Krajewski używał C64 - musiałbym znaleźć w swoim archiwum wycinek z jakiejś gazety ze zdjęciem jego "domowego studia" gdzie jak byk jest mydelniczka

A ten Emu do którego się podpina 1541 - to jakiś czas temu pytano o to na forum 1541 Ultimate. Też wcześniej nie wiedziałem że takie coś było. Straszny staroć

Raz na Allegro trafił się jakiś syntezator analogowy (Roland czy Korg, nie pamiętam) który korzystał z C64 jako sterownika - też taka ciekawostka...
BTW - skoro ludzie się chwalą sprzętem po muzykach - to ja mam C64 od Roberta Brylewskiego

Miał wtedy jeszcze SX64 i A4000T z 060-ką, ale ich chyba nie miał zamiaru wtedy sprzedawać (używał jeszcze) - poza tym ja nie miałem tyle kasy, bo nie pracowałem (no... coś koło połowy lat 90-tych, jeszcze szkoła średnia). SX-a akurat miał w serwisie w Stodole w Wawie i tam ja kupując SIDa dostałem propozycję kupienia całego C64 w cenie SIDa - to skorzystałem. Nawet nie wiedziałem wtedy kto to jest

No - ale wtedy u niego "na chacie" pierwszy raz z bliska widziałem tą A4000 w Towerce (oryginalnej Commodorowskiej), heheheee

No i SX-a w serwisie