Co do wygody i jak pisałem też nie mam zastrzeżeń, i do wszystkich plusów jakie ludzie podają - 100% racji. Słowo klucz powtórzę to DOBROWOLNOŚĆ wg mnie w tym wypadku. Notabene nie wiedziałem że na transfer PayU Alledorogo coś pobiera, to byłby już rozbój. Czy na pewno? A nad moją historią nie chcę się wypłakiwać, wystarczy że była długa, niemiła ale się na powództwie i sukcesie skończyła.
Uczciwie postawiona sprawa powinna wyglądać tak:
1. Dajemy Ci super wygodne, szybkie i dobrowolne narzędzie do dokonywania płatności
2. Za jego używanie chwilunię potrzymamy Twoją kaskę jak Ci ją ktoś wpłaci podobnie jak kilkunastu innych milionów użytkowników (liczymy też że statystycznie spora grupka userów nie od razu ją sobie porwie i se wówczas dłużej potrzymamy). Razy ilość transakcji dziennie, razy średnia wartość i mamy dzięki Wam drodzy klienci większą płynność, sporą kaskę z odsetków jak i większą wiarygodność finansową.
3. Ale uczciwie to stawiamy, jest to dobrowolne i dajemy coś za coś by Cię zachęcić. W zamian za używanie PayU dajemy takie a takie to bonusy dla zachęty.
Ale jak to zwykle z monopolistami bywa
1. Drogi kliencie od dziś mamy super/hiper darmowe wygodne narzędzie PayU które jest musowe (co my z tego mamy i że w ogóle mamy się domyśl)
2. Jak Ci się nie podoba to spadaj do konkurencji (która praktycznie nie istnieje)
3. Ponieważ jesteśmy monopolistą podnosimy dziś ceny, za tydzień chyba też, jak się nie podoba idź se gdzie indziej.
Ja osobiście nie lubię jak mnie ktoś tak przymusowo rucha bo muszę z jego usług korzystać nie mając żadnej praktycznej alternatywy.

Aaaa, i nie mogłem się powstrzymać, choć to totalny offtop:
http://allegro.pl/elddis-typhoon-gtx-zarejestrowana-i2637281809.html