Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Jednostka graficzna dla C64  (Przeczytany 1373 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

.pr0lame

• Gość
Jednostka graficzna dla C64
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Listopada 2008, 13:25 »
 ..nie  mam  stacji  dyskietek:)  
  ;]  
  ..jeśli  chodzi  o  inicjatywę  jako  sport  dla  sportu  a  propo  tej  dopałki  i  ktoś  się  tego  podejmie  to  jest  ciekawy  efektów.  
  ..ale  tak  czy  siak,  mam  wrazenie  ze  gwozdz  do  trumny,  a  nie  gwozdz  programu..

andrus64

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Listopada 2008, 17:57 »
 Wiesz.  ja  w  tej  dziedzinie  będę  konserwatywny.  jak  chcesz  lepszej  grafiki  to  napisz  demko  na  C=128,  albo  na  innej  Amidze.    

JAk  coś  takiego  zrobisz,  to  nazwij  chociaż  bez  frazy  \'Commodore  64\'

TuMe64

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Listopada 2008, 19:58 »
 kiedyś  c64  to  był  super  sprzęt.  nie  zabytek.  kopał  atarowskie  i  ZX  tyłki  PC  było  ZEREM.    fajnie  by  było  aby  coś  dodało  mu  trochę  mocy.  a  koderzy  i  tak  wycisną  z  tego  C64+  o  wiele  więcej.  bo  z  pustego  i    Salomon  nie  naleje...

chateau

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Listopada 2008, 21:29 »
 juz  jest  Supercpu  od  ladnych  paru  lat  i  co  ?  interesuje  sie  tym  jeszcze  ktos,tworzy  ktos  cos  na  to,ile  ludzi  wogole  to  posiada  ?  wyszla  jedna  duza  gra,cos  pozatym  wartego  uwagi  ?  cala  magia  C64  polega  na  tym  ze  wszystko  co  sie  ukazuje  mozna  odpalic  na  komputerku  z  1982  roku  znalezionym  na  strychu.  jak  komus  kolorow  nie  starcza  to  moze  wartoby  kupic  c64dtv  ?

Reiter

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Listopada 2008, 23:11 »
 Interesujacy  temat...  no  coz,  nauczylismy  sie  dodawac  drugiego  sida,  to  moze  czas,  zeby  dodac  drugiego  vica  albo  cpu...  
  Jak  to  widzicie?  Byc  moze  cos  takiego  juz  powstalo,  nie  sledze  tematu.

Reiter

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Listopada 2008, 23:12 »
 Chodzilo  mi  o  dublowanie  ukladow,  a  nie  zadne  superCPU,  ktore  sa  spasionymi  wersjami.

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
    • http://picasaweb.google.com/dilon999
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Listopada 2008, 00:38 »
 A  gdyby  tak  dorwać  C65  i  zrobić  reverse  eng?  Potem  sklonować  na  nowsze  układy  i  ...  a  tak  jakoś  popuściłem  wodze  fantazji  ;)
2x C64, C64DTV, 1541, 3x Datasette i inne graty ;)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Listopada 2008, 01:47 »
 a  tam  bez  sensu....  lepiej  siedzieć  na  dupie  i  narzekać.  Po  co  się  męczyć  przecież  debile  są  w  śród  nas  i  do  tego  mają  kasę  na  hiendowy  sprzęt.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

TuMe64

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Listopada 2008, 11:14 »
 racje...  tacy  odpalą  sobie  na  wypasionym  PC  emu  i  kwiczą  żeby  nierozbudowywać  c64...  sami  pchają  forsę  w  blaszaka  aby  czasem  nie  działała  w  za  niskiej  rozdziałce...  Supercpu  było  fajne  ale  bardzo  drogie  i  chamsko  to  to  wyglądało...  teraz  coś  tam  na  forum  1541Ultimate  było  coś  wspomniane  że  może  powstanie  \'obraz\'  dla  FPGA  w  1541U  udający  SuperCpu..  jeśli  by  tak  się  stało  to  liczba  posiadaczy  tego  wirtualnego  SuperCpu  była  by  znacznie  większa  niż  protoplasty..  właśnie  a  jeśli  chodzi  o  VIC  III  z  C65?  to  było  to  zgodne  z  VIC  II?  (coś  mi  się  zdaje  że  nie)

