ok,mam  juz  nowa,\'gorsza\':)  karte.  po  podlaczeniu  i  uruchomieniu  dscalera  pierwsze  co  rzucilo  sie  w  oczy  to  brak  falowania  i  smieci  na  ekranie.  ufffff    

jednak  nie  do  konca  podobal  mi  sie  obraz  bo  przy  lewej  krawedzi  ekranu  mial  dziwne  kolory,w  dodatku  poprawnie  wyswietlal  sie  tylko  w  trybie  Secam.  na  to  pomoglo  przelaczenie  pstryczka  z  tylu  obudowy  C64  z  pozycji  H  na  L-  w  koncu  DScaler  ruszyl  na  PAL-BDGHI.  problem  z  niefajnymi  kolorami  po  lewej  stronie  ekranu  zostal  rozwiazany  ale  teraz  ekran  tak  migotal  ze  mozna  bylo  oczoplasu  dostac    

na  szczescie  pomoglo  wylaczenie  pewnej  opcji  w  zaawansowanych  ustawieniach  i  poraz  pierwszy  od  wielu  miesiecy  bojow  moge  sie  cieszyc  slicznym  obrazem    

a  wiec  dla  wszystkich  ktorzy  chca  podlaczyc  swojego  C64  do  wypasionej  karty  tv  przestroga  przed  utrata  kasy:      
  jedno  z  dwoch  ponizszych  stwierdzen  (lub  oba)  jest  prawdziwe:  
  1.  karty  oparte  na  10-bitowym  tunerze  Tv  Conexant  CX23883-39  nie  radza  sobie  dobrze  z  sygnalem  z  C64  
  2.  przejsciowka  laczaca  4  pinowy  wtyk  video  z  kabla  S-Video  z  dzwiekiem  do  jednego  9-pinowego  wtyku  do  karty  TV  ma  niekorzystny  wplyw  na  wyswietlany  obraz.      
  zostal  mi  jeszcze  jeden  problem,mam  nadzieje  ze  Skull  bedzie  mi  umial  pomoc.  teraz  mam  video  wpiete  bezposrednie  do  karty  TV,natomiast  jest  problem  z  Audio.  na  karcie  TV  nie  ma  wejscia  audio,w  instrukcji  jest  napisane  ze  trzeba  podlaczyc  audio  do  wejscia  audio-in  w  karcie  dzwiekowej.  i  tu  pytanie  czy  te  wtyczke  audio  z  c64  mozna  podlaczyc  bezposrednio  do  gniazda  w  karcie  dzwiekowej  czy  potrzebna  jest  jakas  przejsciowka  ?  wole  sie  spytac  na  zapas  bo  z  wejsciem  zartow  nie  ma:)  w  karcie  dzwiekowej  mam  wejscie  jack  chyba  3,5mm.  Skull,Ty  tez  masz  audio  bezposrednio  podlaczone  do  karty  dzwiekowej  ?