Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: W podzięce dla RSa że nie ma Super FM-YAM, OPN-owych upgradów do SFXa itp itd  (Przeczytany 1682 razy)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Modnym się ostatnio stało jechanie po kimś, że czegoś tam nie ma przez niego.

No to i ja się uzewnętrzenię, bo niedługo nie będzie gdzie.

Otóż, przez kreaturę zwaną RSem, który w zwyczaju (i z czego czuł wyjątkową dumę, jaki to on sprytny - a w rzeczywistości to lamer okrutny, bo prawdziwy haxxor by wziął Radare2, Retdeca - ach... jego jeszcze wtedy nie było, ale ja objdumpem z GCC i fromelfem z RVDSa lata temu takie rzeczy poganiałem) miał szantażowanie firm, żeby wyłudzić od nich kod (źródła), schematy itp od urządzeń. Z kolei RAFowi "delikatnie zasugerował", że jak nie ustąpi mu miejsca na rynku (na którym - w PL - producentów zasilaczy i tak już paru jest), to kontrol będzie....  [*1]
Otóż przez tego osobnika nie będzie "remake" SFXa na OPL3, nie będzie rozszerzeń do starych SFXów z OPN-em, nie będzie MA2/MA3 do C= (kto śledził, wie gdzie na Jutubie i SoundCloudzie wrzuciłem zgrane z MA3 przykłady; pracowałem nad adaptacją tego pod "powszechnie dostępne" układy MA2, disassemblowanie ROMów z Samsungów z 2000 roku, żeby jeszcze były na jakimś znanym OSie... czasu trochę zajmuje, a jak wiadomo "czas to GBP").

Czemu ? A bo może RS zechce zrobić klony SFXa albo "potrzebne" mu będą wsady do CPLD, czy kod do STM-a ? I wtedy będzie słał na mnie kontrole różne ? Nie mam czasu.

[*1] wszystko jest na forum, ale czy "giertychowi maturzyści" coś z tego zajarzą ? Zresztą RS "za pół ceny", okradający swego pracodawcę (już widzę, że firma chętnie użycza mu sprzętu i materiałów do produkcji lewizny "na nockach" gdy nikt nie patrzy) - jest wzorcem sprytu i zaradności (kurdę, jeden taki przygłup mi na priva słał swoje "przemyślenia" dotyczące tego, że jak się wystawi na Allegro sprzęt, który wcześniej się okazyjnie nabyło - po znajomości, po kosztach, sprzedający gdyby wiedział że to na handelek to by sam wystawił - do tego preparuje się zdjęcia tak, żeby nie pokazać wszystkiego, opisując to jako ideał itp - a potem być zdziwionym, że nabywca, nota bene okazał się nim ktoś, kogo znał - ma pretensje; ten przygłup mi "uzasadniał" że tak jest jak najbardziej OK).

Ach, powinienem jakieś zdjęcia zamieścić. OK.

Zapas układów na prototypy/serie testowe (OPL3+DAC: YMF262+YAC512, YM2203 to OPN jako rozszerzenie do SFXa, UM3567 to klon YM2413, czyli OPLL, też jako dodatek do SFXa; najmniej jest MA2/MA3, po kilka sztuk tylko)

Zbliżenia:

Ustrojstwo na którym obczajam sterowanie MA3 (rozebranego Siemensa z MA2 już nie fotografowałem, kilka zresztą ich mam; zanim się przerzuciłem na disassembler - planowałem wpięcie się z analizatorem stanów logicznych, ale do tego badziewia z rozstawem nóżek 0.5 mm i polami do których by się można przylutować wielkości 0.1 mm2 - eeee... dziękuję):

Układy poszły do spektrumowców i atarowców. Zastanawiałem się, czy Kisielowi nie sprzedać, ale musiałby Insygnię zastawić, albo pożyczyć od prawdziwych mężczyzn, tych poznanych w Homo City ;)
« Ostatnia zmiana: 23 Marca 2019, 11:19 wysłana przez KB777 »

