Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia Party 4 [official thread]  (Przeczytany 21710 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kmeg__

• Gość
Silesia Party 4 [official thread]
« Odpowiedź #330 dnia: 20 Września 2010, 11:45 »

booker napisal:

splatterpunk napisal:
Od siebie, rzeczywiscie puszczanie na caly regulator muzyki dla kilku tylko osob w tak poznych godzinach jak to mialo miejsce na party jest bardzo nie w porzadku w stosunku do tych ktorzy po prostu chca spac.

Tez jestem zdania, ze to nie powinno miec miejsca na nastepnym party. Dziwie sie tylko, ze nikt z wkurwionych nie mogacych spac nie podszedl do orgow czy Warlocka proszac o sciszenie sie z halasem. (?)

Panowie nie przesadzajcie. Party raczej != mile i wygodne spanie \"Wink\" Ja sobie nie przypominam party, na ktorym cos w nocy nie nap*****lo

randall__

• Gość
« Odpowiedź #331 dnia: 20 Września 2010, 13:01 »
DOLANCZAM sie do podziekowan za swietne party. przepraszam za swoj pozalowania godny stan w sobote wieczorem. to w piatek mialem umrzec, a w sobote zyc, ale plan uniemozliwil Booker wypijajac mi cala wodke \"Wink\"

pasthor__

• Gość
« Odpowiedź #332 dnia: 20 Września 2010, 13:34 »
fakt.... w nocy jak nie halas z glosnikow to chrapanie, no i jeszcze smrodek stechlizny... ale bez przesady, dalo sie przezyc i w miare wyspac na podlodze /chyba pierwszy raz od kilku lat tak spalem/, w koncu po to przyjechalem na party, zeby zaznac \"tego klimatu\".... \"Wink\"
Fajna impreza, czekam na nastepna!

booker__

• Gość
« Odpowiedź #333 dnia: 20 Września 2010, 14:32 »

kmeg napisal:
Panowie nie przesadzajcie. Party raczej != mile i wygodne spanie \"Wink\" Ja sobie nie przypominam party, na ktorym cos w nocy nie nap*****lo

Jasne, ale mysle napierdalanie z glownego soundsystemu to tak do 1 w nocy maks. Potem niech sobie i leci, na 3/10 hebla a nie 10/10 \"Razz\" \"Wink\"

Jak cos Kisiel Ci wlaczy sampla na Neptunie  \"Laughing\"

A i w ogole dziekuje za pobodke terror rave\'m z krzyza rano. Wydawalo mi sie, ze wlasnie mnie morduja, wyrywaja leb i sraja do kadluba... ale to tylko Neptun Kisla, byl  \"Laughing\"

randall napisal:
DOLANCZAM sie do podziekowan za swietne party. przepraszam za swoj pozalowania godny stan w sobote wieczorem. to w piatek mialem umrzec, a w sobote zyc, ale plan uniemozliwil Booker wypijajac mi cala wodke \"Wink\"

Bo to zla Ambrozja, byla.

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #334 dnia: 20 Września 2010, 14:38 »

Cytat:
a po 19:30 dopiero pliki prg, akurat przed kompo mielismy przerwe na kaffe    ).

Nie zganiaj opoznien na innych, nie ladnie \"Wink\" Spojrz na daty utworzenia plikow, przynioslem je najpozniej o 19\'stej.

Cytat:
Dziwie sie tylko, ze nikt z wkurwionych nie mogacych spac nie podszedl do orgow czy Warlocka proszac o sciszenie sie z halasem. (?)

Ja prosilem, zawsze dostawalem odpowiedz mniej wiecej \'slucham organizatorow\', dokladnie pamietam proszenie Rafa w niedziele nad ranem o wyciszenie sprzetu.

