Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Commodore & Amiga  (Przeczytany 2401 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~Gringo_w@wp.pl#*#Gringo_w

• Gość
Commodore & Amiga
« dnia: 17 Kwietnia 2003, 01:03 »
 Na pewno wielu z was czytało tą zarąbistą gazetę. Kiedyś popełniłem karygodny błąd i sprzedałem komuś wszystkie posiadane egzemplarze.Teraz chciałbym wrócić spojrzeniem na niektóre aurtykuły oraz zajrzeć na to co mnie ominęło. Czy jest ktoś kto ma cały komplet tych gazet (nalepiej w jpg-ach) i mógłby to odostępnić w dziale download. Na pewno znalazłoby się całe mnóstwo chętnych do poczytania. Pozdrawiam !!!

aze

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Kwietnia 2003, 13:45 »
 tak swietne to byly gazety :)
 mam w domu chyba wszystkie numery ( no moze kilku brakuje) kiedys dawalem nawet jakies ogloszenie czy ktos tego nie chce :), ale niestety nie mam mozliwosci zeskanowania tego, Luc cos kiedys wspominal, ale jakos nie bardzo wiem co sie dzieje :)
 pozdrowionka

~kg1980@poczta.onet.pl#*#OSH

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Kwietnia 2003, 09:10 »
 Mam tego trochę icon1: Jak chcesz, to podaj które numery i artykuły Cię interesują i daj znać na priv. Nie obiecuję, że dostarczę wszystko, (niektóre z numerów są w strasznym stanie), ale może będę mógł choć trochę pomóc...

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Maja 2003, 14:22 »
 >>Mam tego trochę:) Jak chcesz, to podaj które numery i artykuły Cię interesują i daj znać na priv.

Sam sobie odpowiadam na list..
 Napisałem \'na priv\', ale już swojego adresu to nie podałem:)
 oto on: kg1980@poczta.onet.pl

Pit GM

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Maja 2003, 09:56 »
 Aze i OSH!
 Wysyłajcie wszystkie numery jak najszybciej do Luca.
 Luc posiada już prawie wszystkie zeskanowane numery C&A z rocznika 94 i 95 (większość ode mnie). Jak nie możecie zeskanować, może jemu się uda. Na razie projekt wydania płytki C&A stanął w miejscu, bo nikt nie może (albo nie chce) zeskanować reszty...

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Maja 2003, 15:44 »
 >>Jak nie możecie zeskanować,
 Możemy. Przynajmniej ja:)
 Jak tylkko będę miał chwilę czasu, poskanuję rocznik 93 i wyślę. mailem.

aze

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Maja 2003, 19:05 »
 Ja niestety nie moge . :( kiedys moze jak mi sie uda przekaze te numery ktore mam komus kto sie tym zajmie. Zobaczymy.

Hans Uhrmacher

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Czerwca 2003, 12:18 »
 Też zbierałem C&A. Powinienem je mieć gdzieś zakopane w szufladzie. Zbierałem do 1-go numeru...i chyba było tego sporo. Mogę poszperać   i zrobić troche skanów. Tyle, że nie mam pewności czy je znajdę ...było parę remontów no i przemeblowań w międzyczasie. Jakby co to mogę mogę poświęcić kilka godzin ku chwale C64  

Hans Uhrmacher

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Czerwca 2003, 11:31 »
 Niestety, jest tak jak przypuszczałem. Moje C&A musiały zostać potraktowane jak makulatura   . Szukałem cały weekend i poddałem się dopiero wczoraj po przeszukaniu piwnicy . Sromotna porażka wszystkie numery C&A -MIA. Znalazłem kilka ocalałych numerów \'Komputer Studio\' może ktoś reflektuje

~#*#OSH

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Czerwca 2003, 19:35 »
 Do wszystkich niecierpliwych! Skanowanie C&A w toku! Powiedzcie, czy chcecie mieć każdą stronę osobno (jako jpg), czym mam to wyesportować do PDF-a?

aze

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Czerwca 2003, 21:00 »
 Jak dla mnie to PDF bylby super ale nie wiem co Luc o tym sadzi. Jego trzeba zapytac.
 Pozdrowionka

Magnate

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Czerwca 2003, 22:41 »
 .pdf to chyba najlepsze i najwygodniejsze rozwiazanie.

pozdrawiam.

aze

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Czerwca 2003, 14:08 »
 troche sie zaczalem zastanawiac co wlasciwie ma Luc z tym wspolnego?

Luc (webmaster)

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Czerwca 2003, 11:04 »
 Ja? ;-)))

Ja jestem jednym z (moze i wielu) pomyslodawcow wydania C&A na plytach CD. No i mam medium, ktore moze to rozpropagowac ;-)

Niniejszym obwieszczam, ze sa zeskanowane (dzieki PIT GM) nastepujace numery C&A:

1/95
 10/94
 10/95
 12/94
 3/95
 4/94
 4/95
 5/94
 5/95
 6/94
 6/95
 7/94
 8/95
 9/95

a takze wiele instrukcji np. cartridge\'y. Przecietnie 1 zeskanowana strona zajmuje ok. 1,2 - 1,5 MB, rozdzielczosc ok. 1700x2340 (porownywalna do 3,6 MPIX w aparatach cyfrowych ;-).

Mysle, ze cos do tego dojdzie niebawem.

Format PDF odpada. Jedynie JPEG w jakosci 80-90%.

Prosze OSH o informacje, ktore numery zamierza skanowac :-)

Pozdrawiam.

aze

• Gość
Commodore & Amiga
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Czerwca 2003, 11:25 »
 Tak tylko zapytalem  
 Osh zrob chociaz 1 numer w pdf i daj luknac jak to wyglada.
 pozdrowionka