Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia Party 3  (Przeczytany 19500 razy)

comankh__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #180 dnia: 20 Września 2009, 23:56 »
pomimo ze wpadlem na jakies 3 godziny to jedna z lepszych imprez 8bit d dluzszego czasu. minus za bigscreen, dalekie to bylo od rzeczywistosci koma, widzialem mnostwo pikseli szerokosci poltorapiksela :>, wysilek w nufli w wielu pracach zniweczony.
aha, wynikiem party bedzie nowy numer astorii aka carrion interview exclusive ed. :]

Izaak Berenbaum__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #181 dnia: 21 Września 2009, 12:06 »
juz za 2 tygodnie ?  \"Wink\"

comankh__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #182 dnia: 21 Września 2009, 04:06 »
nam tez trudno uwierzyc :]

kotrobot__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #183 dnia: 21 Września 2009, 06:16 »
Bardzo mlodziezowo bylo! :]

Podziekowania dla organizatorow i wszystkich uczestnikow.

Super grafika, muzyki musze posluchac na spokojnie.
Bardzo fajne demo Lepis+Miracles (choc moze troche za krotkie...),
4K Albionu tez pomyslowe.

Aaa... W meczu Kawalerowie:Zonaci bylo 3:0 jezeli dobrze pamietam.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #184 dnia: 21 Września 2009, 06:44 »
hi party ppl \"Wink\"

najpierw jak najbardziej oficjalnie:

caly stuffik (oprocz kolekcji  Tropyxu, licze ze doda i \"skredytuje\" ja V-12) jest juz na CSDb - http://noname.c64.org/csdb/event/?id=1528

niebawem zostana przygotowane releasy w obrazach D64.
dzieki za przybycie i support, szczegoly pozniej :d

Poniewaz wciaz wracam do siebie po party i nieprzespanych nocach przed i w trakcie party... nie rozpisuje sie wiecej w tej chwili \"Wink\"

pliki z sid-karaoke-kompot: http://wyslijto.pl/plik/dp5hnde63p
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline c---n

• Level 5
Silesia Party 3
« Odpowiedź #185 dnia: 21 Września 2009, 06:53 »
komankh
jaki interview? nic nie pamietam abym udzielal \"Smile\" no chyba ze juz tak zalany bylem...

Offline Skull

• Level 6
Silesia Party 3
« Odpowiedź #186 dnia: 21 Września 2009, 07:45 »
Na poczatek gratulacje, bo z tego co widze (i czytam) impreza bardzo sie udala (zal ze nie moglem byc, mam nadzieje ze w przyszlym roku...)
Sporo ciekawego stuffu no i zaskakujaca liczba prac graficznych. Jedno mnie tylko zastanwia, skad tak niska pozycja obrazka Veto ? przeciez to kolejne dzielo sztuki - nawet nie w pierwszej dziesiatce?!

zielok__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #187 dnia: 21 Września 2009, 07:58 »

skull napisal:
Jedno mnie tylko zastanwia, skad tak niska pozycja obrazka Veto ? przeciez to kolejne dzielo sztuki - nawet nie w pierwszej dziesiatce?!

Praca Veto wygladala jakos tak dziwnie na big screenie. Dla mnie najlepsza grafika na party byla praca ktora zajela 3 miejsce (Bimber). Jak teraz tak sobie dalej patrze to dla mnie dalej jest najlepsza:)

Offline c---n

• Level 5
Silesia Party 3
« Odpowiedź #188 dnia: 21 Września 2009, 08:02 »
zielok:
praca bimbra dla mnie tez jest najlepsza \"Wink\"
super pomysl z narysowaniem czegos w stylu \"malarskim\".
bimber na czym sie wzorowales? czy to twoj wlasny pomysl?

tak czy tak rewelacja.
veto faktycznie mogl byc wyzej. i nie wiedzialem ze Mermaid tez wystawiala prace!

Offline Skull

• Level 6
Silesia Party 3
« Odpowiedź #189 dnia: 21 Września 2009, 08:22 »
Praca Bimbra jest intrygujaca - nowatorska - troche hires, troche fli no i ciekawy temat - zasluzyla na wysokie miejsce.
Skoro praca Vito wygladala dziwnie - to domyslam sie, ze obraz wyswietlacza byl co najwyzej \"sredniej\" jakosci - niestety c64 potrzebuje wrecz doskonalego sygnalu do Hires (slaby troche ten vic) - glownie tu oczywiscie chodzi o \"zlewanie sie\" kolorow (przy multicolorze, staje sie to paradoksalnie zaleta), inaczej wszelkie zmudne pikslowania, w hiresie traca po prostu sens.

