Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostki aukcyjne (ebay, allegro itp)  (Przeczytany 102629 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6
Ciekawostki aukcyjne (ebay, allegro itp)
« Odpowiedź #2250 dnia: 30 Grudnia 2012, 22:00 »
Kisiel:
Wacku nie ma go w CSDB

...jeszcze \"\"

Offline niemanika

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #2251 dnia: 30 Grudnia 2012, 22:04 »
wackee:
Grupa Taboo zrobiła kiedyś taki świetny słownik ang-polski. Zastanawiam się czy właśnie nie został wrzucony do tego carta.

to jakiś no spread był czy komercyjne release? dosyć jestem ciekaw tego programu, możesz go udostępnić?

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #2252 dnia: 30 Grudnia 2012, 22:09 »

Offline niemanika

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #2253 dnia: 30 Grudnia 2012, 22:15 »
dzieki wacek
dlaczego "released by" = "MMS" a nie taboo? czy to robi jakąś różnicę bo nie kumam tego?

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #2254 dnia: 30 Grudnia 2012, 22:45 »
To chyba było zrobione jeszcze przed powstaniem Taboo.

Offline niemanika

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #2255 dnia: 30 Grudnia 2012, 22:58 »
no jest to jakaś teoria tylko że klęka ona po przyjrzeniu sie winiecie programu gdzie stoi wołami "written by mms of taboo". chyba, że została ona zmieniona po założeniu grupy. albo wpis csdb dodal mc historical-inaccuracy we własnej osobie?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #2256 dnia: 30 Grudnia 2012, 23:01 »
znaczy się że to nic nie znaczy. Po prostu komuś się nie chciało.
Wacku słabo szukałem jednak.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #2257 dnia: 30 Grudnia 2012, 23:11 »
Raf:
ano wlasnie chcialem subtelnie zasugerowac ze cokolwiek akcja "z kuzynem" zasluguje na potepienie a przynajmniej na gleboka refleksje

No wlasnie przydalaby sie refleksja w temacie. Bo zdumiewajacy jest dla mnie owczy ped, z jakim ewoluowaly "fakty" wewnatrz tematu.

Dla przykladu - czy jesli oddalbys np. Kisielowi niesprawne C64, a on je sprzedal, to Ty nieczysto zagrywasz, czy Kisiel? Jesli Ty, nie mam wiecej pytan - taka logika zostala zaprezentowana. A kuzyn to co? To juz ten "bardziej ja", bo z rodziny? Taki kuzyn z niego jak piata woda (z wanny) po Kisielu. \"\"

A moze to ja sprzedaje uklad z drugiego konta? Byla taka sugestia. Prosze bardzo, przeanalizujmy. Sugerujesz zatem, ze probowalbym wmowic calemu forum - osobom z 10/20-letnim stazem, ze stary SID nie zadziala na nowej plycie i liczylbym, ze to przejdzie?! Powaga, obrazasz moja inteligencje. \"\" I rzeczywiscie, tydzien temu oferuje 6000 Euro w licytacji C65, ale laszcze sie na 20zl za walnietego scalaka. \"\" Na dodatek ostrzegam o nim w sasiednim topicu. Seems legit! \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #2258 dnia: 30 Grudnia 2012, 23:22 »
F7sus4
Przestań się burzyć dla mnie Kuzyn to lepsza połowa ;)  

Żenujący temat kto co mógłby kupić i ile byś dał za kawał komputerowego złomu bez oprogramowania. Żenujące po wielokroć.
Money talks... isn't ?
Waść wstydu oszczędź.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #2259 dnia: 31 Grudnia 2012, 00:47 »
Przypomniała mi się jeszcze jedna okoliczność bogactwa, to nie prawda że biedni mają większą chęć posiadania, to prawda że bogaci z dupy gówno by żarli jakby dało to im kasę.
Najwięcej złodziei sklepowych to nie biedacy bo tacy to bułkę ukradną jak nie mają co żreć. Więc jak stać Ciebie na kompa za 6000 euro to jesteś łasy na 20PLN. Smutne ale prawdziwe\"\"
Jesteś dla mnie kimś wielkim bo masz 6000 euro na kawałek plastiku.
Z drugiej strony wymyślając postać Kuzyna, dałeś przykład jak należy postępować z motłochem. Kłam, tłumacz a głupi lud to kupi. Kuzyn nawet nie miał odwagi zarejestrować się na forum i poprzeć te kalumnie które wypisujesz. Taki zainteresowany c64, że aż pisał zaki na C64?  Żenujące. Olo to chociaż potrafi sam ze sobą rozmawiać na forum.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #2260 dnia: 31 Grudnia 2012, 11:50 »
Kisiel - Ty też ze sobą rozmawiałeś ;)
-profil nieaktywny-

klauz

• Gość
« Odpowiedź #2261 dnia: 31 Grudnia 2012, 15:31 »
jeśli chodzi o mnie, to "nie kupiłem kuzyna" zbyt grubymi nićmi szyte..

