Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostki aukcyjne (ebay, allegro itp)  (Przeczytany 104160 razy)

Offline F7sus4

• Level 6
Ciekawostki aukcyjne (ebay, allegro itp)
« Odpowiedź #1815 dnia: 19 Listopada 2012, 11:18 »
Jericho/Draco:
nie widzę tu nic dziwnego? chodzi Ci o cenę czy instrukcję do BB wersja 7,8,9?;)

Chodzilo o cene. Skoro jednak kasety i glupie BB podbijaja wartosc C64 niemal trzykrotnie to chyba tez sie przejde do piwnicy po kolekcje Czajkowskiego - a mialy pojsc na szrot; jest jakies 30-40 kaset. Nie mam zbytniego sentymentu do tego nosnika, w latach 90-tych po 2 miesiacach babrania sie ze srubokretem, pobieglem po 1541.

Offline Jericho/Draco

• Level 4
« Odpowiedź #1816 dnia: 19 Listopada 2012, 11:59 »
Dla mnie kasety mają wartość więc mogę od Ciebie je odkupić!
Szczególnie że niestety nie udało mi się swoich zachować a z magnetem walczyłem chyba 2-3 lata zanim uzbierałem z "pod choinki", urodzin itp. 1 200 000 zł na pierwszą stację z giełdy na Grzybowskiej! Ale miałem radochę jak pierwszy raz grałem w PIRATES PL! ze stacji! :D:D

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #1817 dnia: 19 Listopada 2012, 12:08 »
Jericho/Draco:
pierwszą stację z giełdy na Grzybowskiej

Giełda na Grzybowskiej, miłe wspomnienia, łezka się w oku kręci \"\". Ja też kupiłem swoją pierwszą stację na tej giełdzie \"\".

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1818 dnia: 19 Listopada 2012, 12:34 »
@Jericho: Najpierw musze zobaczyc, jaki jest ich stan i porobic potencjalne fotografie, a pozniej mozemy rozmawiac, choc nie wykluczam rowniez wrzucenia w Allegro.

Do zrobienia byly jeszcze fotografie kartridzy z Flimbo's Quest (sa 2 sztuki), nie pamietam tylko kto o nie pytal oraz spis podwojnych numerow z kompletu Bajtka, Top Secret, C&A, Gamblera i Amiga. Jeden pelny zestaw z tych gazet juz poszedl, ale na wydaniu juz sa tylko duplikaty. Sorry wszystkim za opoznienia - postaram sie w tym tygodniu nadrobic temat fotek i Wam porozsylac.

Offline Jericho/Draco

• Level 4
« Odpowiedź #1819 dnia: 19 Listopada 2012, 13:01 »
F7sus4
no wlasnie chodzi o to zebys na allegro nie wrzucał bo po to forum mamy! chyba że szkoda Ci oddać maniakowi C64 a wolisz zarobić to jasne - w końcu są twoje! pisałeś że miały iść na szrot...

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1820 dnia: 19 Listopada 2012, 13:25 »
F7sus4:
po kolekcje Czajkowskiego - a mialy pojsc na szrot; jest jakies 30-40 kaset

Na to na tym forum będziesz miał conajmniej kilku chętnych \"\"
Mnie, V-12, Jericho...

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #1821 dnia: 19 Listopada 2012, 14:07 »
http://allegro.pl/show_item.php?item=2804431197

wszystko się zgadza.. tylko przy takiej cenie... gdzie jest środek tego urządzenia???

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #1822 dnia: 19 Listopada 2012, 14:34 »
przecież to nakładka na komodę wciskająca konkretne klawisze grając jakieś tam dźwięki i chyba do tego jakiś soft był z tego co wywujowałem
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1823 dnia: 19 Listopada 2012, 19:19 »
Ta klawiatura, pomimo ze oryginalna, to dla mnie zart - w ogole cala jej "idea". Naprzemienne lokowanie nakladki na C64 do "zagrania" i zdejmowanie jej, by wprowadzic pozostale komendy wewnatrz programu na pewno sa bardzo user-friendly. Chyba, ze w gre wchodzi celowanie 5cm w glab tego ustrojstwa - wtedy nie mam wiecej pytan, natomiast zastanawiam sie nad zdrowiem uzywajacego. \"\"

