Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: X2010 w Holandii (1-3 pazdziernika 2010)  (Przeczytany 15004 razy)

zielok__

• Gość
X2010 w Holandii (1-3 pazdziernika 2010)
« Odpowiedź #300 dnia: 04 Października 2010, 20:33 »

Nitro napisal:

Teraz popatrzylem klatka po klatce, 5-6 kolorow w gradiencie, ja wole caly gradient jak u Booze\'ow czy Oxyronu.

Co kto lubi:) Ja chcialem szybszy:)

Cytat:

Pewnie to mnie zmylilo, troszke za malo szczegolow. Ten koles z gunem bardzo ladny.

Zawsze mialem problem ze szczegolami i nie wiem jak to nazwac \"z czystoscia obrazkow\" - nawet w obrazkach 100% stworzonych na c64.
Zreszta zobacz http://noname.c64.org/csdb/release/?id=87015 tez taki troche gowniany dithering i brak szczegolow (od tamtego czasu pracowalem m.in jako grafik komputerowy = duzo obrazkow w CorelDraw). Owszem czasem staram sie z ditheringiem a czasem go robie jak sobie klikne tak bedzie:). Zwalony jest tez ten hires - jeden kwadrat jest niebieski (ciemny) a nie powinien byc. Tu troszke glupia historia bo mialem obrazek w Project One ale cos nie wychodzilo mi go zapisanie do *.prg wiec dalem do png potem otworzylem w timathes i chcialem troche pixli poprawic ale cos tam nie dzialalo i po prostu zapisalem go w prg. Potem w demie patrze a tu niebieski kwadrat po srodku. Mialem to poprawic ale jakos zapomnialem:)

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

Poprzeczka przecietnosci zostala troche wyzej podniesiona. Podczas X party rozmawialismy o Ramosie, przejezyczylem sie i powiedzialem LAMOS

Ramos jest w porzadku (fajnie sie z nim rozmawialo na Silesii) i nie jest lamerem. Naprawde mam do niego szacunek za to co robi (C&A etc)

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #301 dnia: 04 Października 2010, 20:49 »
Ok, zostawmy Ramosa, mogl sie pomylic co do przecietnosci, moze sie teraz przyznac do pomylki \"Smile\"

Tymczasem mozna juz sciagnac soundtrack ktory Psycho8580 napisal do Portala, przekonwertowany na pliki sid

http://noname.c64.org/csdb/release/?id=94440

fenek__

• Gość
« Odpowiedź #302 dnia: 04 Października 2010, 21:36 »
Produkcje ogarne na spokojnie gdzies za tydzien, jak juz zapoznam
sie z trescia wszystkich nieprzychylnych komentarzy na temat dem i efektow:
+piatek uplywajacy pod haslem \"kolejka\" z wisniowka
+za cierpliwosc dla Randalla, dla Oswalda
+sobota z Creshem i poznawanie ludzi sceny, wypatrzenie na zywo
previewu i cracka gry
+kanapki w czasie kompotow, kto byl to wie z kim stalem i toczylem
kolejny dyskusyjny boj przy lodowce
+pan otwierajacy piwa, cala organizacja party
+sesja z kpt. Jackiem Sparrowem, ktory okazal sie przemila osoba
+za to ze Axis/Arsenic jako jedyny na zywo dal w zamian dyskietke
5\'25 z ich demem
Plusow bylo jeszcze wiecej ale zachowam je dla siebie, dzieki chlopakom
ze dali rade i ze bylismy na tym party.

Aha poki pamietam, zalezy mi na jednej fotce ktora zrobil Dezert.
Jak jestes i czytasz to prosze wrzuc ja do mnie bo osoba z ktora ja
robilem nie chciala zeby fotka zostala wrzucona publicznie.