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Listopada 2008, 14:48 »
 emuluje  tryby  VIC-a  ale  ze  względu  na  użycie  procka  z  WDC  nie  da  się  wszystkiego  uruchomić.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

chateau

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Listopada 2008, 15:14 »
 dokladanie  sprzetu  i  jaranie  sie  tym  ze  jest  60  kolorow  wiecej  albo  wyzsza  rozdzielczosc  jest  moim  zdaniem  bezsensu  ale  oczywiscie  rozumiem  ze  komus  moze  sie  to  podobac  i  nie  bede  upadal  tak  nisko  zeby  obrazac  tych  z  ktorymi  sie  nie  zgadzam  jak  to  czyni  Kisiel.  

pchanie  forsy  w  blaszaka  to  zupelnie  co  innego,pecet  to  maszyna  bez  duszy  ktora  ma  dla  mnie  wylacznie  zastosowanie  praktyczne,jutro  moze  to  byc  cokolwiek  innego  byle  by  sie  nadawalo  do  moich  zastosowan.  C64  to  maszyna  ktora  darze  sporym  sentymentem  i  nie  przestaje  mnie  zadziwiac  mimo  tego  ze  od  wielu  lat  nie  wladowalem  ani  10groszy  w  jej  rozbudowe.  gdyby  wiekszosc  dem  wychodzila  dzisiaj  pod  supercpu,1gb  ramu  czy  jakas  inna  hybryde  to  pewnie  nie  sledzilbym  dzisiaj  tego  co  sie  dzieje  na  komodorowskiej  scenie.  ulepszanie  mozliwosci  C64  przez  jakies  nowe  uklady  dajace  wiecej  kolorow  albo  wyzsze  rozdzielczosci  nasuwa  mi  skojazenie  z  robieniem  operacji  plastycznej  70-letniej  kobiecie-  oczywiscie  ze  mozna  ale  i  tak  nie  bedzie  specjalnie  piekniejsza  a  dodatkowo  stanie  sie  sztuczna.

.pr0lame

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Listopada 2008, 15:59 »
 ..nie  spinaj  sie  tak  kisiel..  jak  chcesz  zrobic  kupke  to  idz  na  trawnik,  a  nie  pchasz  sie  na  forum.    
  Mam  słabego  Peceta,  w  dodatku  nie  używam  emulatorów  żadnej  platformy  tak  w  roli  wyjasnienia,  chociaz  nie  wiem  czy  tu  jest  co  wyjasniac,  bo  gadasz  glupoty,  dodajac  sobie  powagi  tylko  tą  piana  w  pysku.  

Używam  C64  taki  jaki  jest.  Nie  robie  mu  operacji  plastycznych,  żeby  sobie  \'dodać\'  ego.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Listopada 2008, 16:10 »
 debilizm  postaci  polega  na  nie  zrozumieniu  różnicy  pomiędzy  odtwarzaniem  a  tworzeniem.  Kupno  tej  czy  innej  rzeczy  dla  Ciebie  ma  sens  natomiast  tworzenie  jej  nie  ma  sensu.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Listopada 2008, 16:35 »
 a  i  jeszcze  gloryfikowanie  nic  nie  robienia  bo  samemu  się  nic  nie  robi,  zachęcanie  do  siedzenia  na  dupie  i  używania..hmm  padłeś  ofiarą  konsumpcjonizmu  i  nawet  tego  nie  widzisz.

chateau

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Listopada 2008, 16:58 »
 gdyby  tworzenie  sprzetu  z  jakimis  dziwnymi  trybami  graficznymi  bylo  jedyna  rzecza  jaka  da  sie  zrobic  z  c64  to  faktycznie  bylaby  to  glorifykacja  nicnierobienia.  ale  oczywiscie  nie  jest.  i  jezeli  nie  jestes  zwolennikiem  wywalenia  calej  plyty  glownej  i  wlozeniem  w  obudowe  c64  czegos  zupelnie  innego  to  tez  gloryfikujesz  nicnierobienie.  sorry  to  jest  twoja  logika  i  jezeli  nie  rozumiesz  ze  taka  ingerencja  jaka  zapropnowal  Jedfox  dla  niektorych  jest  tak  samo  bezsensowna  jak  przyklad  ktory  wyzej  podalem  to  nie  mamy  o  czym  rozmawiac.  

przypominam  ze  zyjemy  w  wolnym  kraju,kazdy  ma  prawo  robic  co  chce  a  jedfox  oczywiscie  moze  tworzyc  nowy  sprzet  jezeli  ma  ku  temu  checi  i  mozliwosci,nawet  jezeli  mialoby  z  niego  korzystac  5  osob  to  przeciez  nikt  mu  tego  nie  zabroni.  jezeli  jednak  temat  znalazl  sie  na  forum  to  kazdy  ma  prawo  swoja  opinie  wyrazic(o  ile  robi  to  kulturalnie).