Wacek, Exciter, Jericho: Przeliczylem sie troche co do ilosci - tasm jest dokladnie 32, z czego 3-4 sa po przygodzie z wplataniem (nie pamietam ktore). W zwiazku z tym, pare programow na tych pozycjach moze (choc wcale nie musi) zle sie wczytywac - testowac bardziej anizeli czasu, nie mam po prostu checi. Pojedyncze pudelka maja wylamany zabek separujacy. Lista (Czajkowski): 7*, 9*, 10, 13, 16*, 18, 19, 27, 30*, 33, 36, 38, 41, 43*, 50, 60, 61, 63, 66*, 72*, 73, 74, 76, 79*, 82, 83, 85, 86, 89, 93*, 97, 106. Kasety z grubsza dzialaja na wspolnym ustawieniu glowicy, z wyjatkiem oznaczonych gwiazdka (wymagane przestrajanie - jesli wierzyc informacjom sprzed 20 lat na pudelkach). Dogadajmy sie na priv.

Teraz ja mam prosbe. Szukam (kolekcjonersko) "polskiego, oryginalnego" Action Replaya 7.2 z Miana. Dam 150zl; jesli bylby w idealnym stanie, nawet do 200zl.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1824 dnia: 19 Listopada 2012, 19:39 »
Szkoda że z Miana.
Dojrzewam powoli do sprzedaży swojego Actiona Plusa 7.3, ale Atraxowego. Stan mint, z instrukcją również stan mint \"\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #1825 dnia: 19 Listopada 2012, 22:57 »
wackee:
Dojrzewam powoli do sprzedaży swojego Actiona Plusa 7.3, ale Atraxowego. Stan mint, z instrukcją również stan mint

Ja dojrzałem, miałem kryzys finansowy ze 2-3 lata temu i niestety sprzedałem MINT nieużywanego AR 7.3 w boxie plastikowym z instrukcją. Dobrze, że poszedł do odpowiedniej osoby, a nie przypadkowej z Allegro i to w zdecydowanie niższej cenie, niż chodzą teraz używki. Pozostaje mi jednak wciąż mój pierwszy z TimSoftu. MIANowskiego też bym z chęcią nabył do kolekcji \"\"

F7sus4:
Skoro jednak kasety i glupie BB podbijaja wartosc C64 niemal trzykrotnie

Nie zawsze tak jest, czasami więcej zarobisz sprzedając wszystko osobno, no ale jednak Allegro to jedna wielka loteria.

Ja tam się cieszę, że kupiona w ciemno płyta główna do C64 jako niesprawdzona okazała się sprawna \"\"
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1826 dnia: 19 Listopada 2012, 23:07 »
V-12/Tropyx:
Dobrze, że poszedł do odpowiedniej osoby

Fakt faktem, że to fajne uczucie, jak te pozbierane rzeczy idą do kogoś, kogo znasz. Za każdym razem jak coś z moich rzeczy pójdzie do kogoś ze sceny albo z forum, to jest to fajne.
Np. ostatnio wystawiłem oryginał "Castle" na kasecie, zakupił go niejaki... Zephyr/Inflexion ;)

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #1827 dnia: 19 Listopada 2012, 23:24 »
A przypadkiem to nie Inflexion wyprodukował Castle? ;)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1828 dnia: 19 Listopada 2012, 23:25 »
No właśnie o tym mówię \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1829 dnia: 19 Listopada 2012, 23:41 »
Ponieważ był w tym wątku poruszany już wątek PayU, muszę powiedzieć że srodze się zawiodłem oj srodze, na ich usługach, wczoraj o 22:03 wysłałem wniosek o wypłatę kasy i dzisiaj o 11:30 dostałem na konto. ZŁODZIEJE decydenci oszukali mnie korporacje i mentosy, tfu tfu. Ktoś tą kasę trzymał no koncie i nie podzielił się ze mną oprocentowaniem.. i takie inne bzdury tutaj pisał jeden z drugim co jest wierutną bzdurą.
Mówiłem to ja jarząbek trener trzeciej kategorii ;)

PS. i jeszcze prowizje wujki wzięli ZERO złotych !!! ZŁODZIEJE !!
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....