Party bylo baaardzo fajne, tylko za krotkie.

ps1. w demie Arsenicu jest efekt jako pierwsi zrobili na jednym ekranie
polaczenie dwoch twisterow horizontal vs vertical w dodatku tematycznie
pasujace do dema bo jako krzyz

dezert__

• Gość
« Odpowiedź #303 dnia: 04 Października 2010, 23:30 »
Heya... Booker (paskud jeden) zmusil mnie zebym sie zarejestrowal na forum, do czego to doszlo... No ale jak juz tu jestem to zapytam gdzie ja mam te foty wyslac ?? Przydal by sie jakis adres email, czy cos.

Pozdro

nes__

• Gość
« Odpowiedź #304 dnia: 05 Października 2010, 12:43 »
cze dezert

(..)

w poruszonym temacie pozdrowien - Impact zostal pozdrowiony moze ze 2 razy w jakichkolwiek produkcjach \"Very Jakos polsza scena zawsze miala parcie na pozdrawianie tych najlepszych i najproduktywniejszych, najlepiej zza granicy.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #305 dnia: 05 Października 2010, 12:57 »

nes napisal:
Impact zostal pozdrowiony moze ze 2 razy w jakichkolwiek produkcjach \"Very

Tym razem byla ostra selekcja grup do pozdrowien, ale dla poprawy humoru zrob sobie przeglad starych demek Lepsi, pozdrawialismy doslownie wszystkie grupy. Jesli ktos nie byl tam pozdrowiony to znaczy ze jego grupa nie istniala \"Smile\"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #306 dnia: 05 Października 2010, 07:08 »

Ok, zostawmy Ramosa, mogl sie pomylic co do przecietnosci, moze sie teraz przyznac do pomylki \"Smile\"

hehe, widzisz jak wam wplynal na ambicje \"Smile\")))))

fenek__

• Gość
« Odpowiedź #307 dnia: 05 Października 2010, 07:58 »
hej Dezert, sprawdz pw na tym forum.

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #308 dnia: 05 Października 2010, 08:35 »

skull napisal:

Mnie na ambicje nie wplynal w ogole:) Zrobilem w \"Portalu\" rzeczy ktore chcialem zrobic 13 lat temu ale z roznych powodow nie zrobilem (glownie pewnie dlatego, ze nie umialem:))

booker__

• Gość
« Odpowiedź #309 dnia: 05 Października 2010, 11:13 »

ooz napisal:
moja grafika dopiero #23  \"Confused\"  , niewazne warto bylo - teraz wiem ile pracy przede mna i w grafice na c64 i na Xl/Xe - bo jak sie uczyc to u najlepszych

glowa do gory, oklaski byly \"Smile\"

http://www.youtube.com/user/demoscenem0d#p/u/0/9zgttjtalQU (drugi obrazek)

booker__

• Gość
« Odpowiedź #310 dnia: 05 Października 2010, 13:47 »
Portal w lepszym nagraniu - http://www.youtube.com/user/demosceneM0d#p/u/0/e5oRpjbxn1U

Zrobcie drugi raz taka nude z tymi przejsciami, to Was wlasnorecznie utluke.

ooz__

• Gość
« Odpowiedź #311 dnia: 05 Października 2010, 15:19 »
@booker Thx! mam nadzieje ze uda mi sie (jak i Agendzie) jeszcze cos w tym roku na c64 wystawic \"Wink\" a po X jestem pod duzym wrazeniem , tyle stuff\'u do sprawdzenia , a ja nie moge sie oderwac od demka booze&instict i FLT. poza tym grafika Veto wgniotla mnie w fotel ,  rowniez kolorystka w pracy Carriona zaskoczyla mnie totalnie. Oczywiscie gratulacje dla wszystkich polskich partyzantow za produkcje i wysokie miejsca .

