Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostki z Allegro  (Przeczytany 4505 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #105 dnia: 24 Kwietnia 2011, 14:13 »
11111olo:
Ludzie jednak wolą przepłacaćPo co kupować taniej jak można 2x drożej

czyzbys obawial sie konkurencji?
jesli wyprodukujesz mi taki kabelek, ktory bede mogl sprzedaz za 7zl gotowy, to chetnie Cie zatrudnie, za miske ryzu/dniowka oczywiscie.
Na Twoim miejscu cieszylbym sie w ogole ze udalo sie sprzedac mmc2iec z mega1281 za 145zl, nie wiem jaki desperat byl tyle w stanie zaplacic.

KrisC64:
Witam, rozglądam się od dłuższego czasu za takim zestawem, a wręcz marze o c128D lub c128 ale czy takie zestawy muszą być aż tak drogie, jak np:http://allegro.pl/commodore-128d-box-dodatki-i1562694018.htmlCzy to nie kosmiczne ceny?Czy musze jednak 500- 600 zl przygotować aby udało mi się takie cudo kupić. No i oczywiście jęśli trafi się coś takiego w sprrzedaży.

mam caly komplet 128Dcr z monitorem, kupilem kilka lat temu nie w komplecie, sumarycznie ponizej 100zl ;) a bedzie nie/stety roslo, sam ten monitor jest w stanie idealnym, warty ponad 100 (trzymam go wiecznie w dedykowanym pokrowcu... uzywam od swieta)

Kisiel:
życie, power przegrywa z party;)Marka c64power jest jak widać wiele warta. Nie rozumiem tylko dlaczego nie ma sklepiku na stronie głównej, zamiast płacić allegro można zbierać na domenę.

wszystko w swoim czasie. W Polsce i tak by nikt w takim sklepiku nie kupil, a co dopiero po doliczeniu vatu i dochodowego... okrzyknieto by mnie zlodziejem, bo towar ma kosztowac tyle co czesci skladowe przeciez ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

11111olo

• Gość
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #106 dnia: 24 Kwietnia 2011, 18:52 »
145 TO CENA NA ALLEGRO \"\"
Ludzie cenią solidność.

17 zł za 50 cm kabla to lekka przesada - jakieś 12 zł zysku za 15-20 minut roboty.
Nie jesteś konkurencją.
Widziałem "lepszych" co sprzedają kabel din180* - obustronny - za 25 zł.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #107 dnia: 24 Kwietnia 2011, 19:07 »
chyba k***a kpisz...

\"\"
\"\"
\"\"

ocenic mozna samemu ta solidnosc....

PS. aparatu foto sie nie dorobilesz jeszcze ze strzelasz telefonem lg?

tak sklada to Zyga:

http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/72/55/64/1572556488
wiele sie jeszcze musisz nauczyc....
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Kwietnia 2011, 15:38 »
rafvte:
Kisiel:
życie, power przegrywa z party;)Marka c64power jest jak widać wiele warta. Nie rozumiem tylko dlaczego nie ma sklepiku na stronie głównej, zamiast płacić allegro można zbierać na domenę.

wszystko w swoim czasie. W Polsce i tak by nikt w takim sklepiku nie kupil, a co dopiero po doliczeniu vatu i dochodowego... okrzyknieto by mnie zlodziejem, bo towar ma kosztowac tyle co czesci skladowe przeciez ;)

Dokładnie to sklep był już na power, zajmowali się tym głównie ludzie aby coś zarobić np. na utrzymanie serwisu, jakieś koszulki, cd/dvd z kopia c64power.. softem itp. Ja nadal twierdzę że nie ma sensu dorabiać allegro, a jak się komuś nie podoba działalność komercyjna serwisu to zawsze może sobie założyć własny i robić to darmo, problem zacznie się tylko w momencie zrzuty na domenę/serwer itp.
Co do podatków, wszyscy płacą podatki jak nie chcesz zapłacić podatku od dochodu to zapłacisz większy jak cię złapią na oszustwie (co w dzisiejszych czasach jest prozaiczne). Sprzedajesz na allegro nowe rzeczy musisz zapłacić podatek, jak kserujesz książeczki i kopiujesz zestawy kaset to jeszcze może się z tego wyłgasz (bo to stare) ale normalnie jak nie zapłacisz w tym to zapłacisz kiedy indziej. Mam w rodzinie urzędników skarbowych więc mogę powiedzieć tylko tyle: jesteś za mały na oszustwa. Jakbyś kradł miliony to może by się udało. Jak nie wykażesz kosztów zapłacisz podatek od dochodu, od całości sprzedaży na allegro. Zacznij myśleć przed ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #109 dnia: 25 Kwietnia 2011, 16:03 »
Kisiel:
Dokładnie to sklep był już na power, zajmowali się tym głównie ludzie aby coś zarobić np. na utrzymanie serwisu, jakieś koszulki, cd/dvd z kopia c64power

no ale te plyty z softem przeciez tez wielu osobom nie odpowiadaly bo "piracenie", bo sprzedawanie scenowego stuffu itd ;) swoja droga ponoc od dawna one sie juz wcale nie sprzedaja.

a "myslec" bym zaczal gdybym faktycznie widzial ze Ola pusciles z torbami ;) teoretycznie nawet zbiorka na sp5 jest podejrzana przeciez....

sa inne strony o profilu podobnym do c64power, np commodore16.com i sklep przy stronie (aka "dzialanosc komercyjna") nikomu nie przeszkadza...

