Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Emulatory  (Przeczytany 762 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

chateau

• Gość
Emulatory
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Marca 2009, 19:13 »
 jedyna  opcja  to  1541ultimate  ktora  nie  jest  w  100%  kompatibylna  i  do  tego  dosc  droga  a  po  inwestycjach  w  podlaczenie  c64  do  karty  tv  nie  mam  funduszy  na  dalsze  modernizacje.  poza  tym  nie  zdzierzylbym  ogladania  dem  bez  przyspieszenia-  wg  standardow  designu  dem  z  wczesnych  lat  90tych  efekt  powinien  pojawiac  sie  na  ekranie  czesciami  i  obowiazkowo  kazda  kolejna  czesc  musi  byc  zapowiedziana  w  skrolu,w  efekcie  czego  trzeba  czekac  minute  zeby  zobaczyc  czym  koder  chcial  sie  pochwalic    \'\'  

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Emulatory
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Marca 2009, 19:42 »
 no  cóż  jesteś  przedstawicielem  pokolenia  fastfood`u  ;)  szybko  nie  znaczy  dobrze.  
  ale  oczywiście  opinia  jest  jak  dupa  i  każdy  ma  swoją.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

chateau

• Gość
Emulatory
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Marca 2009, 19:53 »
 coz  nie  mam  juz  15  lat  i  zbyt  wiele  wolnego  czasu  na  c64.  jezeli  emulator  pozwala  mi  to  samo  obejrzec  szybciej  to  skorzystam  z  emulatora,pod  warunkiem  ze  bedzie  wyswietlal  co  do  piksela  to  samo  co  prawdziwy  c64.  na  jedzeniu  czasu  bym  jednak  nie  oszczedzal-  sa  rzeczy  wazne  i  wazniejsze:)

chateau

• Gość
Emulatory
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Marca 2009, 20:41 »
 zreszta  tak  na  dobra  sprawe  1541ultimate  to  tez  emulator,imitacja  stacji  w  vhdl-u.  jedno  i  drugie  emulator  z  tym  ze  wkladajac  emulator  do  prawdziwego  c64  bezczescisz  jego  dobre  imie    \'\'    \'\'  

andrus64

• Gość
Emulatory
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Marca 2009, 09:45 »
 Ja  używam  Vice.<br>  
  Prosty  w  obsłudze,  czytelny,  w  okienku,  ma  duże  możliwości  \'konfiguracji  sprzętu\',  jest  po  polsku  ;-)  itp.  Można  na  nim  nawet  po  giercować(można  też  podłączyć  joya)  Czasem(ale  to  naprawdę  rzadko)  demko  nie  zaskoczy.  Ogółem:  Jestem  zadowolony.  Mnie  wystarcza.  

Tomaaz

• Gość
Emulatory
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Marca 2009, 18:13 »
 A  ja  ostatecznie  zainstalowałem  HOXSa  i  jak  na  razie  jestem  bardzo  zadowolony.  A  FRODO  zostawiłem.  :)

Offline Skull

• Level 6
Emulatory
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Marca 2009, 20:26 »
 Hox  to  rzeczywiście  dobry  wybór.    
  Ale  wspomnę  jeszcze  niepodważalną  zaletę  Vice  -  \'pójdzie\'  na  wszystkim.

p.a.

• Gość
Emulatory
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Marca 2009, 21:04 »
 Może  i  pójdzie,  ale  na  słabszych  komputerach  (mam  na  myśli  naprawdę  słabe  maszyny  -  dajmy  na  to  okolice  Pentium  1-2,  okolice  200-300MHz  i  32-64MB  RAM)  wolno  to  wszystko  chodzi.  Gdy  na  tak  słabej  maszynie  chciałem  sobie  zagrać  w  jakąś  grę  shoot`em-up,  to  sterowany  bohater  poruszał  się  nieco  \'skokowo\'  ,zacinał  się  -  na  tym  samym  sprzęcie  w  CCS64  ten  problem  nie  występował.