-profil nieaktywny-

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Trochę za dużo tekstu i chaotycznie.
Ja wycofałem się z próby współpracy z RS2322 przez lewiznę pod tytułem Golden Cart, ten sam poziom umysłu jak BomberLand ukradziony czy sprzedaż PoP ze stickerami ukradzionymi, robiące za oryginały. Chłopy z gangu Wielgusia  mają ten sam poziom co Wiegi?
Tak mają, wielguś, obszczekuje userów że są olami dla draki w końcu w realu z nimi robi biznesy. Ciekawe jest też to czy kolesie już robią podróby jego ogryzków , bo sprzedaż jak widać po zachowaniu Wielgusia bardzo spadła.
Reklamę mu trzeba zrobić czy cuś.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline pomidorow

• Level 2
  • **
KB777.
Rychło w czas!
Tak byś nie czuł się pominięty.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Rychło w czas!

Wcześniej zbyt wielu osobom przepaliły się bezpieczniki, więc nie było sensu.
-profil nieaktywny-

Offline heniek29cr

• Level 5
Zgadzam się z KB777

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Chociaz jednak jeden glos rozsadku...
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wegi

• Level 7
Sorry KB za rozbijanie twojego wątku - jakby co niech raf wywali do śmietnika.

Aż mi się żal zrobiło kisiela jak zapiernicza do ogródka i wykopuje stare naboje...
Temat obrazka POP - widmo "playty"  "branderbross sw" z powodu obrazka z dosowej gry - słaby kaliber.

Dam kisielowi lepszy... rebus

Czy można za jedną rzecz płacić wielokrotnie za każdym razem z innego:
nr konta/email/nick
?
Jest to możliwe chyba ?
Raz z babci, raz z cioci, raz z mamusi, raz z kuzynki - da się ?

Bo skull dostawał bilingi z RGCD za imagi bombalanda
ANI RAZU NIE POWTÓRZYŁ SIĘ NICK/EMAIL/NR KONTA

Just c64power in still investigation bro !  8)
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
no dobra jeżeli skullowi się nie powtarzały a Olo sprzedał 8-9 kartów to może Olo zapłacił hurtem ?

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
[...]
 kiedyś pytałem ola o bomberlanda, on twierdził, że każdorazowo wykupywał z RGCD licencje na 1 sztukę obrazu - nie mam kompetencji żeby iść i przeciągnąć się po jego kontach bankowych czy mówił prawdę, czy żałował tego 1 czy 2 dolary NIE WIEM, może też kupował z konta mamusi NIE WIEM, ani ja osobiście winy nie jestem mu w stanie udowodnić. Jeżeli masz jakieś DOWODY a nie POMÓWIENIA to zrób to co powinieneś jako rzekomy strażnik moralności.

Jeszcze raz sorry do KB za rozwalanie jego wątku.

Jeżeli kiedyś oluś mydlił mi oczy że może wydać asteroidy, a jak dostał bina to stwierdził że gra jest kiepska i mu się nie sprzeda... i zrezygnował z dystrybucji...

Czy sprzedawał ? Nie wiem i  mi to lata jak skullowi bomalandy made by olaf

Ale jeżeli przy okazji o bomalandach powiedział co ty jako uważny user nie zauważyłeś - to teraz pozostała wersja że oluś wzór uczciwości ma dziwną manierę zakładania nowego konta bankowego/emaila/nicka do kupna każdego imaga.
Może to i nic dziwnego skoro oluś nadaje ze stu kont ?

Dowodów (twardych) może nie mamy, ale mamy silne poszlaki :)
Śledztwo w toku i jest rozwojowe :-)

Just c64power in still investigation bro !  8)
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline hobocti77x

• Level 5

Otóż przez tego osobnika nie będzie "remake" SFXa na OPL3, nie będzie rozszerzeń do starych SFXów z OPN-em, nie będzie MA2/MA3 do C= (kto śledził, wie gdzie na Jutubie i SoundCloudzie wrzuciłem zgrane z MA3 przykłady; pracowałem nad adaptacją tego pod "powszechnie dostępne" układy MA2, disassemblowanie ROMów z Samsungów z 2000 roku, żeby jeszcze były na jakimś znanym OSie... czasu trochę zajmuje, a jak wiadomo "czas to GBP").

