BagoZonde:
Korzystam ze źródłówki demka 69 Positions. Jest tam użyte literal z tego co widzę i używając opcji -l ten literal jest włączony. Dołączony jest też do tej źródłówki demka sam execute exomizera (wersja 1.1.5).Przypomnę, że zexomizerowałem to tak: exomizer -l$e000 bitmap.bb -obitmap.exo
Po pierwsze po jaką chol.. używasz cząstki kodu ze "środka" jakiejś produkcji, skoro wczystko jest dostępne po sciagnięciu exomizera.
Tu masz najnowszą wersję:
http://noname.c64.org/csdb/release/?id=101673po pierwsze takie "kawałki" od innych są często specjalnie okrojone pod potrzeby tylko tej jednej produkcji,
po drugie nawet gdybym miał to teraz dla Ciebie sprawdzić to muszę niewiadomo czego teraz szukać.
w tym co podałem w linku plik spakownym w zipie - w środku w katalaogu exodecrs\dasm jest źródłówka do wykorzystania we własnym kodzie - i nie 69 positions - tylko od "producenta", a więc uniwersalna i musi działać.
w niej znajdujemy:
; if literal sequences is not used (the data was crunched with the -c
; flag) then the following line can be uncommented for shorter code.
;EXOD_LITERAL_SEQUENCES_NOT_USED = 1
i teraz tak:
opcja -l to nie "literal sequences" a adres LOADING dla spakowanego pliku exomizerem
dlatego dwa pierwsze Twoje bajty to własnie $e0 00 (a jakie mają być ? przecież sam wpisałeś -l$e000)
Ja pisałem o dwóch KOŃCOWYCH bajtach i one NIE pokazują exomizerowi POCZĄTKU BITMAPY tylko właśnie KONIEC bitmapy czyli prawdopodobnie $ff 3f - pisałem też, że exom depakowuje od końca to dziwne byłoby gdyby brał sie za pierwsze bajty ($e000).
Wracając do literal... tu, dobra wiadomość - skoro jest to exom w wersji 1.x to jeszcze z nich nie korzysta, a więc ten problem wogóle odpada (ale dowiedziałem się dopiero o tym z Twego ostatniego postu),
błędy w depaku moga wynikać z np. nakładania się tych samych zmiennych ze STRONY ZEROWEJ z innymi Twoimi procedurami (np. MUZYCZKA może korzystać z tych samych - a jak działa w tle to sam rozumiesz co się może dziać), ale nadal nie widzę tego Twego sourca więc można tak strzelać do usr. śmierci.
Przyjedz na party, myslę że szybciej się dogadamy.
ps. sorry ale nie mam czasu aż na takie opracowania w postach....