Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: najstarsze demko jakie pamietacie  (Przeczytany 3904 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
najstarsze demko jakie pamietacie
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Października 2009, 22:38 »
Dla Izaak\'a i innych, co moze pamietaja ten release: Snowball Sunday/W.C.F.  wykopalem z mojej tasmy, jakos sie udalo, chociaz poczatkowo byly load errory \"Smile\" Enjoy. Co prawda nie jest to demko, ale niezly ubaw. Chlopaki chyba nawet lekko ambitnie podeszli do sprawy, bo dodali drugiego zaka do gry.

http://noname.c64.org/csdb/release/index.php?id=83511
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Izaak Berenbaum__

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Października 2009, 23:39 »

V-12 napisal:
Chlopaki chyba nawet lekko ambitnie podeszli do sprawy, bo dodali drugiego zaka do gry.

raczej nic nie dodali,w oryginale z tego co widze tez byl drugi zak. wrecz przeciwnie- usuneli albo popsuli efekt \"odjezdzania\" creditsow po nacisnieciu spacji,jest tez pare drobnych przeklaman w grafice w porownaniu z oryginalem. dzieki za wrzucenie tego na siec.

Hornet__

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Października 2009, 07:05 »

wackee napisal:
ja mam te slynna twoja kolekcje dem - pochwale sie \"Smile\"

Bajera! A skad ja masz jesli mozna wiedziec? Tak z ciekawosci pytam, bo byla przeznaczona tak czy siak do spreadu...

Sebaloz, tam nie ma co przepakowywac...wszystko d64 a nie sadze,ze ktos bylby na tyle chamski,zeby wyciac creditsy...

Pozdro Wacek..

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Października 2009, 09:09 »

Izaak Berenbaum napisal:

V-12 napisal:
Chlopaki chyba nawet lekko ambitnie podeszli do sprawy, bo dodali drugiego zaka do gry.

raczej nic nie dodali,w oryginale z tego co widze tez byl drugi zak. wrecz przeciwnie- usuneli albo popsuli efekt \"odjezdzania\" creditsow po nacisnieciu spacji,jest tez pare drobnych przeklaman w grafice w porownaniu z oryginalem. dzieki za wrzucenie tego na siec.

No fakt, moja pomylka bo myslalem, ze w oryginale jest tylko zak Lou Gray\'a. Widze, ze tez glowne logo zmienili, wyczyscili napis ASH+DAVE.
Nie ma sprawy za wrzucenie \"Smile\".

Skontaktowalem sie na NK z Jackiem Klukowskim z Augustowa i napisal, ze pomylka, wiec to nie jest ten gosc z Peek Software. Powinienem uderzac do pozostalych Jackow Klukowskich na nk? \"Very
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Zawsze aktualne!

joodas__

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Października 2009, 11:53 »
Witam wszystkich,

Jak zaczynalem zabawe z komodorkiem wyposazonym tylko w magnet (suxxx) mialem jakies demka grupy Science 451 na kasetach, ale wszystko sie zmienilo gdy moi rodzice zakupili mi stacje dyskow. Wtedy chyba pierwszym demem jakie zapodalem bylo London Demo, ktore bylo dostepne na dyskietkach sprzedawanych przez ktores  z czasopism zwiazanych z C64. Nigdy nie zapomne Placa in the space/Taboo oraz Origon/Elysium byly to jedne z pierwszysch polskich dem widzianych na C64. Ruls!

Pozdro

Izaak Berenbaum__

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Października 2009, 11:58 »

V-12 napisal:
Skontaktowalem sie na NK z Jackiem Klukowskim z Augustowa i napisal, ze pomylka, wiec to nie jest ten gosc z Peek Software. Powinienem uderzac do pozostalych Jackow Klukowskich na nk? \"Very

sprobuj jeszcze z tym z katowic bo widze ze w znajomych ma marcina klukowskiego i wiek obu nawet pasuje. JK z jez nie istnial w gdy demo powstawalo a ten z Amstetten to pewnie jakis kolega Josefa Fritzla.

__moog__

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Października 2009, 00:00 »
Jacek Klukowski to Jack/Taboo (logo w More Than Nops - end part, animacje Lenina i Stalina w Gone with the wind), potem zalozylismy Keen Acid, a Jacek zmienil ksywe na Grove. Marcin Klukowski to jego brat, raczej ze scena nie zwiazany \"Smile\". A Peek software to chyba ich poczatki na komodorku \"Smile\"

Izaak Berenbaum__

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Października 2009, 00:00 »
czyli jednak ten z katowic to wlasciwa osoba. spytaj sie go czy dokonczyl to demo albo chociaz narysowal jaruzelskiego \"Smile\"

__moog__

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Października 2009, 00:00 »
Siedzi kolo mnie ... i mowi ze nie \"Wink\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Października 2009, 14:30 »
No to sprawa wyjasniona, ale podpytaj go jeszcze, czy Peek Software cos jeszcze wypuscilo \"Very

Zawsze aktualne!

