Tez sobie lubie cos polutowac, ale cienki jestem. Co najwyzej plan mam wstawienia monitora LCD 8\'\' od Playstation i 1541U pod obudowe. No i te dwa przelaczane sidy, ale to chyba na SP4 trzeba bedzie komus zrobic loda
Tak mi sie zdaje, ze specyfika sceny po prostu jest taka, ze u Atarowcow SKYNET przechodzi, u nas nie

Sami widzicie. To co jest u nas popularne to poprawianie sobie wygody, jakies MMC64, RR-net, 1541Ultimate, Timanthes, ProjectOne, GoatTracker.... a nie ladowanie szybszych/lepszych ukladow CPU/GFX/MSX.
Mnie to w zasadzie cieszy bo moim zdaniem, ludzie pozostaja na komodzie wlasnie dla hakowania h/w softem, a nie hakowania softu przez h/w, jak blacharze. I tu jest ten duch. Moze Atarowcy sie poddali, uwiezyli, ze juz nic nie moga wiecej wycisnac se swojego sprzetu, dlatego poszli w upgrejdy. Nie wiem. Sami narzekaja, ze niewiele sie na ich scenie w sumie dzieje. 20 sprzedanych egzeplarzy, Ty Kisiel mowisz to polowa poprzedniej Silesji, No to mam rozumiec, ze na scenie Atari jest 20 osob?
Osoby, ktore sa h/w guru, jak Ty Kisiel, nie wydaja dem, niestety... no ale za to znacie sie na sprzecie jak malo kto, wiec to jest zajebiste. Ale jezeli na scenie zostaja sami HW guru, to efekt jest taki, ze pojawiaja sie wypasione sprzety, ale nie ma komu na to robic... Zrobil bys chociaz jakiegos krejzola na SP4 Kisiel - konwertnal jakies video czy co, pokazal co ta Twoja maszynka potrafi

a tak siedziales pol party i odpalales sobie z dysku zaki. Normalnie, przywioze Ci glosnik za rok, bo zakatowales tym Neptunem

A w ogole masz chyba cos z pradem w kompie, bo sie 1541U zawiesza na nim. Nie moglismy przekopiowac dyskietek Warlocka bez zawieszania sie softu co chwile.
Ja tam nie marudze, dalem w ankiecie MTV. Ale jak historia ma sie konczyc na tym, ze sie robi mutanta, na ktorego nic sie nie robi....no to na co komu h/w, ktorego nikt prawie nie uzywa?

Dla sztuki? Bo ktos robi rakiete pod stara klawiatura? Bue

Ja np. Kisiel mam respekt dla Twojego projektu ale to jest projekt dla paru osob - tych co umieja sobie to zrobic, albo tych, ktorym Ty to zrobisz.
Zreszta, jakby wiekszosc sceny C64 interesowala mutantownia, to by ludzie sie masowo przesiadali na DTV. Jakos tego nie widac

Pare produkcji wyszlo jeno i jakas gierka czy dwie.... a bajery mozna robic na tym niezle.