Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Polska reka w HVSC  (Przeczytany 2359 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebaloz

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Grudnia 2009, 20:07 »
Nawet ja juz nie jestem tym zainteresowany. Murdock zaczal nowe zycie pod postacia V-12, podsyla sidy do nowych update, ale do 5 tysiecy Ramosa jeszcze mu daleko \"Smile\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Grudnia 2009, 22:19 »
Phi, tez mam te archiwum, ale nawet jakbym byl na uslugach Ramosa, to bym nie znizal sie do tak niskiego poziomu, by proponowac jego udostepnianie innym ludziom.

Gratulujemy Ramosowi szczucia innych ludzi swoimi pieskami \"Smile\" aportuja na jego zawolanie ile wlezie \"Smile\"
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Grudnia 2009, 23:01 »
mysle ze sie mylisz V12. sam dajesz sie sprowokowac.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Grudnia 2009, 23:21 »
Ramos jest postacia kontrowersyjna, sam z nim ochoczo wspolpracowalem - ale jak bylem kilka lat mlodszy mlodszy i zdecydowanie bardziej naiwny (bylem jedna z dziesiatek osob ktore zostaly zwerbowane przez Ramosa do Samaru, a Ramos sobie z koordynacja osob/grupy nie radzi(l) - na CSDb widac o co chodzi, z reszta niedawno nawet sie na forum objawilo ze czlonkowie grupy Samar miedzy soba nie wiedza co sie w grupie produkuje (vide dyskusja, o ile dobrze pamietam Axel vs Skull)) \"Wink\" Czesto Ramos przyjmowal z otwartymi rekoma osoby, ktore mialy gotowe projekty (vide Skull) albo juz niemal ukonczone, tylko po to aby ukonczyly one ten projekt a Ramos mogl dokleic do tego \"Samar\" - czy to fair - kazdy sobie sam odpowie \"Wink\"

Ogolnie rzecz biorac .. jesli widze ze tu sie nagle Magnate pojawia i broni Ramosa, a na forum ca-fan nagle w watkach ktore rozpoczynam Ramos nie potrafi sie wybronic, ale w temacie np zaraz Kisiel czy Black Light sie pojawia - to jest to co najwyzej komiczne i daje mi prawo podejrzewac, ze Ramos ich zwoluje (okazuje sie w ostatecznosci, ze np nie mozna krytykowac C&A Fan. Konstruktywnie rzecz jasna).

Fakty sa takie, ze Ramos nigdy nie szedl w jakosc, a zawsze w ilosc + probowal zawsze byc w \'zarzadach\' projektow (vide HVSC - za mojej kadencji zdarzylo sie ze chcial byc adminem, do czego - badzmy obiektywni - na szczescie nie doszlo, chyba sie  sam Magnate zgodzi?)

V-12 wspomnial o uncover - poniewaz wspoltworzylem ten projekt, to od kuchni wiem jak wyglada zarzadzanie przez Ramosa(m.in. nieustanne nadpisywanie plikow na serwerze starszymi wersjami bez zadnego pytania i w rezultacie pretensje do mnie czemu jest zle), a o tym jak zabil projekt juz na starcie (a i wowczas ja Ramosa jak i projektu bronilem) mozna poczytac pod tym linkiem: http://www.c64.sk/index.php?content=article.php&articleid=73 (pamietam tez Ramosowe ambicje aby stanowic konkurencje dla HVSC... tylko po co? pliki w koncu i tak ladowaly w HVSC \"Wink\" )

Poruszona zostala rowniez sprawa creditsow... Nie znam sprawy z V-12/Murdockiem w HVSC, ale abstrachujac od tych wydarzen... moim skromnym zdaniem, jesli mamy do czynienia z projektami, ktore sa totalnie free, to istotnym jest, aby skrupulatnie opisywac kto co zrobil, poniewaz jest to jedyna forma \"wynagrodzenia\" jakiegokolwiek wkladu w dany projekt. HVSC jest sporym projektem i ciezko nawet gromadzic dokladnie takie informacje, jest to pewne czesciowe usprawiedliwienie. Z tego co widze w HVSC to Ramos teraz stara sie podawac zrodla, acz kiedys sie tym nie przejmowal \"Wink\".

Znane sa tez przypadki, gdy Ramos \"wyciagal\" od muzykow ich utwory, czesto nieopublikowane i podsylal do HVSC, uniemozliwiajac autorom uzycie takich prac pozniej w competitions (Randy?).

Ramos angazuje sie w kolejne projekty - np \"archiwum\" - mozemy o tym poczytac na forum ca-fan.  Istotnie jednak takie archiwum (dla 8bit CBM) w PL juz jest - Banana Republic... wiec prawdopodobnie lepiej sie skupic na uzupelnieniu tegoz FTP, ale byc moze zobaczymy Commodore & Amiga Archive by \"grupa Ramos\'a\" zawierajaca duzo ekstraktu z banana.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Grudnia 2009, 23:22 »

kisiel napisal:
mysle ze sie mylisz V12. sam dajesz sie sprowokowac.

