Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Polska reka w HVSC  (Przeczytany 2390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebaloz

• Level 6
Polska reka w HVSC
« dnia: 24 Grudnia 2009, 21:23 »

wackee napisal:
Mysle ze glownie chodzi o HVSC...

Wiem ze wyrypal 5 tysiecy sidow, ale interesuja mnie wszystkie aktualnie prowadzone projekty, nie tylko te najglosniejsze, wiem o ASMA (atarowski HVSC), a ostatnio dowiedzialem sie ze zostal projekt managerem ASDB (CSDB na Atari).

Offline wackee

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Grudnia 2009, 21:32 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:
projekt managerem ASDB

Damn it, brzmi powaznie. Pelen etat? Jaka pensja? Sluzbowe auto? Medical? \"Smile\"

Offline Sebaloz

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Grudnia 2009, 21:55 »

wackee napisal:
Damn it, brzmi powaznie. Pelen etat? Jaka pensja? Sluzbowe auto? Medical? \"Smile\"

Projekt jest niekomercyjny, ale poszukiwani sa ludzie ktorzy mogliby pelnic role avatarow w profilach \"Smile\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Grudnia 2009, 22:07 »

wackee napisal:
Mysle ze glownie chodzi o HVSC...

Wiem ze wyrypal 5 tysiecy sidow, ale interesuja mnie wszystkie aktualnie prowadzone projekty, nie tylko te najglosniejsze, wiem o ASMA (atarowski HVSC), a ostatnio dowiedzialem sie ze zostal projekt managerem ASDB (CSDB na Atari).

Kilka lat temu puscil moje ripy do HVSC podpisujac sie pod nimi, a reszta teamu zbytnio sie tym nie przejela i to byl jeden z glownych powodow, dlaczego opuscilem HVSC. O reszcie szkoda gadac, po co rozgrzebywac stare brudy, jak chlopak lubi wkrecac sie do wszystkich projektow, to co na to poradzimy \"Smile\"
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Sebaloz

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Grudnia 2009, 22:31 »

V-12 napisal:
Kilka lat temu puscil moje ripy do HVSC podpisujac sie pod nimi, a reszta teamu zbytnio sie tym nie przejela i to byl jeden z glownych powodow, dlaczego opuscilem HVSC.

Dlaczego nie dales tych ripow od razu do HVSC? Na dobry kredyt zawsze sie znajdzie chetny \"Smile\"

Ramos

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Grudnia 2009, 23:05 »
Nie wkrecam sie do innych projektow, bo nie mam na wszystko czasu. To fakt jestem zaangazowany w pomoc kilku projektow, bo pewne rzeczy zwiazane z C64 lubie robic. Rypalem zaki jeszcze zanim bylem w HVSC i to oni zaproponowali mi dolaczenie do tej grupy. Kiedys duzo ich rypalem i wyszukiwalem creditsy i staram sie poprawiac bledy w samym archiwum. Skoro mam dostep do mase nie publikowanych produkcji i ludzie sami mnie prosili, aby zrobil z ich zakow SIDy to czemu nie. Obecnie jak znajde jakies zaki co nie ma w HVSC zrobie z nich SIDy.
Dla tych co nie wierza, ze wyrypalem 5 tys. zakow i zrobilem z nich SIDy niech przejrza starsze update HVSC. Oliczylem zaki V-12, bo ich duzo nie bylo, a przez pomylke podpisane zostaly, ze ja je wyrypalem, a ja je do tylko podeslalem.
Inne moje projekty to najwiekszy projekt czyli C&A Fan. Jest tez projekt archiwum maga C&A Fan, bo trzeba gdzies wrzucac rzeczy co podsylaja nam ludzie, a nie mamy duzo miejsca na stronie. Jako, ze wczesniej jeszcze w latach 90tych chcialem stworzyc duze archiwum produkcji polskich, wiec razem ze znajomym tworzymy archiwum biblioteki i softu polaczonego ze strona C&A Fan.
Fakt, ze pomagam w tworzeniu na Atari, a wlasciwie w rypaniu i pomocy przy nowym update ich archiwum muzycznego ASMA.
Troche mnie zdziwilo, skad takie niusy o ASDB skoro nie wiadomo jak to bedzie sie nazywac. Strona wzorowana na CSDB przeznaczona na Atari nie powstanie, bo ja nie mam czasu na stworzenie czegos takiego. Poza tym kodowanie w PHP idzie mi strasznie ciezko i nie chce mi sie uczyc tego jezyka. Malo sie w tym projekcie dzieje, a napisalem pare wskazowek jak to jest na C64 i jak tam funkcjonuje. Koder co tworzy taka strone robi ja na zalicznie, a czy powstanie nie wiem i obecnie malo mnie interesuje to.

