Mam wrażenie, że niewiele się zmieniło w tej kwestii. Znam te pakery, używałem Ms-crunchera 1.5, jest bardzo szybki i przy tym niegłupio pakuje. Sledge Hammer 3 (lub 4) pakuje dosyć długie pliki, czasami jest to jedyne narzędzie, gdy plik jest za długi jak dla innych pakerów (niektóre się zawieszają). Ale odkryłem, że lepszy od niego może być PSQ-linker ($0200-FFFF). Słyszałem chyba o Marco paker. Zrobili go Fatum, dobrze pamiętam? Jeżeli jest to ten, to podobno jest rewelacyjny. Czy mógłby ktoś mi dosłać go na pocztę?
Power Cruncher ma długi czas kompresji, z samplami radzi sobie średnio. Ja używam Faces 2.2 (może ktoś miałby nowszą wersję? Dostarczcie pliz!!) w połączeniu z Super zipper 8 lub 5(optymalizacja) i często otrzymuję bardzo dobre upakowanie w porównaniu z innymi programami. Ale może ktoś słyszał o wyspecjalizowanych kompresorach do sampli? Kiedyś jakaś nazwa mignęła mi koło ucha, ale teraz to już niezbyt pamiętam.
Może ktoś orientuje się czy wyszły nowsze wersje tych wspomnianych kompresorów i skąd je zdobyć?