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #312 dnia: 05 Października 2010, 15:41 »

skull napisal:

W ogole nie licze sie ze zdaniem Ramosa, nie jest to dla mnie zadna wplywowa osobistosc z elitarnego kregu. Nic nie robilem przez pol roku od publikacji tego glupiego komentarza. Wlasciwie dopiero zblizajace sie party i deadline motywuja mnie do intensywnego dzialania. Publika na X jest niesamowita i jej reakcje napedzaja do dalszego dzialania. Kazda fajna rzecz jest nagradzana okrzykami podziwu i nikt sie nie smieje ze slabych produkcji. Niezapomniane chwile jak przy efekcie z plotami publicznosc zaczela uderzac do rytmu muzyki.

zielok napisal:
Zrobilem w \"Portalu\" rzeczy ktore chcialem zrobic 13 lat temu ale z roznych powodow nie zrobilem (glownie pewnie dlatego, ze nie umialem:))

W moim przypadku jest tak samo. Pomysl na dlugi scroll z kolejnymi obrazkami dogrywanymi z dysku przedstawil mi Nemo/Lepsi w 1995 roku. Planowalismy cala strone dysku zapelniona obrazkami w stylu jakiegos krajobrazu. W 2001 roku na Mekka Symposium probowalem zakodowac scrolla z dwoma obrazkami, ale nie udalo mi sie. Nie pozwolilem zeby Fenek za mnie to dokonczyl. W koncu po 15 latach udalo sie to zrealizowac. Oswald mowil ze dotychczas rekord w dlugosci takiego scrolla nalezal do Leona. Moje pozdrowienia maja 8 obrazkow czyli 2560x200 a kredyty 6 obrazkow 1920x200. Po pozdrowieniach scroll sie zatrzymuje, jest zmiana muzyki i leca kredyty. Mozna bylo zrobic jednego duzego scrolla z 14 obrazkami 4480x200, ale wszystko mi sie wieszalo przy zmianie muzyki. Tyle spraw technicznych, a braki w kodowaniu i rysowaniu nadrabiam originalnymi pomyslami.

djgruby

• Gość
« Odpowiedź #313 dnia: 05 Października 2010, 17:39 »
Czy ktos kojarzy, z ktorej gry byl ten zak, ktory grali wtedy goscie z 6581?

booker__

• Gość
« Odpowiedź #314 dnia: 05 Października 2010, 19:59 »

ooz napisal:
@booker Thx! mam nadzieje ze uda mi sie (jak i Agendzie) jeszcze cos w tym roku na c64 wystawic \"Wink\" a po X jestem pod duzym wrazeniem , tyle stuff\'u do sprawdzenia , a ja nie moge sie oderwac od demka booze&instict i FLT. poza tym grafika Veto wgniotla mnie w fotel ,  rowniez kolorystka w pracy Carriona zaskoczyla mnie totalnie. Oczywiscie gratulacje dla wszystkich polskich partyzantow za produkcje i wysokie miejsca .

Ja akurat prace Veto ogladalem na jego monitorze poc ompo (nie bylem na gfx compo, nie moglem) i dobrze, ze stala za mna sciana. Kaktus byl obok, moze powiedziec \"Smile\"

Carrion, to samo powalil mnie kolorowaniem okrutnie, i w ogole tym co zrobil z Lazarzem. Wiedzialem, ze warto bylo wyslac te foty do Tomka. Na big sceenie wyszlo bajera (akurat tak wszedlem tylko na moment na kompoty, ze widzialem prace Carriona, SITa i ta czache z mrugajacym mozgiem \"Smile\" )

Jasna jest gratulacja z mojej strony i za to, ze sie w koncu nasze polskie zasmierdziale zadupce ruszyly na zachodnie party, i to na takie, po ktorym nie mozna wrocic zawiedzionym HA no i za to, co nasi ludzie wystawili (nie tylko na kompo ale i poza kompotami). I nie tylko kurcze nasi \"Smile\")) Ale music compo zrulesowane przez Polakow. Zn. Randallowi nie ma co gratulowac, bo beznadzieja, ale Jeff fajnie dokonczyl evolvera a ja i tak mam w dupie bo nie robilem zaka na compo...\"Smile\"