Inne projekty mnie nie interesuje i nie chce sie w nie angazowac. Jednak ciekawi i interesuje mnie kazdy nowy projekt odnosnie C64. To chyba normalne jak interesuje sie tym komputerem.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Grudnia 2009, 11:44 »

V-12 napisal:
Kilka lat temu puscil moje ripy do HVSC podpisujac sie pod nimi, a reszta teamu zbytnio sie tym nie przejela i to byl jeden z glownych powodow, dlaczego opuscilem HVSC.

Dlaczego nie dales tych ripow od razu do HVSC? Na dobry kredyt zawsze sie znajdzie chetny \"Smile\"

To byly zaki zdaje sie z Syfa\'05, moje sidy poszly oficjalnie na strone Syfa (albo to byl ftp? nie pamietam juz), Ramos je sciagnal i podeslal jako swoje ripy do HVSC \"Smile\" Ale wkurzony wtedy bylem, tym bardziej ze wiedzialem, ze on nie umie robic sidow z Cybertrackera, ale bylo minelo \"Very
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Zawsze aktualne!

randall__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Grudnia 2009, 23:05 »
no to jeszcze raz - czemu nie dales tych ripow do hvsc, skoro byles wowczas w teamie, tylko na STRONE SYFA? \"Smile\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Grudnia 2009, 00:00 »

randall napisal:
no to jeszcze raz - czemu nie dales tych ripow do hvsc, skoro byles wowczas w teamie, tylko na STRONE SYFA? \"Smile\"

Czlowiek przy wspolorganizacji party nawet nie myslal o HVSC, ze od razu jak wroci z party to ma rypac i wysylac sidy. Idea (nie moja notabene) byla taka, by opublikowac pliki .sid na stronie syfa, co by ludziki mieli latwiejszy sposob na odsluchanie stuffu. Paczke z sidami zrobilem dzien po party i wyslalem Bloodmanowi. On to wrzucil na strone (albo ftpa, juz nie pamietam) i zanim sie obrocilem to Ramos juz ja wyslal do HVSC jako swoje ripy, dokladnie nastepnego dnia. Szybki byl \"Smile\" Ja nie mialem w zwyczaju wysylac kilku sztuk sidow, tylko czekalem az sie nazbiera konkretna ilosc, a dokladnie chcialem przygotowac kompletna paczke sidow z syfa05, zawierajaca zaki rowniez z dem, poniewaz bylem tak umowiony ze Steppe\'m. Takowa przygotowalem, ale bylo juz ze tak powiem po czasie. Wyscig szczurow - to nie dla mnie - zawsze mnie wkurzalo podejscie \"kto pierwszy ten lepszy\".

Kiedy sprawa z tymi sidami wyszla na jaw, zostalem paradoksalnie (!!!) na priva poproszony o opuszczenie HVSC w ciagu 7 dni, a jezeli nie to mialem wowczas byc poddany glosowaniu, czy mam zostac, czy nie. Kosmos! Zabolalo mnie to tym bardziej, ze team olal sprawe oszustwa i jeszcze ja zostalem poszkodowany. Opuscilem HVSC, poniewaz atmosfera byla fatalna. Tak sie przedstawia w faktach cala ta historia.

Zawsze aktualne!

Offline Sebaloz

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Grudnia 2009, 13:38 »

V-12 napisal:
Paczke z sidami zrobilem dzien po party i wyslalem Bloodmanowi. On to wrzucil na strone (albo ftpa, juz nie pamietam) i zanim sie obrocilem to Ramos juz ja wyslal do HVSC jako swoje ripy, dokladnie nastepnego dnia.

