Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zapraszam na moją aukcję  (Przeczytany 1940 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Października 2009, 20:31 »
 suchy  nic  tak  dobrze  się  nie  sprzedaje  jak  bajer  :)  
  Jakbym  wystawił  mojego  komcia  na  allegro  to  pewnie  nie  przeskoczyłby  stówki  tyle  co  jakiś  c64  pająk  z  rs  na  max232...  bo  tyle  kumają  ludziska:)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Reiter

• Gość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Października 2009, 20:39 »
 Mi  się  szczególnie  podoba,  że  to  jest  obudowane  w  okładkę  od  kasety.  Można  sobie  otworzyć,  albo  zamknąć,  kiedy  się  chce  i  jak  kto  woli.  
  5+  za  pomysł.

Offline Kisiel

• Level 7
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Października 2009, 20:48 »
 faktycznie  to  ATMEL  tiny  ..  tylko  qrwa  poco  :)  Jakby  to  jeszcze  się  przełączało  programowo...  choineczka  opakowanie  i  pasta  do  butów  kiwi...  czego  chcieć  więcej  na  święta;)  
  PS.  next  time  robie  projekt  zapal  diode  na  spartanie  3  :)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Tomaaz

• Gość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Października 2009, 20:49 »
 @kisiel.  Ja  myślałem,  że  towar  jest  wart  tyle  ile  ktoś  jest  gotów  za  niego  dać,  no  ale...  Tak  z  ciekawości  zapytam  -  ile  byś  dał  za  swojego  komcia?

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Października 2009, 20:54 »
 Kisiel,  więcej  ambicji  :P  
  Na  Virtexie.  I  dwóch  Sharcach.
-profil nieaktywny-

Offline Kisiel

• Level 7
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Października 2009, 21:05 »
 Tomasz  wykonaj  3  płytki  10/10/8  milsów  w  profesjonalnej  firmie  to  będziesz  wiedział  miej  więcej  ile  wynosi  koszt  wykonania  takiego  komcia  jakiego  mam  ja.  
  Ogólnie  straciłem  na  ten  projekt  przez  błędy,  próby,  testy  różnych  rozwiązań  około  tysiączka  (tak  bardziej  na  plus)  I  raczej  się  zapowiada  na  kolejną  zmianę...  Fakt,  że  wykonanie  trwało  długo  i  koszty  były  rozrzucone  na  parę  miesięcy....  
    Więc  ile  mam  za  niego  dać?  
  To  tylko  hobby,  dla  jednych  choinka  to  cud  techniki  dla  innych  inne  zabawki.  Ja  nie  dałbym  za  takie  rozwiązanie  pięciu  złotych  tylko  i  wyłącznie  z  tego  powodu  że  nie  ma  możliwości  niczego  w  nim  zmienić...  więc  poszłoby  to  na  części.

Tomaaz

• Gość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Października 2009, 21:38 »
 Takie  aukcje  obserwują  zarówno  Ci  co  się  nie  znają,  jak  i  Ci  co  się  znają.  Więc  jeśli  nie  dostałbyś  więcej  niż  stówkę,  to  tylko  i  wyłącznie  dlatego,  że  sprzęt  nie  jest  tyle  wart.  I  to  ile  Ciebie  to  wszystko  kosztowało  nie  wiele  tu  zmienia.  Osobiście  mam  jednak  wrażenie,  że  dostałbyś  więcej.  

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Października 2009, 22:10 »
 niebawem  to  sie  okaze  ze  kazdy  kto  sprzedaje  jakies  addony  to  c64  to  chuj  i/lub  zlodziej  ;)  

dlatego  tego  co  obecnie  opracowuje  na  pewno  nie  bede  sprzedawac,  lepiej  niech  zostanie  w  szufladzie  :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

suchy

• Gość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Października 2009, 09:04 »
 Witam  

@luzik1980,  tak  na  marginesie,  to  chyba  mogłeś  bardziej  \'przyłożyć\'  się  do  tych  opisów  -  bo  obecne  szpecą  całość.  Przecież  w  sklepach  papierniczych  (lub  z  zaopatrzeniem  dla  plastyków)  można  kupić  papier  lub  folię  samoprzylepną  w  arkuszach  A4  (w  różnych  kolorach).  Wystarczy  na  takim  papierze  (folii)  wydrukować  napisy,  nawet  ze  zwykłej  \'plujki\',  po  czym  lekko  trysnąć  lakierem  bezbarwnym  w  sprayu,  nakleić  tam  gdzie  trzeba  i  opisy  gotowe  (będą  wyglądać  jak  fabryczne,  jeśli  tylko  z  gustem  dobierzesz  czcionki  i  kolory).  

