Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: treneiro - ostatni post - podsumowanie  (Przeczytany 1220 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

treneiro

• Gość
treneiro - ostatni post - podsumowanie
« dnia: 30 Stycznia 2010, 20:03 »
 Witam,  
  Bardzo  przepraszam  za  moją  szczerość,  ale  ten  ostatni  post  na  tym  forum  napiszę...  
  Bo  to  shit,  nie  forum.  Źle  mi  z  tym,  że  zniżam  się  do  takiego  żałosnego  poziomu,  ale  muszę  nawiązać  przecież...  
  Żebym  nie  był  gołosłowny,  albo  postrzegany  o  złośliwość  (prawda,  Panie  Kisiel?),  to  przyjęcie  świeżego  forumowicza  na  forum  atari  (inny  nick,  gdyby  ktoś  się  fatygował),  a  tutaj,  to  jak  różnica  pomiędzy  słynną  praczką  a  płynną  sraczką.    
  Nawiązuję  do  mojego  wątku  \'kopiowanie  całych  kaset\',  ale  nie  tylko  do  tego  wątku.  Otrzymałem  tam  garść  bezużytecznych,  a  nawet  wprowadzających  w  błąd  porad  i  informacji.  Jedni,  oprócz  konstatacji  własnego  ego,  mają  przy  okazji  zero  życzliwości,  pożywiają  się  przy  tym  czyjąś  niewiedzą  i  bezradnością.  Inni,  nie  wiem  z  jakiego  powodu  starają  się  pomóc,  przekazując  informacje  wzięte  z  sufitu,  albo  lepiej,  z  kosmosu.  
  Swój  problem  rozwiązałem  przy  pomocy  kolegi,  uwaga,  o  zgrozo  ....  atarowca  z  innego  forum,  który  w  paru  zdaniach  przekazał  mi,  jak  się  za  to  zabrać.    
  Podsumowując  moją  krótką  karierę  na  tym  forum,  uważam  że  nie  jest  ono  odpowiednim  miejscem  dla  życzliwych  sobie  zapaleńców  i  pasjonatów,  ale  raczej  dla  cwaniaków,  gburów,  egoistów,  tudzież  materialistów  gotowych  sprzedać  za  niewielkie  pieniążki  (bez  dalszych  szczegółów)  swoją  bezcenną  wiedzę.  Z  góry  przepraszam  urażonych  forumowiczów,  wiem,  że  część  z  nich  powinienem  przeprosić,  co  też  z  pełną  pokorą  czynię.    
  Niemniej  tego  forum  więcej  odwiedzać  nie  zamierzam,  nie  napiszę  także  już  nic  więcej,  moje  konto  proszę  skasować,  jeśli  komuś  oczywiście  opłaci  się  za  to  zabrać.  Żegnam.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Stycznia 2010, 21:04 »
 Prosta  sprawa  jakbyś  chciał  to  byś  dostał  pełną  informację,  tylko  nie  chciało  się  Tobie  nawet  wykazać  chęcią  podążenia  za  wskazówkami.  Gotowe  rozwiązanie  zawsze  jest  w  McDonald`s.  Obrzucaniem  tego  czy  innego  forum  ...  gratuluje  masz  30  postów  i  dla  mnie  jesteś  wyrocznią...  to  głębokie.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Stycznia 2010, 23:43 »
 @treneiro.    
  Wszystko  co  napisałeś  o  tych,  którzy  \'oprócz  konstatacji  własnego  ego,  mają  przy  okazji  zero  życzliwości,  pożywiają  się  przy  tym  czyjąś  niewiedzą  i  bezradnością\'  to  prawda.  Niestety  na  każdym  portalu  czy  forum  o  C64  spotkasz  dokładnie  tych  samych  ludzi.  Ze  szczególnym  uwzględnieniem  pana,  który  w  innym  miejscu  głosił,  że  nie  ilość  postów  lecz  ich  jakość  się  liczy,  a  tu  wykorzystuje  małą  ilość  postów,  żeby  Ci  dowalić.  I  tak  masz  szczęście,  że  nie  dostało  Ci  się  od  \'złamasów\',    \'półmózgów\'  i  zadających  \'głupkowate  i  oczywiste\'  pytania  (ja  takiego  szczęścia  nie  miałem).  :)  

