hmm to teraz tunery tv.... ja miałem w swoim życiu dwa .. pierwszy po podłączeniu dawał taką kaszanę obraz że odrazu wyleciał...drugi był lepszy ale zero rewelacji... do momentu zmiany płyty głównej. Tuner z płytą wprowadzał takie zakłócenia że trzeba było separować (wzmacniaczami) telewizor i tuner bo jak oba były połączone równolegle to telewizor już nic nie pokazywał.... więc jeśli to ma być koniecznie tuner tv w kompie to nie jest to takie jednoznaczne
Problem niestety nie jest łatwy do rozwiązania bo producenci nie publikują \'widma\' zakłóceń płyt głównych, możesz pokąbinować z ustawieniami FSB ale myśle że to będzie problem układu syntezy częstotliwości który \'śmieci\' na pośrednich częstościach.
Kabel działa jak antena która jeszcze bardziej wzmacnia szumy dlatego telewizor na równoległym połaczeniu przestał działać, możesz pokąbinować z uziemnianiem, przez grzejnik, obudowy ale to nie daje dobrych rezultatów.
Ja osobiście mam \'markową\' płyte simens-fujitsu i ona ma małą emisje co jest uwidocznione w jakości obrazu.