Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !
Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
C64Power Forum
»
Ogólne
»
Forum Ogólnodyskusyjne
»
POMOCY joystick z 15 Pin meskie na 9 Pin zenskie
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: POMOCY joystick z 15 Pin meskie na 9 Pin zenskie (Przeczytany 483 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
karolcia1234i
Gość
«
dnia:
30 Września 2007, 14:49 »
Błagam pomocy kupiłam joytick na 15 pin meskie bo myslalam ze bedzie pasowal do commodorka teraz szukam jakiegos zlacza z 15 pin męskie na 9 pin żeńskie (dziurki). Ratunku mam już cały sprzęt do commodorka i gry i wszystko a nie mam czym grać, aha i jeszcze jedno jakim kablem sie podlaczalo commodorka do telewizora bo mylalam ze takim samym jak do magnetowidu ale nie pasuje, podajcie nazwe tego kabelka. PROSZĘ GORĄCO O POMOC
Dexter
Level 5
«
Odpowiedź #1 dnia:
30 Września 2007, 15:57 »
1. Joy 15pin to prawdopodobnie będzie do PC, nie znajdziesz/zrobisz ot tak sobie przejściówki.
2. Aby podpiąć do TV potrzebny zwykły kabel antenowy, dostępny w sklepach elektronicznych.
karolcia1234i
Gość
«
Odpowiedź #2 dnia:
01 Października 2007, 00:40 »
ale mi smutno kupiłam niepotrzebnie joystick a tak bardzo chciałam sobie pograć
...........może ktoś z was ma do sprzedania joy-a do commodore 64 na 9 pin?
Sancho
Gość
«
Odpowiedź #3 dnia:
03 Października 2007, 09:17 »
Nowy joystick kupisz pod tym adresem
http://www.matt.com.pl/show.php?kod_show=AAA&poz_kl=3&mklasid=2&keep=1&show=1&aktklasid=3\
' target=_blank>
http://www.matt.com.pl/show.php?kod_show=AAA&poz_kl=3&mklasid=2&keep=1&show=1&aktklasid=3
Miłego grania
OSH
Level 5
«
Odpowiedź #4 dnia:
24 Października 2007, 00:22 »
Ja jeszcze sie dołożę.
Po pierwsze - blaszaki (PC) najczęściej używają joyów analogowych, a C-64 cyfrowych.
A po drugie: jeżeli chcesz mieć ekstra obraz to lepiej nie podłączaj C-64 do TV. Kup monitor, najlepiej Commodore1084S i podłącz odpowiednim przewodem. Zyskasz obraz jak żyleta, lepszego chyba się nie da uzyskać z C-64. Wiem, co mówię, bo sam tak sobie podpiąłem.
karolcia1234i
Gość
«
Odpowiedź #5 dnia:
25 Października 2007, 14:39 »
Już wszystko mam, joystick udało mi się zdobyć na allegro za 9 zł
natomiast jeśli chodzi o obraz to nie potrzebuję żadnego monitora bo chcę tylko grać, nie bardzo mnie obchodzi czy mam żywsze kolory czy nie, kabel antenowy wystarczył zeby się dobrze bawić
mam tylko mały problem ze zgrywaniem stąd gierek, mam program mam podłączony zwykły magnetofon i nadal nic, wogóle w tym programie WAVPRG nie mogę wcisnąć OK bo jest jakby zablokowane, chodzi mi o zgrywanie z PC na kasetę, gry ściągam zapisuję na PC i jak dalej bo pokazuję w tym WAVPRG o którą grę mi chodzi i jak w instrukcji jest wciśnij OK to ja to OK mam zablokowane, będę wdzięczna za pomoc bo została mi tylko jedna oryginalna kaseta z grami
karolcia1234i
Gość
«
Odpowiedź #6 dnia:
25 Października 2007, 17:09 »
dobra już sama doszłam co i jak źćle robiłam tylko teraz nie wiem co zaznaczyć bo nie odtwarza mi gierek na commodorku wgrywam każdą możliwą opcją i nic nie działa jak odpalam na commodore
, głowica działa poprawnie bo inne gry wchodzą tylko te zgrane z PC nie wchodzą . DLACZEGO
?? pomóżcie mi !!
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
C64Power Forum
»
Ogólne
»