@treneiro.  
  \'...tudzież  materialistów  gotowych  sprzedać  za  niewielkie  pieniążki  (bez  dalszych  szczegółów)  swoją  bezcenną  wiedzę.\'  

Czemu  mnie  to  nie  dziwi...  Ciekawe  czy  chodzi  o  tę  osobę,  o  której  myślę,  he  he?    \'\'    

@kisiel  
  \'...tylko  nie  chciało  się  Tobie  nawet  wykazać  chęcią  podążenia  za  wskazówkami\'  

Kisiel,  jesteś  fanem  książek  Dana  Browna?  :)  Powinieneś  zacząć  pisać  odpowiedzi  w  takim  stylu:  \'następnej  wskazówki  szukaj  w  miejscu  gdzie  rozpuszczalnik  rządzi\'.  To  by  było  dopiero,  jak  ty  to  mówisz,  \'głębokie\'.  :)  A  poważniej  -  nie  wszyscy  mają  czas  i  ochotę  na  uczestnictwo  w  przygodzie-podróży  za  wskazówkami  jaką  chcesz  im  zafundować.  Co  niektórzy  chcieliby  (o  zgrozo!)  uzyskać  po  prostu  konkretną  odpowiedź  na  konkretne  pytanie.  Dla  ciebie  takie  \'dawkowanie  wiedzy\'  pewnie  byłoby  dobre,  bo  miałbyś  w  końcu  co  robić.  Ale  ludzie  nie  są  raczej  zainteresowani  taką  formą  towarzyskiej  rozrywki  i  spędzania  wolnego  czasu.  Zreszą.  I  tak  tego  nie  przyswoisz.  

@treneiro.  Jesli  masz  zamiar  zarejestrować  się  na  innym  forum  o  C64,  to  nie  spodziewaj  się  czegoś  specjalnie  innego.  Niestety,  niektórzy  celebryci  z  tego  środowiska  mają  status  świętych  krów  i  cokolwiek  by  nie  pisali  to  środowisko  to  przemilczy  (jawnie,  bo  prywatne  rozmowy  to  inna  historia).  Oczywiście  nie  namawiam  do  nie-rejetracji,  ale  weź  pod  uwage  to  co  piszę.  Jakby  co,  rozczarowanie  będzie  mniejsze.  ;)  

zyga

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Stycznia 2010, 00:09 »
 Panie  Treneiro  po  co  się  tak  bulwersować  ?  
  Trolowaniem  się  przejmować  ?  Co  mówię  na  to  ja  ?  -  olewka  i  robić  dalej  swoje.  

BTW:  interfejsem  który  podałem  w  tym  wątku  nie  dało  rady  skopiować  ?  
  http://forum.c64power.com/index.php?id=2019&fid=1\' target=_blank>http://forum.c64power.com/index.php?id=2019&fid=1

Moja  koncepcja  jest  taka:  
  -  wpisać:  <-L\'foobar\'  
  -  w  jednym  magnetofonie  nacisnąć  PLAY  w  drugim  RECORD  i  czekać  aż  komputer  załaduje  nieistniejący  program  \'foobar\'  przesyłając  jednocześnie  dane  ;)  

Uda  się  czy  nie  ?  
  No  właśnie,  czy  sprawdzane  są  tylko  nagłówki,  czy  ładowany  jest  cały  program  i  po  prostu  silnik  się  nie  zatrzymuje  na  końcu  ?  Niestety  nie  mam  dwóch  magnetofonów,  żeby  sprawdzić  :(

