Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Odpalanie gier na C64  (Przeczytany 1182 razy)

Cobra of Samar

• Gość
Odpalanie gier na C64
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Listopada 2008, 22:05 »
 No  i  zagadka  została  rozwiązana  \'\'    
  Pozdrawiam.  A  swoją  drogą:  wszystkiemu  winna  dziurka  w  magnecie  \'\'  

Cobra of Samar

• Gość
Odpalanie gier na C64
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Listopada 2008, 22:07 »
 ...A  co  powiecie  na  temat  dziurek  w  dyskietkach?...  \'\'  

Offline Skull

• Level 6
Odpalanie gier na C64
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Listopada 2008, 09:00 »
 @kisiel:  a  czy  ja  coś  innego  w  tym  temacie  napisałem  ?  
  Co  do  dziurek,  to  dziurka  do  regulacji  była  w  każdym  magnetofonie(zresztą  nie  tylko  w  tych  do  komputera).    
  Nie  widziałem  modelu  bez  ;-),  z  tym  ze  po  pewnym  czasie  uzytkowania  stawala  sie  wieksza  ;)  
  Swego  czasu,  jak  jeszcze  mordowałem  się  magnetofonem,  kupiłem  sobie  drugi  \'orginał\'  i  w  tamtym  nie  kręciłem  głowicą.  Zrobiłem  sobie  w  starym  mag.wyjście  na  kolejny  magnet  (gdzieś  chyba  C&A  albo  kebabie  był  taki  schemat)  i  w  ten  sposób  miałem  dwa  szeregowo  (do  kopiowania).  Udało  mi  się  \'unormować\'  część  swojej  kolekcji  softwarowej  na  jedno  ustawienie  głowicy  (tego  nie  ruszanego  od  nowości)  -  i  tak  sobie  poradziłem  z  majstrowaniem  przy  dziurce.  
  Ale  i  tak  jak  na  to  wszystko  patrzę  to  szkoda  zachodu  -  stację  dysków  brać  i  problem  zniknie  (ona  ma  kreskę,  nie  dziurkę    \'\'    )

Cobra of Samar

• Gość
Odpalanie gier na C64
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Listopada 2008, 11:04 »
 Zgadzam  się  ze  Skull`em-stacji  nic  nie  zastąpi,a  jeszcze  z  odpowiednim  cardrigem  to  sama  przyjemność.  

Gizmoń

• Gość
Odpalanie gier na C64
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Listopada 2008, 21:03 »
 Ale  o  którą  dziurkę  w  dyskietce  chodzi?  O  tą  dużą,  czy  o  tą  małą?  Bo  jeśli  o  małą  chodzi,  to  powiem,  że  ma  ona  dziwną  naturę.  Wkładam  dyskietkę  do  stacji  -  dziurka  jest.  Wyciągam  dysk  ze  stacji  -  dziurka  jest  zapchana  jakąś  czarną  folią    \'\'    \'\'    \'\'    \'\'    \'\'    \'\'  

Cobra of Samar

• Gość
Odpalanie gier na C64
« Odpowiedź #35 dnia: 01 Grudnia 2008, 00:23 »
 o  małą  okrągłą,np.  w  niektórych  dyskietkach  jest,a  w  niektórych  nie  ma  i  bądź  tu  mądrym  \'\'  

Dart_Mage2

• Gość
Odpalanie gier na C64
« Odpowiedź #36 dnia: 02 Grudnia 2008, 00:01 »
 Wejdź  gostek  na  www.youtube.com  i  poszukaj  sobie  filmików  o  c64  jak  na  nim  coś  odpalają  będzie  najprościej.

oley76

• Gość
Odpalanie gier na C64
« Odpowiedź #37 dnia: 31 Grudnia 2008, 00:39 »
 Skull  nie  mówi  się  że  stacja  ma  kreskę  tylko  szparkę  \'\'