Ten cały złoty bcm to chyba jakiś dzieciak albo analfabeta. Składnia opisu aukcji fatalna, odechciewa się czytać bo nie wiesz gdzie co i jak ukryte w opisie.
Zasilacz do C64 ma sprawny za cene większą niż C64 z zasilaczem.
Co do kolekcjonowania - każdy kolekcjonuje coś innego, jedni lubią znaczki, inni monety a część z nas lubi stare komputery.
Co do ceny ropy i stacji. 12 lat temu kupił stacje za 20zł, ja 10 lat temu kupiłem Amige CD32 za 25zł.
Cena ropy w tej samej ilości dziś orientacyjnie 60zł (tak jak napisaliście). Czy to jest inwestycja? Nie wiem - każdy ocenia ją po swojemu.
Stacja dzisiaj to cena od 50zł w górę, CD32 od 100zł w górę.
Paliwo 12 lat temu wyjeździł i tyle. Stacja jest do dzisiaj i może ją odsprzedać, paliwa nie może. Takie trochę porównanie z czeluści wiadomo czego.
Ja kolekcjonuje to co mi pasuje - każdy lubi coś innego.
Tak jak było napisane, po co są muzea? Po nic. Elektronika może nie jest czymś nadzwyczajnym ale jedni chcą ją posiadać w kolekcji a inni nie. Znam osobę co kolekcjonuje telefony komórkowe, dla mnie to jest nic warte taka np Motorola D160 ale on ją ma bo chciał i tyle. Jego idea. Wiele osób dziwnie patrzy jak słyszy, że posiadam kolekcje gier komputerowych, komputerów itp - ale tak samo im odpowiadam, że co w tym dziwnego jak oni sami kolekcjonują kolorowe lepiące się karteczki za grube pieniądze - każdy może podchodzić inaczej.
Czasami mam tylko zwątpienia czy jest sens to trzymać, pewnie jak każdy - zajmuje miejsce (a jakżeby inaczej), czasami większy lub mniejszy bałagan jest z tym jak się to naprawia, czyści itp, na szczęście ja nie mam problemu z kobietą odnośnie tego co posiadam, ona zbiera inne bibeloty lub jak kto woli "zbieracze kurzu". Zresztą niech by mi się jakakolwiek kobieta przyczepiła do kolekcji to by się zdziwiła ze swoimi szpargałami. Jak leży w mojej strefie, jest ładnie poukładane, czyste i nie szpeci to nie jest to problem. Kobiety lubą teoretycznie porządek - ale wystarczy często spojrzeć do łazienki i ich kosmetyczek (to był zawsze mój argument - ja się pozbędę tego wszystkiego ale z kuchni, łazienki i wielu innych miejsc mają zniknąć te zbieracze kurzu, skutkuje w 90% przypadków).