Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !
Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
C64Power Forum
»
Inne
»
Scena
»
Breakpoint 2010
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
17
Do dołu
Autor
Wątek: Breakpoint 2010 (Przeczytany 7662 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
fenek__
Gość
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #165 dnia:
08 Kwietnia 2010, 17:18 »
Man with a Hat in Bingen
irwin__
Gość
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #166 dnia:
08 Kwietnia 2010, 17:21 »
Nitro napisal:
Konwerter jest dostepny, wystarczy tylko napisac do osob, ktore go maja, ewentualne bledy mozna poprawic w edytorze.
Konwenter nie jest dostepny dla ogolu, a to jest tu najwazniesze. Owszem ma do niego dostep pare osob, poza tym Deekay jest na tyle klawy gosc ze po kliku mailach zaoferowal mnie ze jesli chce to podesle mi aktualna wersje konwentera. Tyle ze ja podziekowalem i odmowilem. Gdyz osobiscie uwazam ze kazdy powiniem miec rowne szanse, rowny dostep do tych narzedzi. Dlatego odpisalem zeby postarali sie udostepnic szarej masie
przed Forever/Breakpoint/ a obecnie juz napisalem zeby choc udalo im sie przed X-Party (acz dodalem \"
\"
c---n
Level 5
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #167 dnia:
08 Kwietnia 2010, 17:40 »
veto tez nie ma konwertera na ten przyklad.
swoj obrazek z BP rysowal w Timanthesie jak zwykle a konwertowal mu ktos kto ponoc dostal konwerter od DK\'a tak wiec dla chcacego nic trudnego.
nic wiecej nie podpowiem
irwin__
Gość
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #168 dnia:
08 Kwietnia 2010, 18:01 »
carrion napisal:
veto tez nie ma konwertera na ten przyklad.
swoj obrazek z BP rysowal w Timanthesie jak zwykle a konwertowal mu ktos kto ponoc dostal konwerter od DK\'a tak wiec dla chcacego nic trudnego.
nic wiecej nie podpowiem
Carrion przeczytaj jeszcza raz to co powyzej napisalem. Ja gdybym chcial dawno bym juz mial ow konwenter gdyz DK zaoferowal mi go. I mialbym problem z glowy.
Lecz nie oto tu chodzi. Skoro konwenter juz jest, DK rozdal go paru osobom, a podajac moj przyklad moze rozdac go innym to jaki problem go udostepnic wszystkim? Niektorzy albo nie maja kontaktu, albo nie wiedza w ogole do kogo sie zwrocic. A ze nie ma GUI, hmm... mysle ze akurat uzytkownik C64 potrafi obyc sie bez fantazyjnych przyciskow i okienek.
c---n
Level 5
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #169 dnia:
08 Kwietnia 2010, 18:04 »
moj ma gui
irwin__
Gość
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #170 dnia:
08 Kwietnia 2010, 18:07 »
carrion napisal:
moj ma gui
Bo masz MacOs, a Gui jest w wersji na Linuxa i Maca. Nie ma w wersji na Win. Ale np Algo pisal mi ze zrobienie gui dla jego konwenterow zajmuje mu mniej niz pol godziny. A DK w grudniu pisal mi ze pozostalo do zrobienia GUI na Win. 4 miesiace to chyba raczej dlugi czas w porownaniu do pol godziny u Algo
comankh__
Gość
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #171 dnia:
08 Kwietnia 2010, 18:27 »
wirtualna maszyna, hackintosh, no prob.
irwin__
Gość
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #172 dnia:
08 Kwietnia 2010, 18:31 »
comankh napisal:
wirtualna maszyna, hackintosh, no prob.
command line, windows, no prob.
Nitro__
Gość
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #173 dnia:
09 Kwietnia 2010, 13:49 »
Perfekcjonizm sceny - big problem.
booker__
Gość
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #174 dnia:
09 Kwietnia 2010, 14:18 »
No i gdzie te Wasze foty i filmy?
elban__
Gość
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #175 dnia:
09 Kwietnia 2010, 14:31 »
hmm.
a w czym to jest napisane? moze bym sie raz na cos przydal, hehe
wackee
Level 6
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #176 dnia:
09 Kwietnia 2010, 14:33 »
Nitro napisal:
Perfekcjonizm sceny - big problem.
Z osobowosciowego punktu widzenia to jest wpisane w sama definicje sceny, w rdzeniu ktorej tkwi z jednej strony rywalizacja i zadza dominacji, a z drugiej egocentryzm, kult odmiennosci i \"artystowskie*\" pretensje. Jestesmy zgrupowaniem zadufanych w sobie, egzaltowanych egocentrykow o zapedach socjopatycznych
.
Nic dziwnego ze ludzie tacy jak ja na scenie czuja sie jak w domu...
* nie mylic z artystycznymi
Nitro__
Gość
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #177 dnia:
09 Kwietnia 2010, 15:07 »
Okej, ale trzymanie przez dwa lata konwertera modulow na 8\'bitowe na C64 bo nie jest wystarczajaco doskonaly oraz trzymanie konwertera grafik na NUFLI bo nie ma dla niego GUI to wg.mnie patologia.
irwin__
Gość
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #178 dnia:
09 Kwietnia 2010, 16:01 »
Nitro napisal:
Okej, ale trzymanie przez dwa lata konwertera modulow na 8\'bitowe na C64 bo nie jest wystarczajaco doskonaly oraz trzymanie konwertera grafik na NUFLI bo nie ma dla niego GUI to wg.mnie patologia.
Calkowicie zgadzam sie z tym panem, dajcie Mu piwa
Racja, przeciez z czasem mozna - a nawet trzeba - wypuszczac nowsze wersje ktore beda doskonalsze, wiecej opcji i mniej bledow, gui
- bo nie ma co sie oszukiwac kazdy program ma jakies wady. Tak samo jak kazda grafika, muzyka czy scenowe demo. Ta droga nikt by nic nie wystawial bo jest jeszcze nie skonczone tak jakby chcial. Znam grafika i to znakomitego ktory napisal ze zaden z jego obrazkow nie jest w pelni, skonczony, w pelni taki jaki zamierzal. A mimo to udaje mu sie wygrywac.
Niedlugo rok minie od slawnych slow Deekaya ze nie ma potrzeby juz uzywac interlace. A na BP wygrywa ... interlace, ktory pare dni po party Deekey sam przerabia na NUFLI. Gdzie tu logika?
wackee
Level 6
Breakpoint 2010
«
Odpowiedź #179 dnia:
09 Kwietnia 2010, 16:28 »
Nitro napisal:
Okej, ale trzymanie przez dwa lata konwertera modulow na 8\'bitowe na C64
bo nie jest wystarczajaco doskonaly
Tez sie zgadzam ze to patologia, z tym ze rozbawil mnie do lez sugerowany przez Ciebie powod
Drukuj
Strony:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...