Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Historia C64 w Polsce  (Przeczytany 1495 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Listopada 2009, 23:48 »
 Moja  komoda  w  93  roku  kosztowała  dokładnie  2  miliony  30  złotych  :D  (w  komplecie  magnet,  Super  Mian  Box  III  i  2  kasety  Pana  Czajkowskiego)  :)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline kenji

• Level 5
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Listopada 2009, 07:50 »
 Na  99%  był  to  Highlife.  Co  do  tego  demka  Polonusa  to  niestety  nie  pamiętam.  Może  jak  urządzę  sobie  już  retro-demo-kącik  w  domu  to  wpadnę  jakoś  na  to  demko.

zyga

• Gość
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Listopada 2009, 08:00 »
 Jak  magazyn,  który  z  plikowego  stał  się  dyskowym  to  może  C64.5  by  Alliance  (początkowo  Bora)  ?

Offline kenji

• Level 5
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Listopada 2009, 09:47 »
 Zyga  -  C-64,5  od  Highlifa  dzieli  sporo  lat  :)  Jak  dobrze  poszukasz  to  znajdziesz  tam  jakieś  moje  żenujące  teksty  :D  

Tak  BTW  co  się  dzieje  z  TRSR?  Kiedyś  wiem  że  próbował  swych  sił  na  scenie  PC,  ale  jakoś  mi  z  nim  kontakt  się  urwał  z  biegiem  czasu.

zyga

• Gość
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Listopada 2009, 10:37 »
 A  to  ja  wiem,  że  to  lata  świetlne  :)  

A  co  do  TRSR,  to  do  Bora  wstąpiłem  wkrótce  po  tym  jak  TRSR  zrezygnował  i  schedę  przejął  po  nim  Fangorn  (koledzy  z  jednego  miasta).  Nie  mam  zielonego  pojęcia,  co  się  dzieje  z  kolegami  z  grupy.  Kontakt  ze  sceną  straciłem  gdzieś  tak  koło  1998  roku

Offline kenji

• Level 5
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Listopada 2009, 10:38 »
 Fangorna  też  znałem.  Przez  krótki  okres  czasu  byłem  nawet  spreaderem  jego  prac  !  :)  
  O  takie  to  były  czasy!

Offline wegi

• Level 7
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Listopada 2009, 10:41 »
 Dodajmy  jeszcze  Prawdę  wspak  od  Baldhead`a
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

gornipio

• Gość
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Listopada 2009, 13:44 »
 Waldemar                  Liczba  postów:  1              2009.09.03  21:17:02  

witam,  wszystkie  wersje  Black  Boxa  były  po  polsku  bo  wymyślił  je  i  
  prawie  opatentował  dr  inż.  Romuald  Drahokapuil  z  Wrocławia.  Prawie,  bo  
  wtedy  to  patentowanie  trwało  bardzo  długo  i  w  końcu  nie  doszło  do  
  skutku.  Więc  inni  mogli  sobie  pisać  :  made  in..  

Zgadza  się,  pan  Waldemar  był  tu  już  wcześniej.  Imię  i  nazwisko  wpisane  w    profilu  Waldemar  też  się  zgadza.  

Jestem  \'L\'.

oley76

• Gość
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Listopada 2009, 22:29 »
 Ja  sprzedałem  swoje  c64  za  milion  złotych  po  to  by  kupić  AT  286  -  tyle,  że  po  sprzedaży  kupiłem  jedynie  samą  obudowę.  

Ale  co  by  nie  było  w  2008  r.  zrealizowałem  swoje  marzenie  kupiłem  sobie  stację  dysków    \'\'      

Ja  pierdzielę  ale  radocha  jak  ją  podłączałem  i  odpalałem  jak  dziecko  się  cieszyłem...  a  żona  patrzyła  na  mnie  z  politowaniem...    

Na  dzieciakach  c64  nie  zrobiło  żadnego  wrażenia...  

suchy

• Gość
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Listopada 2009, 23:34 »
 @oley76,  skąd  ja  to  znam???    \'\'    \'\'  

Offline kenji

• Level 5
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Listopada 2009, 23:38 »
 hehehe  witam  w  klubie    \'\'  U  mnie  też  żona  patrzyła  z  politowaniem  na  moją  zabawę  z  C-64.  Jak  ostatnio  podłączyłem  DTV  pod  duży  telewizor,  to  powiedziała  że  mnie  je....    \'\'    
  Na  szczęście  ma  ona  ten  plus,  że  od  czasu  do  czasu  lubi  sobie  oglądnąć  demko....  niestety  głównie  z  PC.  Jakoś  nie  czuje  klimatu  C-64

Offline wegi

• Level 7
Historia C64 w Polsce
« Odpowiedź #41 dnia: 22 Listopada 2009, 10:58 »
 Włącz  jej  demo  o  nazwie  REAL  i  wytłumacz,  że  to  1  MHZ  a  nie  4GHZ,  że  64KB  Ram  a  nie  2Giga  -  pewnie  nie  zrozumie  ale  będzie  udawała  że  tak  \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???