Jezeli nawet, to odpowiadam sam i nie wysluguje sie kolezkami.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Kisiel

• Level 7
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Grudnia 2009, 23:35 »
V12-  Seba z LA jest kwiatkiem sam w sobie... nie dorabiaj Teorii Konspiracji do kazdego faktu.
Raf jak mniemam to udzielanie sie w projektach odtworczych jest dla Ciebie chlebem powszednim (patrz XU1541) wiec nie rozumiem po co ruszasz ramosa szczegolnie na forum CA gdzie nikt nie znajdzie dowodu na Twoje kalumie. Przybijanie piatek jest Twoim najwidoczniej celem w zyciu. Nie zamierzam mowic ze jestem anty komukolwiek (RAMOS) ale insynuacje ze ja pojawiam sie w watkach o gostku z wasem jest nawet fajne...
Jestes dla mnie super wnikliwym mozgiem RAF, podziwiam Twoje AUTORSKIE PROJEKTY.
Uznaje je za KAMIEN MILOWY w historii C64 w Polsce.
Jestes Boski dlatego mozesz pluc na BieLa i Kisiela.
No i na koniec troche prawdy... gdybys nie byl organizatorem Silesi to bys byl nikim.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Sebaloz

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Grudnia 2009, 23:55 »

kisiel napisal:
gdybys nie byl organizatorem Silesi to bys byl nikim.

Kisiel, a ty kim bys byl bez swoich dokonan?

Nawet Ramos by nie chcial Cie zarchiwizowac w swoim archiwum \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Grudnia 2009, 12:00 »
kim byl bym jak bym nic nie robil?
No kurwa nikim \"Smile\" Seba przestan gadac, zacznij robic \"Smile\"

M__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Grudnia 2009, 12:02 »

Raf napisal:
Ogolnie rzecz biorac .. jesli widze ze tu sie nagle Magnate pojawia i broni Ramosa(...)

Ja pierdole, Raf –: w ktorym miejscu bronie Ramosa? Jestem w stanie uwierzyc, ze V-12 weszy tutaj konspiracje, ale ten czlowiek zyje we wlasnym swiecie, wiec trudno go traktowac powaznie. Ja nie bronie Ramosa w tej dyskusji. Nie uwazam, ze postapil poprawnie, wysylajac ripy Murdocka jako swoje –: to bylo niewlasciwe i Murdock mial jak najbardziej prawo, zeby domagac sie zmiany tych creditow. Jedyne, co stwierdzam w tej dyskusji, to to, ze ponizszy cytat to przeklamanie:

Cytat:
Kiedy sprawa z tymi sidami wyszla na jaw, zostalem paradoksalnie (!!!) na priva poproszony o opuszczenie HVSC w ciagu 7 dni, a jezeli nie to mialem wowczas byc poddany glosowaniu, czy mam zostac, czy nie. Kosmos! Zabolalo mnie to tym bardziej, ze team olal sprawe oszustwa i jeszcze ja zostalem poszkodowany. Opuscilem HVSC, poniewaz atmosfera byla fatalna. Tak sie przedstawia w faktach cala ta historia.

H.M.Murdock zostal usuniety z HVSC, bo nie potrafil normalnie komunikowac sie z reszta, co wyszlo nie tylko w sprawie z Ramosem. Nie jest tez prawda, ze team olal sprawe \"oszustwa\", bo Steppe chcial wyjasnic sprawe, ale potem poszly ze strony Murdocka kolejne inwektywy i Steppe sie wkurwil. I to jest jedyne, co stwierdzam w tej dyskusji. Nie bronie Ramosa i jego projektow, bo mnie one gowno interesuja. Zgadzam sie z Toba, ze na admina HVSC Ramos sie nie nadaje i ze idzie w ilosc, a nie w jakosc. Prawda jest tez, ze publikowal utwory, ktorych nie powinien. Nie rozmawialem z nim ani z nikim ze sceny C64 od ladnych paru miesiecy, wiec nie mam pojecia, jak Ramos moglby mnie tu zwolac –: telepatycznie, kurwa, czy jak?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Grudnia 2009, 12:18 »
Szkoda ze zas bez konkretnej kontrargumetnacji. no to jedziemy.

kisiel napisal:
V12-  Seba z LA jest kwiatkiem sam w sobie... nie dorabiaj Teorii Konspiracji do kazdego faktu.
Raf jak mniemam to udzielanie sie w projektach odtworczych jest dla Ciebie chlebem powszednim (patrz XU1541) wiec nie rozumiem po co ruszasz ramosa

XU - \'ruszylem\' projekt, ktory ludzie chcieli miec - i otrzymuja.  Zadaje pytania na liscie mailingowej projektu - moga z tej listy korzystac wszyscy. Staram sie wspierac ludzi, ktorzy maja problemy... staff \"XU DLA MAS\" milczy.  Ale spokojnie, mam juz tylko kilka egzemplarzy, temat moze umrze smiercia naturalna?

