Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zapraszam na moją aukcję  (Przeczytany 1961 razy)

Offline luzik1980

• Level 3
Zapraszam na moją aukcję
« dnia: 05 Października 2009, 21:00 »
 Zapraszam  na  moją  aukcję  jeśli  ktoś  jest  zainteresowany  http://www.allegro.pl/item764931592_8_kernal_rom_sprawdz_sam.html\' target=_blank>http://www.allegro.pl/item764931592_8_kernal_rom_sprawdz_sam.html

Reiter

• Gość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Października 2009, 16:17 »
 Pomysłowe.  Ta  taśma  przewodów  nie  zbiera  czasem  zakłóceń?

Reiter

• Gość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Października 2009, 16:19 »
 Czy  można  przełączać  Kernale  przy  włączonym  C64?  Jaki  to  przynosi  skutek?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Października 2009, 16:20 »
 reiter  taśmą  idą  tylko  stałe  poziomy  TTL,  nie  ma  prawa  szumieć.  tak  BTW  w  tej  cenie  jestem  wstanie  robić  CF  adaptor  do  komcia  i  jeszcze  na  tym  zarobić...  znaczy  pogięło  gości  :)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline luzik1980

• Level 3
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Października 2009, 18:30 »
 oczywiście  że  można  przełączyć  przy  włączonym  c64,  po  prostu  dajesz  jeden  z  8  przycisków  i  masz  swój  kernal  jak  dusza  zapragnie  a  taśma  to  po  prostu  taśma  taka  jak  ta  łącząca  cd-rom  z  płytą  główną  dałem  ją  dla  celów  estetycznych    

Offline wegi

• Level 7
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Października 2009, 21:15 »
 @Luzik1980  szkoda  taki  hicik  sprzedawać  :(  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

chateau

• Gość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Października 2009, 21:18 »
 @wegi:  jeszcze  nie  wiadomo  czy  sprzedaje,moze  ustawil  cene  minimalna  na  1000zl  i  tylko  lansuje  sie  sprzetem    \'\'  

Offline wegi

• Level 7
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Października 2009, 21:40 »
 No  miło  popatrzeć,  trochę  tam  porobione...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

gornipio

• Gość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Października 2009, 21:44 »
 O,  masz  C64-II?

zyga

• Gość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Października 2009, 08:11 »
 @Kisiel.  To  ja  chcę  ten  adapter  CF  !  Zorganizuj  zapisy  jak  na  XU1541  i  ustawiam  się  w  kolejce  :)

Offline Skull

• Level 6
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Października 2009, 08:43 »
 @kisiel  ja  też  !!    \'\'  

Offline luzik1980

• Level 3
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Października 2009, 08:55 »
 cena  minimalna  wynosi  milion  pięćset  sto  dziewięćset    \'\'  a  tak  serio  67  z  to  do  ceny  min  bardzo  blisko

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #12 dnia: 07 Października 2009, 12:47 »
 tylko  tego  XU  jak  nie  bylo  tak  nie  ma,  nawet  fotki  jakiegos  prototypu  czy  cus...  
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Października 2009, 18:06 »
 fotki  prototypu  mogę  ci  rafale  wysłać  na  majla  tylko  po  co  :)  
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

suchy

• Gość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Października 2009, 20:18 »
 Witam!  

No  tak,  cena  zakupu  pamięci  Flash  128Kx8  w  obudowie  DIP32  (akurat  tutaj  na  zdjęciach  widać  wyraźnie,  że  użyto  flash`a  TP28F001  Intela),  który  zawiera  wewnątrz  zaprogramowanych  8  kernali  waha  się  w  granicach  ok  5-6  zł/szt  (przy  zakupie  półhurtowym  kilkanaście  sztuk  -  przynajmniej  takie  ceny  mają  w  TME).  Do  tego  elektroniczny  przełącznik  z  sygnalizacją  na  LEDach  górnych  adresów  flash`a  (przełączanie  banków  8-mio  kilowych  we  flashu)  -  tutaj  zrobiony  na  dwóch  scalakach  cyfrowych,  jeden,  chyba  jakiś  z  rodziny  HCT  (DIP16),  a  drugi  wygląda  mi  na  tani  procesorek  Atmela  (może  89C2051  w  obudowie  DIP20  -  3  zł/szt  w  TME  -  zdjęcie  niewyraźne,  ale  chyba  widać  kawałek  logo  Atmela).  Same  elementy  to  niewielki  wydatek,  ale  jeśli  autor  użył  w  przełączniku  elektronicznym  procesorka  (taki  przełącznik  elektroniczny  można  rzecz  jasna  rozwiązać  na  wiele  innych  sposobów,  również  bez  procesorka,  tylko  na  samych  układach  logicznych  rodziny:  74xxxxx  czy  4xxxx),  to  musiał  go  jakoś  oprogramować  i  za  to  widocznie  pobiera  stosowną  opłatę,  dla  niego  adekwatną.  Poza  tym  -  produkcja  na  rynek  niszowy  ;-)  małoseryjna,  ręcznie  \'lepiona\'  -  widać,  że  płytki  nieprofesjonalne  (pewnie  termotransferem  robione)  stąd  ta  cena,  a  i  Kolega  Luzik1980  też  zapewne  ;-)  coś  \'z  tej  szaty\'  chce  uszczknąć  dla  siebie!  :-)  

Pozdrawiam  
  @Luzik1980  powiedz  lepiej  gdzie  (u  kogo)  kupiłeś  i  dlaczego  sprzedajesz!