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #40 dnia: 14 Października 2009, 17:13 »

Hornet napisal:
Bajera! A skad ja masz jesli mozna wiedziec? Tak z ciekawosci pytam, bo byla przeznaczona tak czy siak do spreadu...

No wlasnie probuje sobie przypomniec \"Smile\" chyba jakas droga posrednia to do mnie dotarlo \"Smile\"

Izaak Berenbaum__

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 14 Października 2009, 17:18 »

Hornet napisal:
powiem tak....cholernie sie staralem i wiele staroci zebralem...bylem w Acrise, bylem w Nostalgii .... i ciagle pamietam skad jestem....wiec ok 10 lat temu dzieki Moogowi otrzymalem kabelek do stacji obslugiwany przez SC...Zrzucilem na cd wszystkie moje starocie - teraz Wam je ofiaruje....Jest tego troche, snail mail z Polski,Niemiec, Holandii, Australii (jak tam GEOS rzadzi!!!!), Wyspy, Slowacja....moge zrarowac oczywisce z kreditsami, Moog zrobil viewer a ja reszte....

ile MB tego jest ? moze warto byloby wrzucic na rapidszer/megaupload zeby kolekcja sie rozeszla i nie zniknela z powierzchni ziemi.

Hornet__

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 14 Października 2009, 18:10 »
niespakowane 132MB...a spakowane? ni wim....ale moge spakowac i wrzucic na rapida, czemu nie...Jest tego dokladnie 395 dyskow, oczywiscie format d64 - zrzucalem to tygodniami...SC non stop, kabelek cieply (ciagle go mam Moogu!) a stacja prawie padnieta - na szczescie mam trzy....Zreszta zaraz cos poczaruje i dam Wam link...Oczywiscie mowie tu o demach bo reszta stuffu to kolejne -set dyskow...i znalazlem swoje stare grafiki, runable i z muzyka...dobry bylem...

Sir Art__

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 14 Października 2009, 18:28 »
nie bylo to na pewno pierwsze demko jakie widzialem, ale na pewno bylo na kasecie i zapadlo mi gleboko w pamieci \"Smile\"

http://noname.c64.org/csdb/release/?id=7598

z innych ciekawostek to pamietam odtwarzana na przerwaniach aranzacje \"Big in Japan\" w trakcie odtwarzania, ktorej mozna bylo uruchomic program w BASICU, albo wczytac sobie gre \"Wink\"

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Października 2009, 18:48 »
fajnie sie temat rozkrecil...
pametam sporo demek quartetu zwlaszcza jak dzialalem w Cruel Soldiers (mojej piwewszej jako tako znanej grupie) bo malo kto wie ze wczesniej tez byly inne grupy \"Wink\" - bardziej lokalne

idolem z tamtych lat pozostaje Pawel \"Polonus\" Soltysinski \"Very i widze ze nie tylko moim.

pamietam ze z takiej \"prawdziwej\" sceny to pozniej (okolo 90, 91,92) zgromadzilem sporo demek chyba Censor Design. z cala seria Wonderland i to byl dla mnie wyznacznik jakosci. zreszta Dragon i Sensei maja u mnie specjalne kredyty w COP 75% \"Wink\"
Horizon oczywiscie zawsze byl ponad Crestem w tamtych czasach a Pernod (ten grafik \"Wink\" ) mogl by mnie adoptowac .... \"Wink\" fajne czasy faktycznie i powiem szczerze najlepsze jesli chodzi orobienie demek typowo komodorowskich. pozniej probowalismy nasladowac braci z Amigi ale dobrze ze pare lat temu to sie skonczylo....

pamietak Cosmos Design (inne niz Einstein demka), Fictiona z intrami i z Nosiy Pilars Jeroean Tela... widze ze klimaty pamiietacie te same.

Jest jeszcze jedna rzecz z tamtych czasow mniej wicej tej samej rangi co Fiction, a mianowicie Slaves of Keyboard (czyli kolega Kruger i koledzy) dla tych co sie zaopatrywali na gieldzie we Wrocku to mniej wiecej tyle samo co Fiction w Wawie...