Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: brak kompatybilnosci?  (Przeczytany 436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tuluseabaska

• Gość
brak kompatybilnosci?
« dnia: 24 Kwietnia 2007, 18:28 »
 sprawilem  sobie  ostatnio  mydelniczke  (wiecie,  takie  z  brazowymi  klawiszami  MADE  IN  ENGLAND).  troche  skorodowana  byla  w  srodku  (glownie  klatka  vica  i  modulator),  elektronika  i  porty  zachowaly  sie  w  calkiem  niezlym  stanie,  no  ale  do  rzeczy.  

wetknalem  black  boxa  IV  sprawnego  i  zamiast  muzyki  pokazal  sie  blue  screen  i  napis  ready.  tak  sie  zastanawiam  czy  to  jakis  problem  z  kompatybilnoscia  jest?  czy  poprostu  cos  mi  w  porcie  na  carty  nie  styka?  inne  carty  (final2,  prophet64)  dzialaja  bez  zarzutu.  

port  od  cartaxjest  w  dobrym  stanie  choc  niektore  piny  nadgryzl  zab  czasu,  dla  pewnosci  przeczyscilem  je  spirytem  i  nieco  poodginalem  do  wewnatrz,  ale  dalej  to  samo.  pytam,  bo  jesli  problem  tkwi  w  slocie  na  carty  to  bede  zmuszony  go  przelutowac  z  innej  plyty.

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
    • http://picasaweb.google.com/dilon999
brak kompatybilnosci?
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Kwietnia 2007, 22:44 »
 Pewnie  Masz  płytę  ze  starym  SIDem,  na  tych  płytach  nie  ruszają  w  ogóle  BlackBox`y  od  wersji  3.2  w  górę...  Mam  tak  samo,  jedynym    wyjściem  jest  inny  cartridge  (X,  Final  II/III  crackowane  polskie  działają)
2x C64, C64DTV, 1541, 3x Datasette i inne graty ;)

tuluseabaska

• Gość
brak kompatybilnosci?
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Kwietnia 2007, 23:04 »
 dzieki  za  info.  akurat  na  black  boxie  mi  nie  zalezy  chcialem  poprostu  doprowadzic  sprzet  do  stanu  pelnej  uzywalnosci.  tak  czy  inaczej  bede  sobie  musial  sprawic  catridge  testowy  w  przyszlosci.