Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Malo znane, ale fajne gry  (Przeczytany 2815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~#*#Hard64

• Gość
Malo znane, ale fajne gry
« dnia: 08 Lutego 2003, 11:27 »
 Kazdy zna takie hity jak Bruce Lee, Maniac Mansion czy Summer Games. Ja jednak mam propozycje, aby w tym watku umieszczac tytuly gier mniej popularnych, ale rownie dobrych. Istnieje wiele tytulow, ktore sa bardzo ciekawe, ale z roznych powodow malo znane. A wiec podawajcie tytuly takich gier - niech inni tez je poznaja. Ja ze swej strony moge zaproponowac:
 1. Bangkok Knights - fajna bijatyka
 2. Raster Runner - rozwiniecie filmu Tron
 3. Nocturno - ciekawa gra logiczna
 4. Blood \'n\' Guts - olimpiada barbazyncow!!!
 5. Movie Monsters - Rampage w 3D

pozdrawiam
 Hard64

PostScript

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lutego 2003, 08:00 »
 Witam!
 Ja ze swojej strony dodam:
 Force Seven - ganialna gra, w ktorej nalezy pokierowac grupa komandosow przyszlosci;
 Lode Runner - trudna, ale wciagajaca- zbieramy skarby i uciekamy przed wrogami;
 Na razie chyba starczy. Sciagne sobie to, co Ty polecasz.
 Pozdrawiam!

Pit GM

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Marca 2003, 08:46 »
 Airborne Ranger - mam wrażenie, że za mało znana gra. Protoplasta Delta Force i Commandos w jednym. Jeżeli można tak powiedzieć, to jest to najbliższy rzeczywistości symulator jednoosobowej armii.

GemBoy

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Kwietnia 2003, 23:44 »
 Gladiator - walki w koloseum  

Hans Uhrmacher

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Maja 2003, 16:05 »

Mało znane gry...
 Jestem fanem AD&D. W moich czasach gry:
  Pool of Radiance
  Curse of the Azure Bonds
  Champions of Krynn
  Dead Knights of Krynn
 były prawdziwym rarytasem. Uważem, że warto dołączyć je do listy. Zapewniają super rozrywkę dla znawców tematu,   chociaż wymagają nieco cierpliwości   i odrobinę wyobraĽni...  

~#*#Smalltown Boy

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Czerwca 2003, 19:51 »
 Iii tam, Bangkok Knights to był swego czasu przebój na giełdzie w Warszawie...

Ja wam powiem tytuł, którego na pewno nie znacie: Striker. Z tym że wersja na C64 ma błędy, lepiej sięgnąć po tą ze Spectrum. Palce lizać, jeśli ktoś lubi piłkę nożną.

~#*#OSH

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Czerwca 2003, 09:23 »
 A ja tam wolałem grać w Elite...
 Powiem szczerze, że tego klimatu, jaki miała Elite, nie zdołał powtórzyć nawet Frontier, który śnił mi się po nocach, odkąd tylko kupiłem Amigę:) Te nieprzespane noce, kiedy człowiek odchodził od kompa koło 3 nad ranem... Walka z Thargoidami..., mam nadzieję, że Elite 4 wyjdzie też na Pegasosa.

A druga gra to Vermeer. Pamiętam, że kiedyś dorwałem jej opis w Secret Service 25. Wreszcie mogłem zzacząć grać, bo gra cała była po niemiecku i nie rozumiałem z niej ani słowa. Nie uwierzycie, ale to ta gra popchnęła mnie do uczenia się niemieckiego z takim skutkiem, ze dziś jestem germanistą:)
 Stare dobre czasy...

aze

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Czerwca 2003, 09:46 »
 Sam bylem wielkim fanem Amigi i jak widze chcesz kupic Pegasosa. Myslisz ze ma to sens? Do dzis  pamietam moje straszne zawiedzenie kiedy kupilem sobie za okolo 1000zl karte ppc 603/166mhz wydalem na to kupe kasy,i mimo to niewiele osiagnalem.
 Moim zdaniem przyszlosc Amigi lezy w UAE, z tym ze winUae jakos lepiej dziala, szkoda tylko ze windowsow nie mam :)
 pozdrowionka.

Kratylos

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Czerwca 2003, 08:11 »
 Ja wlasnie odszukalem bardoz fajna gierke Lupo Alberto moim zdaniem znakomita platformowka Dobra grafika, ciekawie i przyjemnie dla ucha brzmiaca muzyka do tego neizla grywalnosc POlecam!
 BTW gra jest chyba zrobiona przez wlochow?