Zaczynam zgrywać swoje zasoby z kaset, ale nie zawsze dobrze to wychodzi. Głównie z programami, które mają jakieś loadery, intra i od razu po wczytaniu się uruchamiają, jak np. kupiony dawno temu Voicetracker V4.0 na kasecie. Ta tej kasecie jest też 15 przykładowych ścieżek, z którymi nie ma żadnego problemu. Sam program też mogę zgrać przy pomocy Action Replay 6.0 (na EasyFlash 3), ale jest to program bez intra. Jeżeli odpalę AR6 w czasie działania intra lub tuż przed jego uruchomieniem, to słychać tylko jedną ścieżkę dźwiękową intra, albo jak za wcześnie to zrobię, to w ogóle się nie odpala.
Nie mam dużego doświadczenia z AR6, może da się to zrobić inaczej. Proszę nie proponować mi ściągnięcie z netu innego VT4.0, bo zależy ma tym, z jego intrem.
Próbowałem też zrać na TAP, a potem na T64 i/lub PRG, ale ścieżki dźwiękowe przechodzą bez problemu, a sam VT4.0 ma tylko 2 bloki (ścieżki maja kilkanaście). Czyli coś nie tak. Zgrywam to przy pomocy magnetofonu SHARP CE-152.
Mam SD2IEC V2, EasyFlash 3 z obrazami: Retro Replay V3.8q, Action Replay V6.0, Super Snapshot V5.22.2, Final Cartridge 3. Mam też "prawdziwego" FC3. Mam też 3 stacje dysków i magnetofon Noris DATA Datenrecorder DR 1535.