Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Breakpoint 2010  (Przeczytany 7620 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

joodas__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #120 dnia: 04 Kwietnia 2010, 19:06 »
Z tego co czytam to dzieje sie \"Smile\" Czekamy na raport z party jak wytrzezwiejecie i dotrzecie do domow.

Wesolych swiat dla wszystkich!

irwin__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #121 dnia: 04 Kwietnia 2010, 19:18 »
Joodas - ogladaj bptv. Oczywiscie raport Sebaloza tez koniecznie trzeba bedzie przeczytac.
Ciekawi mnie ile MB zajmowalo te wild-demo-animacja Crestu.

Offline c---n

• Level 5
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #122 dnia: 04 Kwietnia 2010, 19:52 »
Heh....
Nufli animacja 3 minuty !!! pobijcie to!
Sebaloz oczywiscie wie jak to zakodowac i zrobil by to w realtimie.
lamer!

powiem tylko tyle ze sama animacji mojej glowy afroboxera zajela mi 2 tygodnie poprawiania 36 kaltek w nufli ! nie wspomne ile DK siedzial nad cala reszta !

demo miesci sie na 16 megach REU i powinno byc do uruchomienia w Vice!

Widzieliscie na bptv nasz taniec (moj i DK\'a) na koniec demka - tuz przed bugscreen\'em ?
zajebista sprawa widziec jak publicznosc reaguje. zwlaszcza Amigowa brac na efekt z dema TBL\'a.

zajebiste przezycie na breakpoint - priceless!

aha przy okazji demko Black Sun tez wykurwiste! mam nawet maly wklad \"Smile\"
mam wrazenie ze kolesie z Turcji jednak wygraja.
aha Clarence\'a wlasnie poznalem \"Smile\" fajnie poznac gosci z \"naszy\" czasow po tylu latach
jak mi sie cos przypomni to jeszcze napisze.

comankh__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #123 dnia: 04 Kwietnia 2010, 20:41 »

carrion napisal:

bo takiego reu nie ma :] no ale wild to wild. kurwa zazdroszcze, widze ze cactus znow sie pogubil jak zwykle.
mialem byc ale nowy dzab na to nie pozwolil (kara za to ze wrocilem na lono gamedev) wiec pijcie z mnie.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #124 dnia: 04 Kwietnia 2010, 20:51 »
obraz 16MB wynika ze sposobu adresowania reu, nigdy w realu nie bylo takiego sprzetu ale przestrzen adresowa 3x8b byla do zaadresowania. Reu robiace za animator... proste \"Smile\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

bimber__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #125 dnia: 04 Kwietnia 2010, 21:05 »
1541u - i wszystko jasne  \"Cool\"

ja je*e, pojechali maksymalnie

Offline Sebaloz

• Level 6
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #126 dnia: 04 Kwietnia 2010, 21:40 »
hej, tu ja z mac booka carriona.

raporick bedzie, no jasne.

carrion poszedl na koncert.

wpadlismy na chwile z browarkami do cornera tureckiego grupy glance . fajne demko zrobili. pilismy bimber na dworze, a w rece megafon i tuba na cale party. staralem sie nic nie mowic ale cactus nalegal. zrobilismy dyskoteke z disko polo, wodka sie skonczyla. bugjam postawil mnostwo browarkow. spoko koles nie liczy sie z kosztami, byl w australii na syntax. a w naszych rekach zostawil butelki warte pol euro, ja swoja sprzedalem. skonczyla mi sie kielbasa, nie ma co jest tylko kebab i pizza. wildy spoko ale zaskoczylo mnie demko polskich amigowcow altair na jakies maszynie z80 costam. no a crest to 100% animacja. to juz wole demko trsi na vic-20. udalo sie zalagodzi konfikt i nikt z polakow nie ma bana, bonzaj wrocil z komisariatu, ma tylko naprawic wyswietlacz w laptopie. pozdro ide pic \"Smile\"

Offline c---n

• Level 5
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #127 dnia: 04 Kwietnia 2010, 21:50 »
zaraz zacznie sie demo compo na amige i na pc!
kurwa juz nie moge z tym party... no ile mozna pic?
fakt ludzie fajni. i ci z turcji i bugjam/chujwie_jaka_grupa i inni... jednak crestowe bluREU jest na ustach wszystkich.... kapela koncertowa nawet ricka astleya zagrala! \"Very

koledzy od amigi mowia ze nasze wygladalo zajebiscie (jak nie z c64) a panowie z TBL powiedzieli ze ich efekt w naszym demku wymiatal!

