Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Breakpoint 2010  (Przeczytany 7621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

irwin__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #150 dnia: 06 Kwietnia 2010, 15:04 »

joodas napisal:
Gdzie mozna obadac wyniki?

w internecie  \"Laughing\"

http://www.pouet.net/results.php?which=450&when=10

lub jesli chodzi ci o jedynie c64:
http://noname.c64.org/csdb/event/?id=1613

joodas__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #151 dnia: 06 Kwietnia 2010, 15:33 »
Jesli chodzi o wyniki C64 gfx compo, to uwazam je za z dupy wyjete. Zwlaszcza miejsce pierwsze i trzecie. Moim zdaniem obrazeki Carriona oraz  Ragnaroka powinny byc w pierwszej trojce, bo Veto juz tam jest:)

randall__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #152 dnia: 06 Kwietnia 2010, 19:02 »
ja chcialem tylko pogratulowac chlopakom z Black Sun dema - naprawde w pytke sprawa.

Offline c---n

• Level 5
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #153 dnia: 06 Kwietnia 2010, 19:11 »
przy okazji wynikow to Congrats dla kolegow Polakow z Elude za #1 w Amiga Demo Compo! Faktycznie demko nie mialo sobie rownych na tym party.

co do gfx compo:
to glosowanie na party ma swoje reguly i nie zawsze najlepsze (demko/grafika/zak/itd) wygrywa...
Obrazek Veta to jeden z najlepszych w jego historii (jesli nie najlepszy) i na pewno jeden z czolowych w historii C64. Szkoda ze wyprzedzil go obrazek niedokonczony \"Wink\"

Offline c---n

• Level 5
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #154 dnia: 06 Kwietnia 2010, 19:21 »
jeszcze przy okazji:

jak by ktos chcial stuff z party (nie tylko c64) to jest tutaj
http://ftp2.untergrund.net/breakpoint/2010

w katalogu misc sa nagrania z kamery (filmowal to taki kolo na party)
m.in sa oba koncerty i np ceremonia rozdania nagrod scene.org

Nitro__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #155 dnia: 06 Kwietnia 2010, 19:32 »
Mysle, ze pierwsze miejsce w GFX compo w pelni zasluzone, nastepnie wladowalbym carriona i ragnaroka, zupelnie nie trafia do mnie styl veto, a pani nawet ladna, ale 3\'cie miejsce to to nie jest.
Thx za opinie, co do dema, to wersja 100% bedzie troche przyjemniejsza w odbiorze, mam nadzieje, ze maly syf tak bardzo nie rzuca sie w oczy..

Offline Sebaloz

• Level 6
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #156 dnia: 06 Kwietnia 2010, 19:39 »
Dla mnie najwieksza niespodzianka to prawie 100 komodorowcow na party place (wedlug CSDB). Na liscie gosci zobaczylem Darksofta, dla mnie to jest najbardziej tajemnicza osoba na scenie. Ale i tak na csdb nie wiedza ze na party byl Cyclone/Crest, ja go spotkalem dopiero w ostatni dzien party po ogloszeniu wynikow. Nie jest tez oficjalnie powitana na scenie nowa dziewczyna, ktora zadebiutowala na 8 miejscu w gfx compo. Ma ksywke OhLi i na party place robila koszulki na zamowienie w firmie prowadzonej przez brodatego skandynawa, ktorego od lat mozna spotkac na polskich party, ostatnio zarzygany lazil na Riverwash i szukal prysznica w no mercy \"Smile\"

Nitro__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #157 dnia: 06 Kwietnia 2010, 19:58 »
Z cyklu opowiesci o zle, ktos porzadnie pijany, chyba nie niemiec, nagusienki do pasa, a byla to godzina kolo 3\'ciej-4\'tej w Piatek ztaranowal namiot niemca - Topy\'ego ze skutkiem pozytywnym, wywalily sie maszyny drukujace, na szczescie poza zadrapaniami chyba dzialaly po tym wypadku. Szkopol w tym, ze trzech w miare trzezwych ludzi nie moglo ich podniesc z ziemii \"Smile\"

DJ Gruby: przeslij mi jakos albo wrzuc publicznie filmik z dema BS na kompo.

djgruby

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #158 dnia: 06 Kwietnia 2010, 20:04 »

Nitro napisal:
DJ Gruby: przeslij mi jakos albo wrzuc publicznie filmik z dema BS na kompo.

Niebawem udostepnie Ci wszystkie filmy. Przerzucilem juz wszystko na laptopa, tylko musze to do jakiegos sensownego formatu przekonwertowac jeszcze.