Pozdrawiam  

Offline Kisiel

• Level 7
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Października 2009, 18:41 »
 raf  naprawdę  nie  każdy.  Czasem  ludzie  wykazują  się  minimum  inwencji  i  nie  kopiują  pcb  1:1.  więc  brak  pozwolenia  na  działalność  handlową,  do  tego  używanie  softu  na  licencji  GPL  która  zobowiązuje  Ciebie  do  publikacji  usprawnień  tego  kodu...a  jak  to  się  tam  nazywa  to  tylko  kwestia  sumienia.  
  Tak  naprawdę  to  kretynów  szukasz  co  mają  nikłą  wiedzę  o  tym  co  robisz.  Garstka  osób  co  troszkę  ma  pojęcie  wie,  że  zachowujesz  się  jak  mały  dzieciak  złapany  na  gorącym  uczynku.  Ja  oceniam  tylko  czyny.  Wiesz  możesz  się  tutaj  wyżalać  pluć  na  mnie  itd.  to  nie  ma  znaczenia  z  faktami  trudno  jest  dyskutować.  
  \'jako  jedyny  w  Polsce\'  zawsze  zostaniesz  zapamiętany  :)...  bo  o  autorze  to  nie  raczyłeś  już  wspomnieć.  

PS.  Tylko  inteligentni  inaczej  kupują  coś  za  130  zyla  jak  mogą  sobie  kupić  port  LPT  do  lapka/kompa  za  80PLN,  cieszyć  się  szybkością  turbo  itd....  no  ale  co  ja  tam  wiem  o  elektronice  i  o  ludziach.

Offline luzik1980

• Level 3
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Października 2009, 19:34 »
 Oj  przepraszam  Kisielku  że  ci  rozczaruje  ale  zgodę  autora  mam  na  wystawienie  tego  przedmiotu  i  by  najmniej  nikt  nie  jest  pokrzywdzony  bo  dziele  się  z  zyskami  z  autorem  wiec  nie  nazywaj  mnie  złodziejem,  apropo  rusz  dupę  i  zrób  coś  pożytecznego  w  bebechach  C64  bo  ja  zauważyłem  lubisz  puszczać  dziwne  teksty  jak  w  temacie  o  SWINSID  wiec  mniej  dopalaczy  stosuj  (wnioskuje  po  tamtym  temacie)  

Offline Kisiel

• Level 7
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #26 dnia: 08 Października 2009, 20:03 »
 luzik  naucz  się  czytać  po  polsku,  no  chyba  ze  jesteś  raf`em.  
  No  jak  jesteś  to  faktycznie  wiele  racji  przez  ciebie  przemawia.

Offline luzik1980

• Level 3
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Października 2009, 20:10 »
 Kurde  no  sorry  kisiel  chyba  za  dużo  mam  stresów  ze  znalezieniem  pracy  sorry

Offline Kisiel

• Level 7
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Października 2009, 20:15 »
 o  widzisz  mnie  czasem  też  tak  nosi

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Zapraszam na moją aukcję
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Października 2009, 21:38 »
 Kisiel,  nie  \'jako  jedyny  w  Polsce\',  a  jako  \'pierwszy  w  Polsce\'.  A  to  ze  nie  ma  fotek  prototypu  i  twierdzisz  ze  nie  sa  potrzebne...  tylko  udowadnia  ze  ta  wasza  \'inicjatywa\'  xu  po  kosztach...  to  taka  manipulacja,  zeby  albo  mnie  wkurwic,  i/albo  zablokowac  moja  sprzedaz  (vide  `teaser`  przed  samym  silesia  party,  na  wiesc  ze  mozna  bedzie  odebrac  moja  produkcje  osobiscie),  to  przeciez  tylko  Polska  :)  sie  nie  przejmuje,  robie  dalej  swoje.  
  Ci  korzy  chcieli  kupic  -  maja  i  sie  ciesza,  reszta  poczeka  i....  czy  dostanie?  

\'Koledzy\'  z  warszawy  ladna  mi  tez  reklame  na  party  robili,  te  kuponiki  z  Kozakiewiczem  -  ale  nie  trzeba  bylo,  poradzilem  sobie  bez  ich  wsparcia.  

Cena  rozszerzenia  ktore  sprzedaje  Luzik  wykazuje,  ze  jest  popyt  na  addony  do  c64.  Moze  by  sie  dalo  nawet  i  na  tym  uczciwie  zarobic  gdyby  sie  z  kims  zbratac...  tylko...  z  kim?  :)  
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"