Skad pewnosc ze Ramos wysylajac sidy do HVSC napisal ze wlasnorecznie je wyrypal a nie znalazl na sieci?

Kredyty dostaje sie za dodanie czegos nowego do kolekcji albo za jakies poprawki w juz opublikowanych sidach.

Skad Ramos mial wiedziec ze ty to wyrypales, skoro na ftp amisceny sa te paczki, ale nie ma tam informacji ze sidy zostaly wyrypane przez Ciebie, jest tylko standardowy readme taki jak przy innych stuffach:

- Symphony 2005 party official stuff -
- designed and completed by BloodMan -

C64 Music
1 Stone by Klax
2 Drum\'n\'Bass\'n\'Loda Szmato by Murdock
3 Drug me by Surgeon
4 Infiniscape by V0yager
5 Crazy Wall by Vegeta
6 Mirror Ghost\'s by Data

Ramos dostal kredyty za dostarczenie dwoch zakow do HVSC:

# from Ramos:    Mirror_Ghosts.sid
# from Ramos:    Stone.sid

Team HVSC uznal Twoje prawa i dostales trzy kredyty za wyrypanie:

# from Murdock:  Drum_n_Bass_n_Loda_Szmato.sid
# from Murdock:  Infiniscape.sid
# from Murdock:  Crazy_Wall.sid

Natomiast jesli chciales dostac kredyt za sida Surgeona Drug me to sorry, ale byl on juz dawno opublikowany w HVSC Update 41, bo zostal dostarczony do HVSC przez Ramosa z data 19 czerwca 2004, czyli 14 miesiecy przed party \"Smile\"

V-12 napisal:
Kiedy sprawa z tymi sidami wyszla na jaw, zostalem paradoksalnie (!!!) na priva poproszony o opuszczenie HVSC w ciagu 7 dni

Ramos udowodnil, ze jest szybki i pracowity, nie obiecywal ze kiedys cos przysle, tylko dostarczyl 5 tysiecy sidow ktorych nie bylo w HVSC i nie wyklocal sie o dwa kredyty \"Smile\"

M__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Grudnia 2009, 14:31 »

V-12 napisal:
Tak sie przedstawia w faktach cala ta historia.

Na pewno chcesz to odgrzebywac? Glosowaniu zostales \"poddany\" nie dlatego, ze Ramos ukradl ci ripy, tylko z tego wzgledu, ze byla to kolejna okazja, by napisac, ze \"nie widzisz sensu, by byc w teamie\", \"to twoj ostatni rippack\", \"masz tego dosc\", \"organizacja teamu jest fatalna\", \"to lamerskie\" itp, itd. Po tym, jak wyjasniles, ze Ramos sciagnal te ripy z sieci, Steppe napisal Ramosowi cos takiego:

Cytat:
Ramos is this true? If yes, why don\'t you give proper credits?
Doing this isn\'t a crime, but I really wonder what\'s the point in adorning yourself with borrowed plumes...

Ale tego juz pewnie nie zauwazyles.

Jakby to byla jedyna afera, jaka wynikla z twoim udzialem, to nikt by problemu nie robil, ale wczesniej byly jeszcze posadzenia o dyskryminacje (sic!) w kwestii listy STIL Heroes, ktora nikt z zewnatrz sie za bardzo nie interesowal, i teskty, ze niszczymy cala twoja dotychczasowa prace, bo tak jak w przypadku kazdej innej osoby z zespolu nie bawimy sie dalej w przyznawanie punkcikow za wpisy do STIL, w zamian dodajac wpis o zaslugach do pliku creators.txt. Notabene bylo to tak kuriozalne, ze wolano zlikwidowac caly ten smieszny ranking niz ciagnac dyskusje. Albo awantura o to, ze w sidzie z Traza nie zostal dodany \"\" do creditsow w odniesieniu do paru pierdniec, ktorych autorstwa nie da sie zweryfikowac. Kazda pierdola, ktora wczesniej normalnie sie zalatwialo, prowadzila do wylewania zalow, slow kompletnie nieprzystajacych do sytuacji i niekonczacych sie klotni –: ja na to kladlem lache i mialem niezly ubaw, czytajac niektore dyskusje, ale niedziwne, ze w koncu niektorzy mieli tego dosc. Sama idea, ze ktos moglby robic afere o podpisanie autorstwa ripow, byla dla wiekszosci kompletnie abstrakcyjna. Do tych plikow HVS, gdzie napisane jest, kto co zrobil, zaglada przy dobrych wiatrach 1% osob, ktore sciagaja HVSC. Czasem czlowiek sie jebnie i trafi tam cos zle podpisanego albo podpisanego nickiem tego, kto podeslal, a nie tego, kto stworzyl sida, ale takie rzeczy zawsze zalatwia sie normalnie, piszac \"to moja robota, prosze o poprawke\", bez wyzywania od lamerow, narzekania na organizacje w teamie i generalnie robienia chujowej atmosfery, jakiej nigdy przed twoim przyjsciem i po twoim odejsciu na szczescie nie bylo.