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #2262 dnia: 01 Stycznia 2013, 23:14 »
F7sus4:
Dla przykladu - czy jesli oddalbys np. Kisielowi niesprawne C64, a on je sprzedal, to Ty nieczysto zagrywasz, czy Kisiel? Jesli Ty, nie mam wiecej pytan - taka logika zostala zaprezentowana.

zostala zaprezentowana inna logika w takim kierunku:
ktos dostal (darmo?!) cos zepsutego, wystawia jako "nietestowane" na allegro, jest mniej czy bardziej bezposrednio demaskowany i zamiast stulic pysk w skrusze to jeszcze pierdoli glupoty pograzajac sie.

Cala ta sytuacja nastepnym razem moze ludzi dobrej woli pokroju Mef po prostu zniechecic do bezinteresownej pomocy.

Byly juz przypadki "przypadkowego" kupowania "po kolezensku" i sprzedawania drozej, teraz sa juz nawet przypadki dostawania smieci za darmo i wciskania losowym ludziom na allegro.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #2263 dnia: 02 Stycznia 2013, 17:45 »
Raf: Z mojej perspektywy - pierdolisz glupoty. Jedynym poszkodowanym w tej sprawie mogl byc Mef - a wszystko wyjasnilismy na priv. Rowniez w przeciwienstwie do pozostalych biorcow SIDa, zwrocilem mu srodki. Dla Ciebie to jest nie fair? Dla mnie postawa pozostalych, ktorym obojetne bylo to, ze bezinteresowny znajomy stracil oferujac pomoc innym uzytkownikom.

Jesli chodzi o temat aukcji - osady pt. "jesli ktos ma tyle kasy, to jest taki i taki" to psychologia ludowa na poziomie: "kazda kobieta to fatalny kierowca". Taka postawa pokazujesz, ze prawda nie poplaca. Jezeli z gory zakladasz gotowe rozwiazanie i zadne fakty nie maja znaczenia, to ta rozmowa jest kompletnie bez sensu. Zasugerowales, ze brat cioteczny powinien sie zalogowac i samemu sie opowiedziec? A czy zastanowiles sie nad tym, ze doslownie chwile po takim zalogowaniu orzeklbys, ze to klon. Bo tak jest wygodnie, bo tak juz bylo, wiec to na pewno prawda. Gratuluje.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #2264 dnia: 02 Stycznia 2013, 20:55 »
niemanika:
dzieki wacek
dlaczego "released by" = "MMS" a nie taboo? czy to robi jakąś różnicę bo nie kumam tego?

Mnóstwo osób dodaje nazwę grupy do releasu, który wcale nie musi być release'm grupowym. Więc jeżeli ja sam zrobiłem daną produkcję i nie jest ona jakoś stricte mega wielka (czytaj: kolekcja, demo), to nie muszę tagować nią nazwą grupy. Przez takie działania wiele grup na csdb mają sztucznie podbite liczniki releasów bo mają dodane do indywidualnych prac (np. grafik, muzyk) wydawanych przez pojedynczych memberów tagi, że są produktami grupy. \"\"

Kisiel:
Jesteś dla mnie kimś wielkim bo masz 6000 euro na kawałek plastiku.

Ja już nawet w te bajki przestałem wierzyć. \"\"

Kisiel:
Z drugiej strony wymyślając postać Kuzyna, dałeś przykład jak należy postępować z motłochem. Kłam, tłumacz a głupi lud to kupi. Kuzyn nawet nie miał odwagi zarejestrować się na forum i poprzeć te kalumnie które wypisujesz. Taki zainteresowany c64, że aż pisał zaki na C64? Żenujące. Olo to chociaż potrafi sam ze sobą rozmawiać na forum.

Gdyby kuzyn był prawdziwy, odpisałby na mojego emaila z Allegro. \"\"

F7sus4:
Raf: Z mojej perspektywy - pierdolisz glupoty. Jedynym poszkodowanym w tej sprawie mogl byc Mef - a wszystko wyjasnilismy na priv. Rowniez w przeciwienstwie do pozostalych biorcow SIDa, zwrocilem mu srodki. Dla Ciebie to jest nie fair? Dla mnie postawa pozostalych, ktorym obojetne bylo to, ze bezinteresowny znajomy stracil oferujac pomoc innym uzytkownikom.

Dlaczegi mydlisz wszystkim oczy wmawiając, że jedynym poszkodowanym mógł być Mef? Przecież wyraźnie napisałem wcześniej, że Mef stracił jedynie swój czas. Przestań już grać swoją tanią gierkę, nikt w nią nie uwierzy.

F7sus4:
Powaga, obrazasz moja inteligencje.

Ciekaw jestem na jakim jest ona poziomie, że można ją tak szybko obrazić.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!