Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: POMOCY joystick z 15 Pin meskie na 9 Pin zenskie  (Przeczytany 485 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

karolcia1234i

• Gość
POMOCY joystick z 15 Pin meskie na 9 Pin zenskie
« dnia: 30 Września 2007, 14:49 »
 Błagam  pomocy  kupiłam  joytick  na  15  pin  meskie  bo  myslalam  ze  bedzie  pasowal  do  commodorka  teraz  szukam  jakiegos  zlacza  z  15  pin  męskie  na  9  pin  żeńskie  (dziurki).  Ratunku  mam  już  cały  sprzęt  do  commodorka  i  gry  i  wszystko  a  nie  mam  czym  grać,  aha  i  jeszcze  jedno  jakim  kablem  sie  podlaczalo  commodorka  do  telewizora  bo  mylalam  ze  takim  samym  jak  do  magnetowidu  ale  nie  pasuje,  podajcie  nazwe  tego  kabelka.  PROSZĘ  GORĄCO  O  POMOC  \'\'    \'\'    \'\'  

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Września 2007, 15:57 »
 1.  Joy  15pin  to  prawdopodobnie  będzie  do  PC,  nie  znajdziesz/zrobisz  ot  tak  sobie  przejściówki.  
  2.  Aby  podpiąć  do  TV  potrzebny  zwykły  kabel  antenowy,  dostępny  w  sklepach  elektronicznych.

karolcia1234i

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Października 2007, 00:40 »
   \'\'  ale  mi  smutno  kupiłam  niepotrzebnie  joystick  a  tak  bardzo  chciałam  sobie  pograć  \'\'    \'\'  ...........może  ktoś  z  was  ma  do  sprzedania  joy-a  do  commodore  64  na  9  pin????  \'\'  

Sancho

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Października 2007, 09:17 »

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Października 2007, 00:22 »
 Ja  jeszcze  sie  dołożę.  
  Po  pierwsze  -  blaszaki  (PC)  najczęściej  używają  joyów  analogowych,  a  C-64  cyfrowych.    
  A  po  drugie:  jeżeli  chcesz  mieć  ekstra  obraz  to  lepiej  nie  podłączaj  C-64  do  TV.  Kup  monitor,  najlepiej  Commodore1084S  i  podłącz  odpowiednim  przewodem.  Zyskasz  obraz  jak  żyleta,  lepszego  chyba  się  nie  da  uzyskać  z  C-64.  Wiem,  co  mówię,  bo  sam  tak  sobie  podpiąłem.    \'\'  

karolcia1234i

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Października 2007, 14:39 »
   \'\'  Już  wszystko  mam,  joystick  udało  mi  się  zdobyć  na  allegro  za  9  zł    \'\'    \'\'    \'\'  natomiast  jeśli  chodzi  o  obraz  to  nie  potrzebuję  żadnego  monitora  bo  chcę  tylko  grać,  nie  bardzo  mnie  obchodzi  czy  mam  żywsze  kolory  czy  nie,  kabel  antenowy  wystarczył  zeby  się  dobrze  bawić    \'\'    \'\'  mam  tylko  mały  problem  ze  zgrywaniem  stąd  gierek,  mam  program  mam  podłączony  zwykły  magnetofon  i  nadal  nic,  wogóle  w  tym  programie  WAVPRG  nie  mogę  wcisnąć  OK  bo  jest  jakby  zablokowane,  chodzi  mi  o  zgrywanie  z  PC  na  kasetę,  gry  ściągam  zapisuję  na  PC  i  jak  dalej  bo  pokazuję  w  tym  WAVPRG  o  którą  grę  mi  chodzi  i  jak  w  instrukcji  jest  wciśnij  OK  to  ja  to  OK  mam  zablokowane,  będę  wdzięczna  za  pomoc  bo  została  mi  tylko  jedna  oryginalna  kaseta  z  grami  :(:(  \'\'  

karolcia1234i

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Października 2007, 17:09 »
 dobra  już  sama  doszłam  co  i  jak  źćle  robiłam  tylko  teraz  nie  wiem  co  zaznaczyć  bo  nie  odtwarza  mi  gierek  na  commodorku  wgrywam  każdą  możliwą  opcją  i  nic  nie  działa  jak  odpalam  na  commodore  \'\'  ,  głowica  działa  poprawnie  bo  inne  gry  wchodzą  tylko  te  zgrane  z  PC  nie  wchodzą  .  DLACZEGO  ?????  pomóżcie  mi  !!  \'\'    \'\'    \'\'