@kb777
tak jeszcze mi się przypomniało...
więc napiszę bo może to kogoś zainteresuje:
dobrym sposobem na konkurencję na allegro jest zabidować w aukcji gdzie ktoś ma taki sam sprzęt jak ja...
dajmy na to ty KB777 wystawisz te DTV od 1 PLN... ja powiedzmy wygram te aukcje od razu dając 1000 PLN. zgaduję że nikt mnie nie przebije więc jestem spokojny jako wystawca swojego DTV'a na twojej aukcji ludzie widzą że ceny idą w kosmos i sięgają tego 1 tysiąca a na mojej cena jest nadal w okolicach 100 PLN więc bidują na mojej i ostatecznie nawet za te marne 150 ktoś kupi.
kupi ode mnie a nie od ciebie.
haczyk polega na tym że ty myślisz że ja od ciebie to kupiłem, ale ja ci nie płacę po zakończeniu aukcji i ty masz kłopot bo nie możesz tego jeszcze raz wystawić bo liczysz że może jednak ja zapłacę (and you wait, and you wait, and you wait....) a ja nie płacę... i co robisz? skarżysz się Allegro, ale wież mi oni w większości przypadków umyją ręce...
ty nie sprzedałeś za złotówkę choć twoja oferta handlowo była lepsza a ja sprzedałem za 150....
skąd to wiem?
bo doświadczyłem.
sprzedawałem kartę Cybervision do Amigi za 500 (+Flicker fixer) za 500 pln gdzie normlanie takie coś za 750 chodzi.... i co?
i nie sprzedałem
bujałem się przez miesiąc pisząc ponaglenia do kupującego...
mogę go symblicznie w pompkę pocałować. albo dać order bo to biznes na miarę Jacka Tramiela - gdzie się obiecuje a potem - kontrachentów (przepraszam za słowo) rucha.