Cytat:

szczegolnie na forum CA gdzie nikt nie znajdzie dowodu na Twoje kalumie. Przybijanie piatek jest Twoim najwidoczniej celem w zyciu. Nie zamierzam mowic ze jestem anty komukolwiek (RAMOS) ale insynuacje ze ja pojawiam sie w watkach o gostku z wasem jest nawet fajne...

kalumie, piatki, anty... nie moge sie wzniesc na Twoj poziom i tego odczytac. mozna jasniej? moze po prostu jak dla nikogo? \"Wink\"
ledwie napisalem o \'xu dla mas\' na ca-fan to sie zarejestrowales i zaczales belkotac pod moim adresem .... czary-mary \"Wink\" ktos doniosl i tyle. tyle i az tyle. (zrodlo: http://ca-fan.pl/forum/32-inne/698-ciekawe-aukcje-na-allegro.html?limit=15&start=15#827)

Cytat:

Jestes dla mnie super wnikliwym mozgiem RAF, podziwiam Twoje PROJEKTY.
Uznaje je za KAMIEN MILOWY w historii C64 w Polsce.
Jestes Boski dlatego mozesz pluc na BieLa i Kisiela.
No i na koniec troche prawdy... gdybys nie byl organizatorem Silesi to bys byl nikim.

Ja podziwiam ze z taka nadwaga udawalo Ci sie 17letnia dziewczyne wyrwac kilka lat temu. Ciekaw jestem czy zone juz wowczas miales, ojoj.  Zamiast mi podziekowac choc raz, ze mogles milo spedzic czas, to od tylu lat mnie atakujesz, nie rozumiem, doprawdy.

Na BLa nie pluje, polemizowalem z nim sobie na ca-fan tylko i to na zdecydowanie wyzszym poziomie niz z Toba, co jest do wgladu publicznego.

Pragne zapytac Krzysztofie... Kim jestes? dodajac, ze mimo ze jestem nikim, to nie boje sie udostepniac moich projektow tak, aby inni mogli je na przyklad weryfikowac czy sie na nich wzorowac (To Ci nawet Ramos powie, zdarzylo mu sie prosic mnie o kody zrodlowe kilku moich narzedzi na PC, wprawdzie dowiedzialem sie potem ze sa kiepskie co nie bylo podparte zadna argumentacja, no ale faktycznie jestem nikim, co tu argumentowac \"Wink\" )
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Sebaloz

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Grudnia 2009, 12:20 »

M napisal:
Nie rozmawialem z nim ani z nikim ze sceny C64 od ladnych paru miesiecy, wiec nie mam pojecia, jak Ramos moglby mnie tu zwolac –: telepatycznie, kurwa, czy jak?

Jak wiec trafiles na nasze wspaniale forum? Szczesliwy traf czy sms od Ramosa? \"Smile\"

M__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Grudnia 2009, 12:24 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

M napisal:
Nie rozmawialem z nim ani z nikim ze sceny C64 od ladnych paru miesiecy, wiec nie mam pojecia, jak Ramos moglby mnie tu zwolac –: telepatycznie, kurwa, czy jak?

Jak wiec trafiles na nasze wspaniale forum? Szczesliwy traf czy sms od Ramosa? \"Smile\"

Przegladajac okazyjnie forum C64 Power, natrafilem na link do ktoregos z watkow tutaj.

EDIT: Spojrzalem w archiwum GG i jak sie okazuje, dostalem tez wiadomosc od Ramosa. Jego lista \"mailingowa\" dotrze wszedzie.  \"Wink\"

Offline Kisiel

• Level 7
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Grudnia 2009, 12:37 »
naprawde wypisz wymaluj RAF, naprawde jestes chlopcem. No i odwracanie kota ogonem...jak na podworku, w swoich kalumiach moze jestes dobry, ale w zyciu (XU1541) nie wiele pomagasz.
PS. zony nie mialem, jeszcze dluuugo po tym i wcale sie nie dziwie ze nie wiedziales o tym.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Grudnia 2009, 12:44 »
Kisiel, ale to przeciez Ty ciagle moje wypowiedzi albo odwracasz, albo sie do nich w ogole nie ustosunkowujesz (albo wybiorczo, aby wygodnie mnie w zlym swietle przedstawic), tak jak przed chwila. Wiec jak to jest? ja jestem nikim, wiec nie mam prawa glosu a Ty mozesz pisac co chcesz?

Offline Kisiel

• Level 7
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Grudnia 2009, 01:01 »
he? ja zakladam konto na CA bo wywolales moja ksywke a teraz tak pierdolisz. Ja wypowiedzialem sie co do twojej PRACY raz, powtarzam to wielokrotnie, ilekroc nadmieniasz ze masz jakis wklad. Twoj wklad w projekt XU1541 jest bliski zeru. Ja bym sie wstydzil .. no ale nie jestem Toba.
Naprawde nie zmieni to ile fekali wylejesz na mnie ile pierdolow opowiesz. Jedyne co zrobiles to organizowanie SP, i tego nikt Ci nie odbierze.