Chateau: ołki w miarę rozumiem. Troszkę tak skrótowo czytałem ten artykuł o kolorach w oryginalnym C64. I faktycznie zdziwił mnie bardzo, że kolory nie były czyste w swej idei RGB. To dla mnie nienormalne, żeby mieszać, wygaszać kolory, które z nazwy powinny być czyste. Tym bardziej dziwne, że, jak już pisałem, na moim C64 niegdyś podłączanym do nie jednego telewizora, ZAWSZE generował bardzo intensywne kolory. Ale póki co mniejsza z tym, ciekaw tylko jestem wobec tego, czy w ogóle jest szansa w jakiejkolwiek wersji Hoxs na włączenie tej zewnętrznej palety dla ukazania czystych barw? Natomiast napisałeś niejasno odnośnie tego opóźnienia dźwięku, że nie ma go na C64, bo wynika ono z buforowania dźwięku przez kartę... To tak jakby sprzeczne, że jest nie ma go, ale jest, bo wynika z karty dźwiękowej, którą ma Commodore

No ale rozumiem, że to taki skrót myślowy, żew oryginalnym C64 tego nie ma, natomiast jest tylko w PCecie z powodu kart dź. które on obsługuje tak? I naprawdę nie ma możliwości, by je zlikwidować w emulatorze Vice skoro niby tego nie ma w Hoxs?? Może jakaś nowsza wersja to uwzględni, bo aż wierzyć mi się nie chce, że na super szybkim komputerze jest taki problem z tą nędzną 0,1 sekundy dźwięku emulacji komputera sprzed 20 lat. To bardzo dziwne. Chyba trochę mało ci komputerowcy się nagłowili do tej pory.