Offline Kisiel

• Level 7
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #110 dnia: 25 Kwietnia 2011, 16:21 »
raf, przecież pierwsze co robi konkurencja to nasyła kontrole, skarbówka, BSA, sanepid, PIP i od nowa ;)
Co do olo to się nie martw, będzie porządnym obywatelem RP.

Jako ciekawostkę to jadąc nie przepisowo na terenie Szwajcarii można dostać mandat na podstawie donosu obywatelskiego. Może to jest przyczyna dla której zachód jest bogatszy? Poszanowanie prawa mają wpojone my mamy wpojony brak szacunku dla prawa, wartości itp.
Komuna przeważa.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

11111olo

• Gość
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #111 dnia: 25 Kwietnia 2011, 19:38 »
Kisiel:
jak kserujesz książeczki

Uważasz że kopiuje książeczki?
No pewnie kilkadziesiąt stron a potem sprzedaje za 5 zł - ale masz fantazję.

Co do lutowania - mistrzem nie jestem ale idzie mi coraz lepiej. Akurat te zdjęcia robiłem telefonem LG - wiesz bo też taki masz - bo moja cyfrówka jest w serwisie - teraz to robią konkretny szmelc :/
Zyga lutuje jakimś bezołowiowym gównem. Może i się tym lepiej lutuje - lepiej to wygląda-  ale po paru latach przestaje działać (zapomniałem że gwarancja jest do pierwszego uruchomienia).

Jak byś nie robił zdjęcia błyszczące luty dziwnie wyglądają - choć w rzeczywistości jest inaczej - co innego na bezołowiówce.

To samo miałem ze swoim zasilaczem Chiefteca który po paru latach zaczął bardzo "siać" po częstotliwościach radiowych. Po poprawieniu kilkudziesięciu lutowań wszystko wróciło do normy. Niech żyje ROHS.

Offline Kisiel

• Level 7
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #112 dnia: 25 Kwietnia 2011, 20:03 »
Nie rozumiem o czym pi...lisz \"\"

Offline Skull

• Level 6
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #113 dnia: 28 Kwietnia 2011, 08:34 »
szybka aukcja:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1586002844

mam nadzieję OLO, że jak kupujący uzna że to nie 10-siąta wersja (BIAŁY KRUK), a X (czyli pierwsza, najprymitywniejsza) to pozwolisz mu na zwrot \"\")))))))))))))))))))

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #114 dnia: 28 Kwietnia 2011, 09:55 »
za podmienienie zdjec mmc2iec z serwera ... po prostu ban - dziekujemy za wprowadzanie w blad.
PS. olo, to cos wczoraj do mnie prywatnie pisal tez ma wplyw na ta decyzje.

zyga

• Gość
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #115 dnia: 28 Kwietnia 2011, 10:22 »
Co do podmienienia zdjęcia - IMHO Olo miał do tego prawo. Wygląda na to że zalinkowałeś po prostu do jego serwera. Trzeba było skopiować i hostować lokalnie. Choć pewnie to też podpada pod jakieś copyrighty.

Nie, nie jestem stroną w konflikcie.

Jeśli chodzi o moje lutowanie to:
- używam stacji lutowniczej Wellera z odpowiednimi grotami: do TQFP minifala ET-GW (dokładnie takie coś http://allegro.pl/grot-do-lutownicy-lr-21-typ-et-gw-mini-fala-weller-i1550287149.html      ), do reszty  - stożek ET-O. Lutuje się bardzo sprawnie i bezstresowo. Do tego oczywiście topnik w żelu - FLUX i precyzyjna pęseta.

Po lutowaniu myję płytkę preparatem PCC Kontakt dlatego tak ładnie to wygląda

Zastosowana cyna ma mniejsze znaczenie.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #116 dnia: 28 Kwietnia 2011, 10:29 »
no coz, jestem stronniczym buraczkiem ;) Owszem zalinkowalem do jego serwera a on tych zdjec nie usunal tylko podmienil w pewnym konkretnym celu (stawiam dolary vs orzechy ze za kilka dni zoabaczysz tam zdjecia czegos innego w nagle o wiele lepszej jakosci). Olo sprzedaje shit - powiedzmy sobie to otwarcie, a ludzie to kupuja bo sie nie znaja.

zyga

• Gość
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #117 dnia: 28 Kwietnia 2011, 11:26 »
Nie miałem zamiaru Cię napiętnować. Pisałeś kiedyś na forum że masz powody, żeby gościa nielubić i ja to rozumiem. Przedstawiłem tylko swoje zdanie w tej konkretnej sprawie. Jak Olo będzie wciskał kit, to sam będzie się użerał z kupującymi.

A jak będzie wybór, to ludzie wybiorą lepsze, nie ;p

Offline Kisiel

• Level 7
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #118 dnia: 28 Kwietnia 2011, 20:17 »
Raf jesteś stronniczym buraczkiem?????  Burakiem chyba ;) Olo jest jak hydra odrodzi się jeszcze w "lepszej" postaci.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Ciekawostki z Allegro
« Odpowiedź #119 dnia: 03 Maja 2011, 15:19 »
http://allegro.pl/kabel-xm1541-xe1541-i1595557912.html

kup najtaniej .. ale ciekawe czy dlugosc 250cm ma jakis realny wplyw na transmisje?