Cytat:
Ale musi napisac, ze demko nie uzywa SIDa \"Very

Powinienem przygotowac jakas kartke z przemowieniem, myslalem, ze orgowie puszcza napisana notke...
Jakbym znal metode z Vicious SID, to moglbym przelaczyc odtwarzanie na VIC\'a i brzmialoby to prawie identycznie: player gra z wewnetrzna 1\'o bitowa precyzja \"Smile\" SID robi tylko i wylacznie za DAC, procesor za chip dzwiekowy.

Cytat:
Ja sobie nie przypominam party, na ktorym cos w nocy nie nap*****lo

Ja przypominam, Breakpoint. Cos w granicach drugiej na bigscreenie wielki napis \'sciszcie wlasny sprzet grajacy\', w kolumnach cisza... Jak ktos nie posluchal, to organizatorzy podchodzili i uciszali.

P.S. Wzgardziliscie Jezusem wiec sie nie dziwcie zatruciom alkoholowym!

booker__

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: 20 Września 2010, 14:43 »

Nitro napisal:

Cytat:
Dziwie sie tylko, ze nikt z wkurwionych nie mogacych spac nie podszedl do orgow czy Warlocka proszac o sciszenie sie z halasem. (?)

Ja prosilem, zawsze dostawalem odpowiedz mniej wiecej \'slucham organizatorow\', dokladnie pamietam proszenie Rafa w niedziele nad ranem o wyciszenie sprzetu.

Do mnie trzeba bylo podejsc \"Smile\"

Nitro napisal:

Cytat:
Ale musi napisac, ze demko nie uzywa SIDa \"Very

Powinienem przygotowac jakas kartke z przemowieniem, myslalem, ze orgowie puszcza napisana notke...
Jakbym znal metode z Vicious SID, to moglbym przelaczyc odtwarzanie na VIC\'a i brzmialoby to prawie identycznie: player gra z wewnetrzna 1\'o bitowa precyzja \"Smile\" SID robi tylko i wylacznie za DAC, procesor za chip dzwiekowy.

A mowiles orgom ze maja puscic notke? Poza tym, z notka to juz by nie bylo 512b maj friend no i wisz. Moze lepiej na kartce podac, to sie przeczyta przed puszczeniem.

No ale dobra, ja sie tam nie bede sprzeczal, w koncu Ty to napisales. Tylko, ze bez SIDa to nie zagra. Pusc to na komodzie z wyjetym SIDem \"Smile\"

Tyle z marudzenia. Nastepnym razem, skoro to \"nie uzywa SIDa\" to ja poprosze 3 (slownie trzy) glosy synteza oscylatorami SIDa + ta Twoja generowana prockiem, nie uzywajaca SIDa, oczywiscie. Licze na wiecej niz 3 niezaleznie grajace glosy w jednym momencie, prawda. O, i bedzie najs!

Nitro napisal:
P.S. Wzgardziliscie Jezusem wiec sie nie dziwcie zatruciom alkoholowym!

Ale czy Jezus wzgardzil by Ambrozja?

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #336 dnia: 20 Września 2010, 15:17 »
Kto wystawil grafike \"Puszka\" i przypisal autorstwo mojej grupie ELYTA?

http://noname.c64.org/csdb/release/?id=94232

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #337 dnia: 20 Września 2010, 15:28 »

Cytat:
Tyle z marudzenia. Nastepnym razem, skoro to \"nie uzywa SIDa\" to ja poprosze 3 (slownie trzy) glosy synteza oscylatorami SIDa + ta Twoja generowana prockiem.
O, i bedzie najs!