Pod rozwage.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Grudnia 2009, 18:32 »
Zabawne \"Smile\" Sebaloz najpierw jedzie po Ramosie, a teraz go broni. I dodatkowo Ramos musi posilkowac sie kolegami, bo sam nie umie zalatwic sprawy po mesku. Tego sie nawet nie spodziewalem, zeby Magnate, czlowiek ktory praktycznie nic dla sceny nie wniosl konkretnego, chowajacy sie za literka M, a na csdb jako zdzisek, przyszedl tutaj wywlekac stare brudy. Ciekawe jaki masz w tym interes.

Trudno chciec byc w teamie, gdzie pozwala sie na lamerstwo, czyli przypisywanie sobie czyjejs pracy. A tym bardziej, jezeli dany projekt jest darmowy, to jedyna zaplata sa wlasnie kredyty, ktore powinny byc pielegnowane i respektowane. Skoro tego nie rozumiesz, to sie nie dziwie, ze teraz mnie atakujesz. Czlowiek probowal dociec tylko swoich racji, ale mu sie nie udalo.

Nie wiem na jakich zasadach team rozdzielal wowczas kredyty za sidy, moze poczuli sie glupio i rozdzielili kredyty na mnie i Ramosa. Mimo wszystko cala sytuacja byla dosyc zaskakujaca - zamiast rozwiazac sytuacje normalnie, to sie mnie pozbyto \"Smile\" Ot, zawsze sie pozbywa ludzi, ktorzy ujawniaja prawde.

Ramos szybki i pracowity? Szybki w sciaganiu chyba. Szkoda, ze juz nikt nie pamieta jaka wtope zrobil z zakami na Uncover \"Smile\"

Zawsze aktualne!

Offline wackee

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Grudnia 2009, 19:17 »
Nitro, prosba o wydzielenie watku.
Ten temat mial byc o moim projekcie, a nie o Ramosach i V12ach \"Smile\"

Zgodnie z zyczeniem - NTR

Offline Sebaloz

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Grudnia 2009, 19:36 »

V-12 napisal:
Ramos szybki i pracowity? Szybki w sciaganiu chyba. Szkoda, ze juz nikt nie pamieta jaka wtope zrobil z zakami na Uncover \"Smile\"

Mialem kontakt z 250 ludzmi, bylo kilku lopezow, ale Ramos byl najszybszy, jak wyslal senda to u mnie byl juz na drugi dzien. I zawsze dostawalem od niego hot stuff z Samaru, ktorego nikt mi wczesniej nie podeslal.

Doceniam Ramosa, bo ma duze dokonania, nadal jest pelny zapalu, robi nowe projekty i nie pozwala zeby owiala go zla slawa \"Smile\"

wackee napisal:
Nitro, prosba o wydzielenie watku.
Ten temat mial byc o moim projekcie, a nie o Ramosach i V12ach \"Smile\"

Jaki proponujesz temat nowego watku?

M__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Grudnia 2009, 19:45 »
Jezeli ktos jest zainteresowany, w jaki sposob wygladalo to \"dociekanie swoich racji\" w wykonaniu Murdocka, to wciaz mam archiwum maili z listy HVSC. Nie dosc ze zabawne, z kolejna garscia kultowych tekstow, to i wyjasnia bez zbednego pierdolenia, dlaczego w koncu dostal wilczy bilet od HVSC, a bynajmniej nie chodzilo o ujawnianie prawdy. \"Wink\"