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Stycznia 2010, 08:51 »
 @zyga  kolo  trenejro  alias  tomaszko  nie  zakumał  jak  uruchomić  silnik  w  schemacie  jaki  zapodałeś  z  elysium.  
  @Tomaaz  wracasz  na  forum  jak  syn  marnotrawny,  oplułeś  nasrałeś  ale  musisz  tu  pisać.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Stycznia 2010, 10:40 »
 @treneiro  -  nie  wiem  nawet  dokładnie  o  co  kaman  -  po  prostu  wrzuć  na  luz  i  bądź  aktywnym  uczestnikiem  forum  -  i  tyle  \'\'    \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Stycznia 2010, 15:17 »
 @kisiel.    
  Spokojnie,  nigdzie  nie  wracam.  Jakbyś  nie  zauważył,  to  nie  udzielam  się  tu  wcale.  Zrobiłem  wyjątek,  bo  wypowiedź  trenejro  wpisuje  się  idealnie  w  to,  o  czym  pisałem  wcześniej  (zdania  nie  zmieniłem).  

@wegi  
  Ale  po  co  treneiro  ma  być  aktywnym  uczestnikiem  forum,  na  którym  nie  znalazł  odpowiedzi  na  swoje  pytania?  Na  którym,  co  wynika  z  kontekstu  jego  wypowiedzi,  zaproponowano  mu  pomoc  za  pieniądze?  Daj  spokój.  To  fora  są  dla  ludzi,  a  nie  ludzie  dla  forów.  

chateau

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Stycznia 2010, 16:14 »
 jak  bardzo  dwulicowym  trzeba  byc  zeby  w  jednym  zdaniu  narzekac  na  pozywianie  sie  czyjas  niewiedza  a  w  nastepnym  jechac  po  ludziach  ktorzy  naprawde  chcieli  pomoc  ale  poprostu  nie  udzielili  satysfakcjonujacej  odpowiedzi  ?  i  jeszcze  na  koncu  pojechac  po  calym  forum  ?  autor  tematu  w  niekonsekwencji  to  chyba  nawet  tomaaza  bije  na  glowe.  mam  juz  dosc  tych  wszystkich  gorzkich  zali  wiec  jezeli  tak  mialaby  wygladac  jego  aktywnosc  tutaj  to  dobrze  ze  post  pozegnalny  mamy  za  soba  chociaz  znajac  zycie  bedzie  pewnie  wracal  30  razy  zeby  smecic  jak  tomaaz.

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Stycznia 2010, 16:49 »
 Żeby  rozładować  atmosferę,  moja  interpretacja  wydarzeń:  to  wszystko  marna  prowokacja  atarowców  ;)

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Stycznia 2010, 18:29 »
 @chateau  
  \'jak  bardzo  dwulicowym  trzeba  byc  zeby  w  jednym  zdaniu  narzekac  na  pozywianie  sie  czyjas  niewiedza  a  w  nastepnym  jechac  po  ludziach  ktorzy  naprawde  chcieli  pomoc  ale  poprostu  nie  udzielili  satysfakcjonujacej  odpowiedzi  ?  i  jeszcze  na  koncu  pojechac  po  calym  forum\'  

Gdzie  w  tym  jest  dwulicowość?  To  bardzo  spójna  wypowiedź  -  zamiast  po  prostu  pomóc  pożywiano  się  niewiedzą  pytającego.  Chyba  masz  własną  definicję  \'dwulicowości\'.  Podobnie  jak  \'niekonsekwencji\'  i  \'forum  internetowego\'.  Ale  czego  spodziewać  się  po  człowieku,  który  pyta  kto  umieścił  opis  strony  w  googlach  i    błyskotliwie  zauważa,  że  można  go  już  usunąć.    \'\'  [To  taka  niemiła  złośliwość  -  dokładnie  taka  sama,  jakie  stosują  co  niektórzy  tutaj  w  stosunku  do  nowych  i  mniej  doświadczonych  użytkowników.  Za  takie  pytanie,  na  wielu  forach  tamtejsi  Kisiele  tak  by  się  pożywili  Twoją  niewiedzą,  tak  po  Tobie  pojechali,  że  byś  się  nie  pozbierał  i  na  zawsze  miał  status  \'półmózga\'.  Może  ta  analogia  do  Ciebie  trafi,  choć  wątpię].  