99% procka jest zajete, potrzebny jest idealny sync.
SID jest nie potrzebny, w porywach ta technika mysle u nas mozna osiagnac z 5 kanalow z racji slabego procka, na Spectrumie gdzie ta technika powstala mozna wyciagnac do 8\'miu. I nie sa to bynajmniej prostackie bzyczenia, stopniem zaawansowania dzwieku ta technika mysle spokojnie przebija SID\'a ofcoz pomijajac filtry. Just listen:
http://z80.i-demo.pl/Tim_Follin-Chronos_a_Tapestry_of_Time.mp3
http://z80.i-demo.pl/Ben_Daglish-Dark_Fusion.mp3
http://z80.i-demo.pl/Tim_Follin-Agent_X_2.mp3

booker__

• Gość
« Odpowiedź #338 dnia: 20 Września 2010, 15:50 »

Nitro napisal:

99% procka jest zajete, potrzebny jest idealny sync.
SID jest nie potrzebny

Do techniki nie jest potrzebny, ale w swoim demie uzywasz SIDa jako wyjscia. Wiec twoje 512b bez SIDa to i ruszy, ale dzwieku nie bedzie. Zgadza sie?

Dopierdalam sie o nieprecyzyjnosc Twojego wyjasniania.

Nitro napisal:
, w porywach ta technika mysle u nas mozna osiagnac z 5 kanalow z racji slabego procka, na Spectrumie gdzie ta technika powstala mozna wyciagnac do 8\'miu. I nie sa to bynajmniej prostackie bzyczenia, stopniem zaawansowania dzwieku ta technika mysle spokojnie przebija SID\'a ofcoz pomijajac filtry. Just listen:
http://z80.i-demo.pl/Tim_Follin-Chronos_a_Tapestry_of_Time.mp3
http://z80.i-demo.pl/Ben_Daglish-Dark_Fusion.mp3
http://z80.i-demo.pl/Tim_Follin-Agent_X_2.mp3

Ja jestem bardzo zainteresowany wszystkim nowym na komode, nawet jezeli jest portowane ze speki czy atarki. A dlaczego nie powiedziales ze to nie Twoja technika, i ze powstala na Speku?

Co do przykladow, cos mnie sie zdaje, perki sa samplami co? Bo synteza w tych przykladach jest do wyrzygania  (sorry) i raczej probuje jeno dopiero nasladowac syntezator (z marnym skutkiem pierdzenia okrutnego) o przebijaniu SIDa (ktory jest specjalizowanym syntezatorem, chcial nie chcial) nie mowmy...  \"Cool\"

No i szkoda, ze procedura wzera 99% CPU i nie da sie uzyc SIDa. Poza tym, nie wiadomo jak to nawalanie w wyjscie audio wplynelo by na output z oscylatorow, no nie. Aczkolwiek jakas konkurencja moze sie dla SIDa wyklarowac. No to teraz tylko edytor na grzyba no i wio. Ale nawet, jezeli bedzie brzmialo to jak przyklady mp3 ktore dales (pomijajac ta samplowana perke) to przepraszam, ale to nigdy nie bedzie brzmialo lepiej od SIDa, bo to scierwi strasznie pierdzeniem a i 5 kanalow moze i bedzie milo miec, ale ja w tym razie wole 2SID, na 6 oscylatorach i bez tego okrutnego pierdzenia, a pierdzi tak, ze w porownaniu z synteza SIDa to sie no nie da sluchac tego. Chyba, ze masz sluch nastrojony  kwadraturami POKEYowo-AYowymi, wowczas kazda nieco lepsza synteza wyda sie \"lepsza od SIDa\", ale wowczas mowiac tak po prostu nie czaisz tematu czym jest SIDa. Mowisz to samo, co powiedzial Raster odnosnie jednego ze swoich utworkow pod Raster Trackerem, kower zaka z C64 skomentowal \"POKEY moze brzmiec jak SID\". Niestety nie moze.

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #339 dnia: 20 Września 2010, 15:55 »

booker napisal:

Ja jestem bardzo zainteresowany wszystkim nowym na komode, nawet jezeli jest portowane ze speki czy atarki. A dlaczego nie powiedziales ze to nie Twoja technika, i ze powstala na Speku?.