Offline Sebaloz

• Level 6
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #159 dnia: 06 Kwietnia 2010, 20:06 »
No tak rzeczywiscie Topy to Niemiec, wkrecilo mi sie to skandynaw bo wyglada jak wiking. Dobrze ze udalo im sie zrobic koszulke Carriona, grupa Glance zamowila 6 koszulek z logo grupy i weszli w nich odebrac nagrode za demo.

zielok__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #160 dnia: 07 Kwietnia 2010, 20:50 »
Podsumowujac produkcje z party napisze:

1) Bardzo fajne demo Black Sun. Biorac pod uwage wczesniejsze dokonania nie spodziewalem sie tak dobrej produkcji. Respekt! Chociaz oceny na CSDB wydaja mi sie troche za wysokie (i dotyczy to chyba wszystkich dem z tego party) ale co tam! Jeszcze raz gratulacje! Szacun!
2) Demo grupy Glance pod wzgledem efektow (wektory!!!) jest lepsze od \"Black Spark\" ale ogolna prezencja jest moim zdaniem gorsza. Nie mialem ochoty obejrzec drugi raz tego dema bo jakies takie brzydkie bylo. A demo Black Sun obejrzalem od razu drugi raz \"Smile\"
3) BluREU - szok i tyle wystarczy \"Smile\"
4) Co do konkursy graficznego to wyniki mnie zaskoczyly. Swietna praca Carrion (bardzo mi styl grafiki przypadl do gustu) poza pierwsza trojka. Veto dopiero drugi...
5) A kompo muzycznym sie nie wypowiem bo troche gluchy jestem:)
6) co do 4K Intro to prace bardzo rozne i trudno je porownac.... Ale fajne produkcje Wegrow...

Offline Skull

• Level 6
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #161 dnia: 08 Kwietnia 2010, 09:43 »

zielok napisal:
Podsumowujac produkcje z party napisze:

1) Bardzo fajne demo Black Sun. Biorac pod uwage wczesniejsze dokonania nie spodziewalem sie tak dobrej produkcji. Respekt! Chociaz oceny na CSDB wydaja mi sie troche za wysokie (i dotyczy to chyba wszystkich dem z tego party) ale co tam! Jeszcze raz gratulacje! Szacun!
2) Demo grupy Glance pod wzgledem efektow (wektory!!!) jest lepsze od \"Black Spark\" ale ogolna prezencja jest moim zdaniem gorsza. Nie mialem ochoty obejrzec drugi raz tego dema bo jakies takie brzydkie bylo. A demo Black Sun obejrzalem od razu drugi raz \"Smile\"
3) BluREU - szok i tyle wystarczy \"Smile\"
4) Co do konkursy graficznego to wyniki mnie zaskoczyly. Swietna praca Carrion (bardzo mi styl grafiki przypadl do gustu) poza pierwsza trojka. Veto dopiero drugi...
5) A kompo muzycznym sie nie wypowiem bo troche gluchy jestem:)
6) co do 4K Intro to prace bardzo rozne i trudno je porownac.... Ale fajne produkcje Wegrow...

w zasadzie moje odczucia sa podobne, gratulacje dla BS, i rzeczywiscie gdyby nie te ultraplynne wektory w Glance to byloby bezapelacyjnie lepsze demo (no oprocz paru nie drobek). Grafiki ok, praca Carriona taka fresh-owa i sympatyczna, a pierwsze miejsce to dla mnie pomylka - temat - \"kotek\" (nawet moja zona sie zdziwila)? Proponuje nastepnym razem pokemona.
Co do muzyki to tez nie jestem melomanem na c64, ale uwazam ze na Foreverze byly lepsze.

No smaczkiem jest oczywiscie BluREU - bo tu szczeka opada nie tylko commodorowcom. No i sympatyczna gierka (bardzo dopracowana).

Co do 4Kb to mam pozytywne wrazenie, \"cute\", ale rewolucyjne jest \"nine\" czyli uzyskanie 9 sprites w poziomie - wykapowal juz ktos na czym to dokladnie polega ? Najbardziej tajemniacze jest \"Man with a Hat in Bingen\", ktory trudno ocenic - czy to rzeczywiscie rendering na c64 czy jakis rodzaj kompresji (ocena zaleznie od tego, moze zawierac sie w skrajnych polozeniach).

Nitro__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #162 dnia: 08 Kwietnia 2010, 14:52 »
Tak jeszcze apropo dem, to to byl pojedynek jak rozmawialem z Turecka ekipa 2,5 roku versus ok. 0,5 roku z mojej strony.

irwin__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #163 dnia: 08 Kwietnia 2010, 15:58 »

carrion napisal:

mnie tez wyniki gfx compo nie zadawalaja \"Wink\" zwlaszcza ze wyprzedzil mnie konwertowany obrazek (ta pani)

Ja akurat to nie wiem czy byl to konwert czy nie

Z tego, a takze z faktu iz jest to niemal symetryczne odbicie - przynajmniej tak bylo robione - wynika ze raczej nie jest to konwert.

Ogolnie sam w sobie nie jest zly. Ale mnie ten obrazek niezbyt podoba sie z punktu widzenia techniki, faktu ze zastosowano tryb graficzny zwany popularnie mozgotrzepem (interlace). Dla mnie zawsze interlace (mozliwosc uzyskania 136 kolorow vs 16) jest nie fair w stosunku do tych ktorzy dlubia czy to w multicolor/fli czy obecnie NUFLI. A ten obrazek wyjatkowo dobrze mozna by bylo zrobic w NUFLI. Tylko to wymagaloby wiekszej pracy - jaka poniosl np Veto, lub konwentera NUFLI+ plus poprawienia bledow konwersji. Poniewaz na konwenter nie ma co liczyc \"Wink\" tak wiec pozostaje edytor. I dlatego wyzej cenie Twoja czy Sebaloza robote.

Nitro__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #164 dnia: 08 Kwietnia 2010, 17:00 »
Konwerter jest dostepny, wystarczy tylko napisac do osob, ktore go maja, ewentualne bledy mozna poprawic w edytorze.