Czemu ? A bo może RS zechce zrobić klony SFXa albo "potrzebne" mu będą wsady do CPLD, czy kod do STM-a ? I wtedy będzie słał na mnie kontrole różne ? Nie mam czasu.
..........
Nie no, słabo. Potęga Rafa jest taka, że jak krzywo spojrzy to RS płytki, ba, nawet elementy które kupił pod projekt - nie, nie wystawia na Allegro po 1 zł kup teraz, tylko bierze młotek i tłucze w drobny mak. I zjada.
No nie no co ty ;)
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2019, 08:59 wysłana przez hobocti77x »

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
O... ktoś zakumał po co wątek stworzyłem. Punkt za spostrzegawczość. Tylko gdzie byłeś jak Wegi wiosnę poczuł (i stał się sławny nawet na PPA) ?

Co do tego, w jaki sposób RS wyłudzał "potrzebne" mu rzeczy od firmy, chwaląc się tym publicznie (i prezentując podejście: "tylko winny się tłumaczy") - chyba nie powiesz, że to sobie wymyśliłem ? I że konkurencji  (choćby potencjalnej) zasugerował, że jak nie wyniesie się z rynku, to będzie "kontrol" ? Dajesz gwarancję, że np. gdybym chciał puścić w świat, powiedzmy dla ludzi z forum (t.j. nie jako źródło utrzymania, serio - nie opłaca mi się taka zabawa) parę DD-001, a wiadomo że RS miał na produkcję klonów chrapkę - to bym nie miał z tego powodu kłopotów ?  Drugi Jens "there can be only one" nam tu rósł.
-profil nieaktywny-

Offline wegi

• Level 7
To może nie bede świnia i chociaż raz coś do wątku KB dodam zamiast rozwalać.

Projekt mega zajebisty wielka klasa programisty, HW guru tylko pokłony i bicie czołem respect szacun gratki podziw i tysiąckrotne WOW dla KB.

To powinno wyjść 10 lat temu, może by to powstrzymało falę idiotów odczuwających potrzebę słuchania SID'a inaczej jak fabryka dała. Dzięki takim zlasowanym mózgom mamy sytuację, gdzie nikt już się nie dziwi i nie reaguje jak kupuje "sprawnego" C64 z wyjętym SID'em na alledrogo.
Dualizm sytuacji, na który wskazuje hobocti, kiedy mówisz że RS miał się nie przejmować i robić klony mimo ich torpedowanai przez rafa, kiedy ty rezygnujesz z powodu zagrożenia potencjalnego, bo dotyczy ono ciebie.

Kiedy RS się rozpędził ze swoimi legendami - nie udziela się tu wcale.

Kiedy raf zamknął klony 1581 nie uderzył w RS'a. Znam przypadki, że siostra chcąc się odegrać na siostrze, nie biła siostry tylko jej kota - to działało. Ale jak by mogło zadziałać, jeżeli ta mściwa siostra nie biła by jej kota, tylko rzucała jajkami w przechodniów... (?)

Co zrobić, kiedy się już nic kompletnie nie chce.
Tu od roku  czas gasić światła, szkoda prondu.

Offline Kisiel

• Level 7
Przyłączam się do klepania po plecach  świetny projekt szkoda że nie istnieje tzn. istnieje ale inaczej, szum elektronów w drodze mlecznej.
Pewnie bałeś się że coś polaczkowi upali?

Offline pomidorow

• Level 2
  • **
 "(kurdę, jeden taki przygłup mi na priva słał swoje "przemyślenia" dotyczące tego, że jak się wystawi na Allegro sprzęt, który wcześniej się okazyjnie nabyło - po znajomości, po kosztach, sprzedający gdyby wiedział że to na handelek to by sam wystawił - do tego preparuje się zdjęcia tak, żeby nie pokazać wszystkiego, opisując to jako ideał itp - a potem być zdziwionym, że nabywca, nota bene okazał się nim ktoś, kogo znał - ma pretensje; ten przygłup mi "uzasadniał" że tak jest jak najbardziej OK)."
Carrr...?

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Projekt mega zajebisty wielka klasa programisty

Którym jest "Gospodin Riba" vel RepStosw -> jego kanał na Jutubie: https://www.youtube.com/channel/UCmVFYDZEcJ3sVFal5K42F-Q
I od samego początku przecież creditsy jemu daję.
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2019, 16:18 wysłana przez KB777 »
-profil nieaktywny-