Eeee mowil, ze to jest port na c64 (wykonany przez niego) ale kod i muzyka nie jego.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #340 dnia: 20 Września 2010, 15:57 »
komentarze negatywne sa mile widziane, bo czlowiek wie co poprawic \"Wink\"
anyway na pewno na party bylo kilka zuo\'ych rzeczy, przy czym obiektywnie trzeba powiedziec : to ze dalismy ciala tu i tam w znaczacy sposob na przebieg party nie wplynelo - na szczescie.

orgowie odpowiadaja:

Nitro napisal:
-Przede wszystkim napierdalanki w Piatek/Sobote o poznych godzinach nocnych, proponuje organizatorom przeprowadzic prosta kalkulacje, od 1 w porywach do 6\'ciu osob do tanczenia versus 20 osob spiacych, ktorym owe ryki moga skutecznie zaklocic kolejny dzien plus x osob chcacych porozmawiac. Zrozumialbym jeszcze gdyby glosnosc byla sensowna, ale byla ona na poziomie glosnosci podczas kompotow. O ewentualnych trudnosciach w komunikacji w grupie nie wspomne...

jak dobrze ze 2 tygodnie temu na riverwashu w nocy byla bloga cisza \"Wink\"

ogolnie rzecz biorac mozna tobylo sciszyc, ale jednak nikt o to wprost nie poprosil, nawet nikt nie darl japy zeby to sciszyc nie mowiac o podejsciu do Warlocka czy kogos innego.

w 2005 gdy bylem na sympony to spalismy w jednym pomieszczeniu zblizonym do kwadartu razem z glosnikami (nie bylo takich zakamarow jak w trafficu) , na kafelkach. muza napierdalala nonstop 3 dni party. nastapila inwersja sensoryczna: jak w srodku nocy ktos wylaczyl naglosnienie to wlasnie wtedy sie obudzilem... mysle ze na sielesii az takeigo hardkoru nie bylo \"Wink\" poza tym w poblizu schodow mozna bylo spokojnie spac, te rozpadajace sie drzwi nawet niezle izolowaly akustycznie.

Cytat:

-Przypadki puszczania dem bez ich wlasnej muzyki pod inna muzyke, moze jestem dziwny, ale wg.mnie to mala zbrodnia, w przyszlym roku moge dostarczyc cos przeznaczonego do tego celu - prog do vizualizacji.

no w zasadzie sie z tym zgodze. ale dotyczylo to glownie dem pecetowych i amigowych. jedni ogladali, drudzy sie bawili przy muzie - kompromis byl. poza tym gdy byl blok demo c64 z wlasciwa muza (puszczany z real hw) to ppl w barze byli, ale jak juz wrocili to uwagi, ze ida dema z pc albo wogole cos innego \"Wink\"

(tutaj przy okazji odpowaidam tez w sprawie marudzenia, ze brakowalo polskich starych dem - gdyby ktos je mial przy sobie to mozna by je bylo puscic \"Wink\" )

Cytat:

-Przerwa hmm, godzinna z napierdalankami po sid compo, wg. mnie zdecydowanie za dluga, po sid compo mialem rowniez dosc sidowej muzyki, wolalbym uslyszec inne klimaty w glosnikach...

no ok, Warlock sie troche za bardzo rozpedzil, nie pamietam ile dokladnie ta przerwa trwala, ale przynajmniej niektorzy mieli czas znow posiedziec w barze, a jak muza przeszkadzala - na zewnatrz tez mozna bylo spokojnie pogadac  (co czynilem) \"Wink\"

Cytat:

-Mysle, ze organizatorzy powinni pomyslec racjonalnie i obrazki o ile nie i dema/intra puscic z emulca, bo projektor robi sieke z obrazu komodorowskiego...

racjonalnie jakby sie tak zastanowic to chyba na przyszly rok na zlot samochodow nie pojade autem, tylko rowerem, bo auto ma rdze na karoserii...

