladal dema a w miedzyczasie dostanie jedzenie. Znajdzie sie tez jakis kawalek stolu do jedzenia zeby nie trzeba bylo plamic votki.

To jest do zrobienia, tylko trzeba organizatorom powiedziec w czym jest problem.

Pozdrawiam,
SNoise

Tak, jeszcze mu czerwony dywan rozwincie na powitanie, hehe \"Wink\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #353 dnia: 20 Września 2010, 17:23 »
PYTANIE: czy ktos nagral program TV z czeladzi?

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #354 dnia: 20 Września 2010, 17:31 »

Cytat:

W nocy z piatku na sobote puszczalem stare dema z komodorka. Konkretnie w godzinach od 1:00am do 4:50am w sobote. Glosnosc byla ustawiona na 30% mocy docelowej. Nikt do mnie nie przyszedl ze skarga, ze jest jakis problem. Po 5:00 rano byla cisza, Warlock spal wiec na bank nie bylo nic puszczane.
Pamietam dobrze bo bylem trzezwy, Moog moze potwierdzic.

Hmm, jak widzisz po innych postach nie tylko w mojej opinii bylo za glosno... Ja polozylem sie spac dosc wczesnie i nawet z zatyczkami do uszu bylo mi trudno zasnac - jestem dosc mocno na halas wyczulony.

Cytat:
Odnosnie ogolnej postawy. Raf jako glowny organizator byl bardzo zajety, byly takie momenty ze dwoil sie i troil. W momencie, kiedy np. traci sie dzwiek podczas kompo, wybacz, ale nie ma czasu na dyskusje o innych sprawach ktore mozna zalatwic pozniej.

? Nie rozumiem do jakiej mojej uwagi jest ta odpowiedz, nie mam nic do ogolnej postawy, wrecz przeciwnie, ogolnie byla zdecydowanie na plus!

Cytat:
2. Zorganizowalem Ci pokaz dem innych platform.

Sorka, ale to ja sie zglosilem z propozycja zrobienia go i dostalem odpowiedz pozytywna od Raf\'a, w planach byly 2 godziny takowego przed compo... Na miejscu wyszedl brak czasu i brak komputera, dzieki moim usilnym staraniom show doszedl do skutku i widowni sie podobal.
Moze troche nieskromnie powiem, ze ze swieca szukac na scenie przynajmniej Polskiej kogos kto ma tak wszechstronna wiedze o platformach 8\'mio bitowych, i pragnie sie tym z ludzmi podzielic...

Cytat:

1. Dostales ode mnie komputer na ktorym kodowales sobie intro na 4k (pomimo tego ze komputer ten byl nam potrzebny do innych rzeczy na party),

Dzieki przeogromne - jestes w credsach na CSDB, ale trzeba bylo mowic od razu jak go bralem, ze bedzie potrzebny potem, to bym wzial inny. Tak to klamka zapadla, skopiowalem juz na niego stuff i robienie tego drugi raz nie wchodzilo w gre.
Sorka za nie usuniecie stuffu po sobie, usun \"C:\\KickAssembler\" i \"C:\\WinVice\", reszta stuffu jest na pulpicie, jak chcesz obaczyc inne platformy to sobie zostaw odpowiednie katalogi..

Cytat:
Do diabla, dlaczego nie zapytales mnie?

O glosnosc? Z powodow podobnych jak inni, w Piatek z tego co pamietam cos tam sie darlem z gory... W Sobote przed pojsciem spac poprosilem Warlocka i Rafa o sciszenie.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #355 dnia: 20 Września 2010, 18:01 »
pytanie techniczne gdzie wrzucac pliki z filmami?

nes__

• Gość
« Odpowiedź #356 dnia: 20 Września 2010, 18:56 »
W temacie spoznien na kompo przez bar:

Jedzenie (tzn. popluczyny z gabki) w barze zamawiane bylo 20-40 minut przed compo. Wydane byly 40 minut po rozpoczeciu kompo, a niektore wogole. Mozna by bylo poprosic o zwrot kasy i zrezygnowac, ale niestety nie widzialem zeby ktokolwiek dostal paragon fiskalny potwierdzajacy zakup.

Na nastepnym party powinno byc ostrzezenie, ze bar jest dla hardkorow i moze ostro przeprac zoladek, a czas realizacji zamowienia nie schodzi ponizej godziny.

To chyba tyle w temacie.

No.

Odyn - jakas ksiazka kucharska Ci przypadkiem nie ubyla ? \"Wink\"

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #357 dnia: 20 Września 2010, 19:11 »
A tam, nie byl taki zly, hamburgery byly tanie i smaczne.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #358 dnia: 20 Września 2010, 19:16 »
bar obslugiwal 3 imprezy rownolegle, mysle ze to realne zrodlo problemu \"Wink\"

w ogole sorki, ze nie uprzedzilem Was, ze tzw \"bograczu\" sie tam nie kupuje \"Wink\"
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

nes__

• Gość
« Odpowiedź #359 dnia: 20 Września 2010, 19:30 »
Chcialem szaszlyka to pani odradzila, powiedziala ze drogi i maly i zebym nie kupowal. Powiedzialem ze cos dobrego w takim razie, to dala gabke \"Wink\"

W taniej stolowce za 8-12 zeta mozna kupic schabowego z ziemniakami i surowkami - w Szczecinie czy na poludniu. Pierogi z miesem nie zbieranym z talerzy (wyraznie zaznaczone w karcie) - 7.5zl. Mala pizza u Wlocha - 10zl. Zupa na wiekszosci stolowek zakladowych - 2zl. W Tatrach porzadna kwasnica - 8zl. W schroniskach jajecznica na boczku - 5zl. Czeka sie do 15 minut.