Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Breakpoint 2010  (Przeczytany 7727 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebaloz

• Level 6
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #195 dnia: 12 Kwietnia 2010, 16:24 »

skull napisal:
Dziekuje pieknie za kolejne sprawozdanie z party, sa coraz obszerniejsze, tym razem mniej wiecej o wielkosci noweli \"lysek z pokladu Idy\" - ciekawe ile czasu to piszesz?

Pisalem kilka godzin, najwiecej czasu zajmuje przypominanie sobie czy napisalem o wszystkich najwazniejszych rzeczach, albo o czym nie mozna napisac bo sie chlopcy poobrazaja, np na party widzialem nagi tors Carriona, ale w raporcie nie moglem o tym napisac ze zrozumialych wzgledow \"Smile\"

booker napisal:
Sebaloz, BluREU chodzi na komodzie - kup sobie 1541Ultimate.

Nie siedze az tak w dopalkach, myslalem ze dziala tylko na vice. Natychmiast chce kupic tego ultimate, jak ktos ma do sprzedania to pw. Na allegro nie ma. Kiedy jest najblizsze atarowskie party? \"Smile\"

booker napisal:
Forty Zeroxa: http://oms.wmhost.com/bp10/

To ten Fin z Silesii. Widzialem go jak siedzial w namiocie przy jednym stoiku, usmiechnal sie do mnie, ale gdzies sie spieszylem a jak wracalem to juz go nie bylo.

irwin napisal:
@Sebaloz - swietny raport! mozna go zareklamowac i podac link na forum atarionline?

Spoko, mozesz podlinkowac go w tym watku:
http://atarionline.pl/forum/comments.php?DiscussionID=722&page=1#Item_0

carrion napisal:
To napisz mu to na CSDB bo mi nie wypada \"Wink\"

Boisz sie wyleciec z grupy? Znajde Ci lepsza \"Smile\"

booker__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #196 dnia: 12 Kwietnia 2010, 16:37 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

Nie siedze az tak w dopalkach, myslalem ze dziala tylko na vice. Natychmiast chce kupic tego ultimate, jak ktos ma do sprzedania to pw. Na allegro nie ma.

http://www.1541ultimate.net/content/index.php i nie ma lekko, ja czekalem chyba z pol roku \"Very Ew. y-ebay (czasem sa ale bym nie liczyl na to) \"Smile\"

Offline Sebaloz

• Level 6
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #197 dnia: 12 Kwietnia 2010, 16:50 »

booker napisal:
i nie ma lekko, ja czekalem chyba z pol roku \"Very Ew. y-ebay (czasem sa ale bym nie liczyl na to) \"Smile\"

Wiem, dlatego pytam kto moze od reki mi sprzedac np 1541 ultimate v1, bo czeka na v2.

booker__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #198 dnia: 12 Kwietnia 2010, 16:55 »
Seba, ale opanuj konie, przeca wszyscy atarowcy juz Blureula widzieli na jutubsie \"Smile\"

Offline Sebaloz

• Level 6
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #199 dnia: 12 Kwietnia 2010, 17:00 »

booker napisal:
Seba, ale opanuj konie, przeca wszyscy atarowcy juz Blureula widzieli na jutubsie \"Smile\"

Nie wkurwiaj mnie! Trzeba z tym jechac do Glucholazow \"Smile\"

booker__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #200 dnia: 12 Kwietnia 2010, 17:24 »
\"Laughing\"

bimber__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #201 dnia: 12 Kwietnia 2010, 17:27 »

irwin napisal:
Tylko jest na C64 a to ma szereg wad, a niektore z nich w moim przypadku calkowicie go dyskwalifikuja.

co kto lubi - dla jednych program dla c64 dzialajacy na c64 jest wada, dla innych zaleta \"Wink\" \"Cool\"

joodas__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #202 dnia: 12 Kwietnia 2010, 18:30 »
Dzieki Sebaloz za raport. Doczytalem do polowy, jutro czesc dalsza lektury:)

prezes__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #203 dnia: 12 Kwietnia 2010, 20:09 »
Kto napisze streszczenie raportu Sebaloza (na wzor opracowan lektur szkolnych)?

booker__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #204 dnia: 12 Kwietnia 2010, 21:11 »

irwin napisal:

Racja, tylko najpierw grafik musi miec ow konwenter, a wpierw ten musi WRESZCIE wyjsc. Nie kazdy wie, ze takowy jest, nie kazdy chce sie za kazdym obrazkiem prosic aby przekonwenterowano, nie kazdy chce miec statysfakcje z lepszej jakosci obrazka, a tym samym zapewne wyzszej lokaty na party tylko dlatego ze inni nie mieli dostepu do konwentera (z roznych, podanych powyzej przyczyn)

Hm. Kazdy wie, ze DeeKay ma konwerter. Z tego co widac wystarczy z nim pogadac i go udostepnia. Jakbym chcial cos machnac i miec to na nufli, po prostu bym z nim pogadal o tym i juz.

irwin napisal:

Dlatego np ja korzystam z gorszego MUCSU, ktory daje gorsze wyniki i nie mozna poprawic bledow konwersji gdyz nie ma ku temu edytora. Mam np oryginal mojego obrazka z Silesii w unrestricted single pixel Timanthes w 16 kolorach C64. I wersja w NUFLI po poprawkach w edytorze z pewnoscia wygladalaby blizej wersji unrestricted mode. Ale mimo to nie skorzystalem z NUFLI - i nie bede korzystal dopoki nie wyjdzie wersja dla ludu pracujacego miast i wsi \"Wink\"

Badz wola Twoja \"Smile\" Choc ja sie na takie filozofie skrobie w dynke, no ale...

ps. a podasz tego oryginala z Timantesa, jakbys mogl?

Offline Sebaloz

• Level 6
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #205 dnia: 12 Kwietnia 2010, 21:57 »

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #206 dnia: 12 Kwietnia 2010, 22:01 »
seba ales znicz zapalil.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Sebaloz

• Level 6
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #207 dnia: 12 Kwietnia 2010, 22:51 »
To jest obrazowe streszczenie mojego raportu. Piwo w kazdej rece, zaduma nad odrodzeniem sceny, w tle niedobitki scenowiczow, po lewej kebab, po prawej niebieski odblask malego big screenu z namiotu, a ten znicz symbolizuje ognien ktory jest we mnie.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #208 dnia: 12 Kwietnia 2010, 22:57 »
najbardziej to spoziera ta zaduma jakas nad westchnieniem, azaliz seba myslisz ? moze knot sie wypala:)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

irwin__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #209 dnia: 13 Kwietnia 2010, 04:25 »

booker napisal:

Hm. Kazdy wie, ze DeeKay ma konwerter. Z tego co widac wystarczy z nim pogadac i go udostepnia. Jakbym chcial cos machnac i miec to na nufli, po prostu bym z nim pogadal o tym i juz.

Rzeczywiscie to jest genialna mysl! Tworcy oprogramowania zamiast wypuszczac programy po prostu przyjmuja zamowienia. Np podajesz dane o oswietleniu, tekstury, obiekty a potem autor programu renderujacego reszte zrobi i podesle. To samo w muzyce, garsc nut, sample i chwile potem mamy w skrzynce mailowej modul lub sida. itd.

:P

booker napisal:

ps. a podasz tego oryginala z Timantesa, jakbys mogl?

Alez oczywiscie, dawno to zapowiadalem. Jednak musi byc spelniony warunek - musi wyjsc konwenter NUFLI.