Cytat:

Czolowym argumentem przeciw emulatorom jest slaby obraz, ale przy projektorze z party bylo zdecydowanie na odwrot, na wynikach obrazki lecialy juz z emulca i roznica wg.mnie byla kolosalna.

nie przygladalem sie. projektor byl ten sam co w zeszlym roku (czyli lipny), kolory nastawialem w ciemnym pomieszczeniu pod pc (asekurowal mnie Odyn) - poza tym ze kolor zolty byl widoczny zazwyczaj jako szary (ale to neistety bylo tez problemem w zeszlym roku), nie mozna bylo miec wiekszych obiekcji co do generowanego obrazu (i mysle ze bylo lepiej niz w zeszlym roku anyway, szczerze - nie slyszlaem az tak negatywnych opinii jak rok temu). Roznica w obrazie meidzy pc a c64 mogla tez wynikac z tego, ze kabel od PC jest poteznie ekranowany a kabel laczacy c64 z projektorem .. to bylo 5m zwyklego przewodu coax z przeznaczeniem pod audio/video. byc moze na s-video obraz bylby nieco lepszy, ktos taki kabel kiedys obiecal przywiezc :P
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

booker__

• Gość
« Odpowiedź #341 dnia: 20 Września 2010, 15:58 »

zielok napisal:

booker napisal:

Ja jestem bardzo zainteresowany wszystkim nowym na komode, nawet jezeli jest portowane ze speki czy atarki. A dlaczego nie powiedziales ze to nie Twoja technika, i ze powstala na Speku?.

Eeee mowil, ze to jest port na c64 (wykonany przez niego) ale kod i muzyka nie jego.

A to sorry. Thx. Bo najbardziej utkwilo mi \"world first\". \"Very

elban__

• Gość
« Odpowiedź #342 dnia: 20 Września 2010, 16:19 »

splatterpunk napisal:
Zainteresowani wiedzieli kiedy sa compoty a niezainteresowani niech zra frytki w barze, chuj.

myslisz ze siedzielismy tam na zlosc? Poprostu Pani z baru nie ogarniala tematu i sie pomylila zamowienia.

ps. nie takie rzeczy byly - w Bartoszyach byl replay comp dla tych ktorzy w ich czasie poszli na miasto.

booker__

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: 20 Września 2010, 16:25 »

elban napisal:

splatterpunk napisal:
Zainteresowani wiedzieli kiedy sa compoty a niezainteresowani niech zra frytki w barze, chuj.

myslisz ze siedzielismy tam na zlosc? Poprostu Pani z baru nie ogarniala tematu i sie pomylila zamowienia.

ps. nie takie rzeczy byly - w Bartoszyach byl replay comp dla tych ktorzy w ich czasie poszli na miasto.

Ale to jest do dupy no. Przyjezdzasz na party i nie ma Cie na kompach to Cie nie ma i juz no. Rob sobie co chcesz, nazryj sie przed kompotami a nie zwalasz na pania w barze, no elban japierdole \"Very Jak dostaniecie sraczki tez mamy kompoty wstrzymywac? 60 osob ma czekac na 2, 3 osoby jedzace w barze, srajace w kiblu albo nie wiem co? No szczyt eliciarstwa \"Laughing\"  

Dajmy sobie szacun jakis w koncu na tej polskiej scenie, po tych 15 czy 20 latach chyba juz nas na to stac.

Mysle to by mozna rozwiazac tak. Tym systemem onajnowym z Riverwasha wystawic po kompotach prace. Kto nie bedzie na kompotach sobie pobierze i tyle.

elban__

• Gość
« Odpowiedź #344 dnia: 20 Września 2010, 16:32 »
panie - pewnie ze z dupy, ale fajnie, ze na nas poczekaliscie i na tym zakonczymy i daruj sobie sugerowanie, ze ktos to robil specjalnie albo olewal Wasze prosby czy kompa. Jakbyscie zaczeli bez nas mialbym pretensje tylko do pani z baru - wiec prosze Cie o to samo, bo chyba szukasz kwasu na sile.
Jak chciales miec o czym marudzic na forum to trzeba bylo poprosic - pomazal bym komus twarz pasta albo zamknac Was rano od zewnatrz.