Jasne,  każdy  powinien  dziękować  i  po  dupach  całować  za  to,  że  ma  możliwość  zadania  pytania  na  tym  szacownym  forum.  I  nieważne  czy  odpowiedzi  były  pomocne,  przyjazne,  szczere.  A  wyrazić  własnej  opinii  oczywiście  nie  można,  bo  jakże  można  jechać  po  tak  zacnym  forum  -  toż  to  bezczelność!  

Jak  nie  chcesz  żebym  wracał,  to  nie  odnoś  sie  do  moich  wypowiedzi  i  nie  przywołuj  mojej  osoby  w  swoich.  Do  mnie  się  czepiasz,  a  sam  nie  możesz  odpuścić  (naprawdę  nie  było  konieczne  dwukrotne  przywoływanie  mojej  osoby  w  ostatnim  Twoim  poście).  

@p.a.  
  Nie  rzucaj  bezpodstawnie  oskarżeń,  bo  jak  się  tu  Atarowcy  zlecą  to  dopiero  będzie  zadyma.    \'\'  

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Stycznia 2010, 19:10 »
 to  głębokie.

chateau

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Stycznia 2010, 19:11 »
 jesli  nie  bede  przywolywal  tomaaza  w  kontekscie  kompletnego  braku  konsekwencji  gdy  pojawia  sie  tu  regularnie  jak  wrzod  na  dupie  wbrew  n-krotnym  zapewnieniom  ze  tutaj  to  on  juz  sie  nie  udziela,to  tomaaz  zacznie  byc  konsekwentny  ?  dobre,dodaje  to  do  kanonu  tomaazowej  logiki    \'\'  

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Stycznia 2010, 19:32 »
 i  tak  tu  będą  trolować.

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Stycznia 2010, 19:43 »
 Nie  udzielam  się  na  tym  forum  i  doskonale  o  tym  wiesz.  Dlaczego  w  tym  wątku  piszę,  wyjasniłem  powyżej.  Dlaczego  odpisuję  po  raz  kolejny,  także.  Wszystko  to  jest  konsekwentne  (oczywiście  według  standardowej  defincji  \'konsekwencji\').  

Z  kompletowaniem  \'kanonu  tomaazowej  logiki\'  daj  sobie  spokój.  Są  ciekawsze  rzeczy  na  świecie,  serio.    \'\'    

Co  do  \'powracającego  wrzodu  na  dupie\',  to  proponuję  zmienić  lekarza  (takie  porównanie  nie  wzięło  się  przecież  znikąd).    \'\'    

Zobacz  jaki  teraz  jest  opis  na  http://www.google.com/webhp?hl=pl#hl=pl&source=hp&q=c64power&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&oq=c64power&fp=2173472bbda20ff1\' target=_blank>http://www.google.com/webhp?hl=pl#hl=pl&source=hp&q=c64power&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&oq=c64power&fp=2173472bbda20ff1 .  Kto  to  tam  umieścił?  Spisek!    \'\'  

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Stycznia 2010, 19:50 »
 \'i  tak  tu  będą  trolować\'  

Kisiel,  oj  chyba  jedna  przeceniasz  tę  stronę.    \'\'  Natomiast  to,  że  ty  nie  jesteś  w  stanie  powstrzymac  się  przed  odpisywaniem  tym,  jak  to  nazwałeś,  \'trollom\'  jest  niezaprzeczalne.    \'\'