- idziemy na demo compo
- cale kurwa szczescie ze sie sebalozowi kielbasa skonczyla bo jebalo na cale party-place
- nie wiem jak jutro na 8:00 wstane
- zajebiste party
- kogo tu nie ma niech zaluje!
- biali pozdrawiaja czarnych !

siema

fenek__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #128 dnia: 04 Kwietnia 2010, 21:58 »
Demo grupy Glance.
W koncu mamy na c64 wypelniane wektory dzialajace w jedna ramke
zrobiona metoda zmiany pozycji x sprajtow. Brawo dla kodera ktoremu chcialo sie to zakodowac.  \"Shocked\"  \"Smile\" Respekt.

ps. wiem ze sprajty, bo juz sprawdzilem kod \"Wink\"

Offline c---n

• Level 5
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #129 dnia: 04 Kwietnia 2010, 22:07 »
fenek:
poznalismy kolege od tych wektorow.
maly konus ale kodowac potrafi - fajni ci goscie z turcji!
dostal duuuze brawa ze te wektory podczas kompo!

irwin__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #130 dnia: 04 Kwietnia 2010, 23:25 »
Fenek to obadaj jeszcze jak Clarence\'owi udalo sie zrobic 9 duszkow w linii. No chyba ze Carrion & Sebaloz potrafia to z niego jakos inaczej wycisnac (np przy pomocy vodken und kielbasen)

Btw. Carrion, Sebaloz i  inni - wielkie dzieki za te przekazy na zywo z party. Sa bezcenne.

Nitro__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #131 dnia: 05 Kwietnia 2010, 03:43 »
Tradycyjne loda z party place. Konczy mi sie powoli zbiorniczek z czarna energia a i zyczliwy kolega z nastepnego rzedu wylaczyl hardcore tak wiec moge isc spac.
Demo Glance zajebiste, wygra zasluzenie na 100%.
Nie wiem co tu jeszcze napisac... Party bylo hujowe, organizatorzy hujowi, lece spac, a ogolnie to jeszcze kupa ludzi imprezuje like there\'s no tomorrow, czesc w spuszczonych bynajmniej nie gaciach co ktos moglby wywnioskowac z plakatow tylko spodniach.
Ah, no i data na serwerze jest zjebana, tutaj mamy 6\'ta a nie trzecia z hakiem.

Offline wackee

• Level 6
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #132 dnia: 05 Kwietnia 2010, 09:15 »

carrion napisal:

Carrion misiu, i Ty tez nie widzisz rozbieznosci pomiedzy tym a http://noname.c64.org/csdb/release/?id=81780?

Deekay dla mnie jest najwiekszym hipokryta sceny, sorry \"Smile\"

Offline wackee

• Level 6
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #133 dnia: 05 Kwietnia 2010, 09:17 »

Nitro napisal:
Demo Glance zajebiste, wygra zasluzenie na 100%.

Fajne demko, ale zdecydowanie nie zasluguje na same dziesiatki ktore wystawiaja mu na csdb... przez moment bylo wyzej od Andropolis, no kuzwa \"Smile\"

Zajebiste wektorki w Twoim demku. Szacun.

booker__

• Gość
Breakpoint 2010
« Odpowiedź #134 dnia: 05 Kwietnia 2010, 13:08 »

carrion napisal:

Widzieliscie na bptv nasz taniec (moj i DK\'a) na koniec demka - tuz przed bugscreen\'em ?

Niestety nie, bo w streamie bptv w czasie pokazywania prac nie lecial bigscreen ani co przed nim.