hmm  to  teraz  tunery  tv....  ja  miałem  w  swoim  życiu  dwa  ..  pierwszy  po  podłączeniu    dawał  taką  kaszanę  obraz  że  odrazu  wyleciał...drugi  był  lepszy  ale  zero  rewelacji...  do  momentu  zmiany  płyty  głównej.  Tuner  z  płytą  wprowadzał  takie  zakłócenia  że  trzeba  było  separować  (wzmacniaczami)  telewizor  i  tuner  bo  jak  oba  były  połączone  równolegle  to  telewizor  już  nic  nie  pokazywał....  więc  jeśli  to  ma  być  koniecznie  tuner  tv  w  kompie  to  nie  jest  to  takie  jednoznaczne  

Problem  niestety  nie  jest  łatwy  do  rozwiązania  bo  producenci  nie  publikują  \'widma\'  zakłóceń  płyt  głównych,  możesz  pokąbinować  z  ustawieniami  FSB  ale  myśle  że  to  będzie  problem  układu  syntezy  częstotliwości  który  \'śmieci\'  na  pośrednich  częstościach.    
  Kabel  działa  jak  antena  która  jeszcze  bardziej  wzmacnia  szumy  dlatego  telewizor  na  równoległym  połaczeniu  przestał  działać,  możesz  pokąbinować  z  uziemnianiem,  przez  grzejnik,  obudowy  ale  to  nie  daje  dobrych  rezultatów.  
  Ja  osobiście  mam  \'markową\'  płyte  simens-fujitsu  i  ona  ma  małą  emisje  co  jest  uwidocznione  w  jakości  obrazu.