@Olo tu nie trzeba nic kumać, tylko zamontować moduł zgodnie z prostym opisem (a jeśli ja piszę, że coś działa - TO TAK JEST - za stary jestem na gierki słowne), który zamieściłem w temacie i wsio!
Działanie tego układy - to totalne podstawy elektroniki komputerowej (szyna adresowa, danych, dostęp do pamięci poprzez sygnały sterujące CS, OE itd - popatrz np. na datasheet jakiegoś EPROMa i zapoznaj się z tabelą prawdy dla sygnałów sterujących pamięci) - nie sądziłem, że to będzie wymagało jakichś wyjaśnień, zwłaszcza dla Ciebie (co nie co przecież majstrujesz w tym względzie)! Poza tym napisałem przecież w temacie (może nie wprost), że za przełączanie systemów odpowiada układ cyfrowy, który (między innymi) zalutowany jest na wierzchu EPROMa. Jeśli będzie takie zapotrzebowanie to może opiszę dokładnie moduł (np. art. do C&A Fan?), tylko zastanawiam się po co? Dla elektronika to nie jest żaden wynalazek, tylko inne potraktowanie zagadnienia. Dla amatora - gracza opis działania i tak nic nie da - bo po pierwsze nie ma programatora, a po drugie, to on chce raczej dostać tanio gotowy moduł (stąd moja akcja zbudowania paru modułów, który będzie mógł zamontować samodzielnie we własnym komciu, bez większych problemów, po to, żeby cieszyć się szybkim ładowaniem gierek! Ci co już przetestowali SD2IEC (od zygi) wiedzą, jak długo trzeba czekać na załadowanie się programu, jeśli nie korzystamy (bo np. nie mamy) z jakiegoś carta.
...