Druid__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #190 dnia: 21 Września 2009, 08:45 »

carrion napisal:
Byl nawet komancz - szkoda ze druida nie bylo \"Razz\"

LOL \"Smile\"

comankh napisal:
aha, wynikiem party bedzie nowy numer astorii aka carrion interview exclusive ed. :]

No, jeden artykul ale za to jaki (!), juz za 2 tygodnie.

Dzieki wszystkim za swietna zabawe. Zajebiste party - sporo ludzi, extra klimat, swietne grafiki na compo. Czekamy na kolejne \"Smile\"

randall__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #191 dnia: 21 Września 2009, 08:58 »

kotrobot napisal:
Aaa... W meczu Kawalerowie:Zonaci bylo 3:0 jezeli dobrze pamietam.

2:0. dokonywalismy cudow zeby nie bylo wyzej i jestesmy zachwyceni ze sie udalo. szczegolnie wyjscie bramkarza na przedpole w ostatniej minucie bylo znakomite.

Randy

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #192 dnia: 21 Września 2009, 09:08 »
Party bardzo udane. Akcja promocyjna musiala byc skuteczna, gdyz frekwencja byl z pewnoscia wieksza niz te 47 osob wpisanych na CSDB, tym bardziej, ze na liscie brakuje mnie. Raf, prosze poprawic \"Smile\"

Jesli chodzi o GFX Compo to rzeczywiscie stalo na wysokim poziomie. Ja ogladalem grafiki z dosc sporej odleglosci i praca Vito zrobila na mnie spore wrazenie... choc nie tak duze jak \"Morswiny\", ale tu widze, ze nie jestem wyjatkiem \"Smile\" Ogolnie punkt widzenia po czesci zalezal od punktu siedzenia.

Co do naglosnienia to w sumie nie mam wiekszych zastrzezen, choc przy niektorych zakach na MSX Compo slychac bylo szum, np. przy moim :P Czyzby to byla wina player\'a w Octanoterze?... Mimo wszystko poziom prac juz nie tak wysoki jak w przypadku grafik.

Warunkow noclegowych nie moge oceniac, bo kimalem w aucie. W ostatnia \"zielona\" noc probowano mnie nawet utulic do snu... dla zapewnienia intymnosci okna zaslonieto gustownymi firankami z papierowych reczniczkow a w powietrzu unosil sie mietowy aromat pasty do zebow \"Laughing\"

Reasumujac, party oceniam na 4+, gdyz zdarzaly sie w trakcie trwania przestoje, kiedy ludziska za bardzo nie wiedzialy co robic, a mozna bylo wypelnic ten czas, np. jakims SID dancingiem :P Mimo to ogromne brawa dla organizatorow, ubawilem sie przednio, milo bylo znowu zobaczyc znajome geby. Mam nadzieje, ze spotkamy sie ponownie w przyszlym roku.

leming__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #193 dnia: 21 Września 2009, 10:00 »
fajnie bylo. pare rzeczy bym sie tylko przypierdolil ale to za miesiac w VN bedzie szczegolowo. Najgorsze w tym wszystkim ze tak to jakos krotko wszystko pomimo ze spalem bardzo malutko to i tak czas przelecial ekspresem. To chyba dobrze swiadczy bo znaczy ze sie nie nudzilem. Wielkie dzieki organizatorom i tym ktorzy przyjechali i pokazali paszcze. Reszta wypierda*ac. 40 stopni goraczki to nie wymowka.

bimber__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #194 dnia: 21 Września 2009, 10:18 »
Raf, Volcano i reszta supportu: bylo pieknie, swietna impreza!

carrion napisal:

bimber na czym sie wzorowales? czy to twoj wlasny pomysl?

ta praca to luzna improwizacja wokol ulotki z antykwariatu z miniaturami jakichs starych rycin. jak mi jej dzieciaki nie dorwaly to pstrykne fotke i wrzuce. nie powiem, natyralem sie nad tym co niemiara (kto widzial edytor nufli ten wie jaka to rzeznia). ale warto bylo. zobaczyc miny kolegow po compach - bezcenne  \"Laughing\"

randall napisal:
szczegolnie wyjscie bramkarza na przedpole w ostatniej minucie bylo znakomite.

na miejscu Elbana skonczylbym kariere po czyms takim \"Wink\"