Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Z cyklu Kisiel LEGEND - CZY SDBOX USZKADZA C64 ?  (Przeczytany 4049 razy)

Offline Kaczor

• Level 1
  • *
Re: Z cyklu Kisiel LEGEND - CZY SDBOX USZKADZA C64 ?
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Lipca 2018, 22:14 »
Wegi nie znasz się i tyle. Kisiel napisał że sdbox pali komputery więc tak jest.
Przecież podpisał się Hardware-Guru.
https://csdb.dk/scener/?id=6557

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Lipca 2018, 23:23 »
Bo guru zapomina o dziecinnej prostej rzeczy.
Przed wsadzeniem sdboxa do gniazda trzeba wyłączyć komputer.
Tak piszę w instrukcji. Ale instrukcja nie jest dla guru....

Ps.
Ciekawe co poszło w tej Atarynie co zepsuł od wsadzania carta w czasie pracy....

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Lipca 2018, 23:26 »

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Lipca 2018, 09:28 »
Dobre :)

A co to jest atarii ? Nigdy nie mialem, moze ktos podaruje <3
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Lipca 2018, 10:33 »
przecież cię stać.

xd

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Lipca 2018, 13:47 »
Kojarzę kaczora z 3 akcji:

1. Obudził się jak dioda2000 skarżył się na upgrade
2. Obudził się żeby spytać czy MGC ma instrukcję
3. Podbił ten wątek jak leciał do offtopu

Raf nie zdjął bana dla ola że tak incognito ?
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Lipca 2018, 23:08 »
Ja kojarzę dioda3000 z tego że KB777 podejrzewał go o alter ego olokillera aka kisiel i zadał mu pytanie gdy Vato zablokował diodzie konto. Ogólnie nie wiem czy były moderator jest na pasku olo (payroll) , może nie lubił oskarżeń kolegów/userów/ghostów które ciężko jest zweryfikować w dobie copy&paste z komunikatorów i mejli itd.
Jeżeli olo  z bratem potrafi sprzedawać sprzęt na ppa.pl z lewych kont dlaczego miałby ominąć to forum. Dlaczego uważacie że 90% ruchu na forum nie jest generowane przeze mnie ?
Niebieska czy różowa.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Lipca 2018, 23:45 »
Oskarżał Kisiel o klonowanie razy KILKA(set) - oskarżyli i wilka :-)

To że pisanie z kilku kont jest dla gościa normą, to i przyzwyczaiło mnie i pewnie innych do tekiej paranormalności - no powiedzmy jak by Raf czy Kisiel czasami nie przeklnął. Jest coś w gościu co go pcha do tego i chyba z syndromem matrixa nie wygrasz.
Rozważania o kwadratowej ziemii też nie zrobiły na mnie wrażenia...

To natomiast co zbudowało moją opinię i co wywarło na mnie stałe wrażenie to hit sto razy lepszy od trollingu:

Akcja PPA:
Wątek w stylu: "Pomocy nie wiem czemu to nie działa !" + schemat

Zjawia się człowiek dobroduszny, który zadał sobie trud analizy uwalonego schematu, tłumaczy (tłumaczy ? PRÓBUJE TŁUMACZYĆ) co jest źle i czemu nie działa i wtedy.......... (!!!)

olo zaczyna gościa opierniczać, że to co wymyślił jest jak najbardziej PRAWIDŁOWE i MUSI działać !!!

Rozumiem zatem, że to było takie podchwytliwe pytanie jak pointy z filmów Lyncha :D których nie rozumie nikt włącznie z Lynch'em :)

[onomatopeja] <świst opadających rąk i nóg>
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #38 dnia: 30 Lipca 2018, 10:32 »
Ja kojarzę dioda3000 z tego że KB777 podejrzewał go o alter ego olokillera aka kisiel

Zajrzyj do tamtego wątku, przeczytaj uważnie i... ?  Kto "hovnoburzę" wtedy nakręcał ? ;)
OK, D2K też nie zajarzył ironii (i jeszcze się na mnie "obraził"), ale cóż - nie takie "meteoryty" na tym forum bywały, przyleciał, błysnął, tyle go widzieli.

Tylko spokój i kiszone ogórki !
-profil nieaktywny-

Offline sajmosia

• Level 3
« Odpowiedź #39 dnia: 31 Lipca 2018, 11:08 »
nie takie "meteoryty" na tym forum bywały, przyleciał, błysnął, tyle go widzieli.

Niektorzy nawet nie zdazyli zablysnac, bo juz na wejsciu zostali zmieszani z kislem.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #40 dnia: 31 Lipca 2018, 15:08 »
 Jak jestes soft to nie udawaj ze robisz hard...czyli jak nie klaszcza uszami to zabierasz grabki i wiaderko. Wysil sie bardziej moze cos wlasnego skonczysz.

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #41 dnia: 31 Lipca 2018, 15:47 »
Ogólnie nie wiem czy były moderator jest na pasku olo (payroll)
...
Dlaczego uważacie że 90% ruchu na forum nie jest generowane przeze mnie ?

Były moderator nie jest na żadnym pasku.

Znamy osobiście ponad połowę aktywnych userów więc 90% ciężko by ci było osiągnąć.
Nieznajomi userzy niech sobie nawet będą twoim wcieleniem, bo żadna różnica czytać spam Kisiela czy usera o innym loginie :D

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #42 dnia: 31 Lipca 2018, 19:46 »
ban na dioda2000  za

"Po tak długim rozwinięciu się tematu postanowiłem zrobić krótkie streszczenie aby "klony" o ile są zrozumiały o czym mowa, oraz użytkownicy którzy nie wiedzą co jest grane lub nie chce im się czytać tego od początku:

1. Kontakt z panem olo w celu aktualizacji SD-BOXa
2. Pan olo mówi OK i podejmuje chęć pomocy
3. Po kilku wymianach zdań stwierdził że lepiej go odesłać
4. Pan dioda2000 grzecznie zapytał o adres (rozmawiając z panem olo nie miałem karty GW na kolanach tylko grzecznie leżała w pudełku w szufladzie więc nie o drazu się domyśliłem że dane kontaktowe są na pieczątce)
5. Pan olo zaczął mnie wtedy weryfikować czy naprawdę jestem posiadaczem SD-BOX (i bardzo słusznie popieram), ale mógł poprosić o zdjęcie/skan karty GW, lub powiedzieć "Jeżeli jesteś właścicielem SD-BOX i masz kartę GW to na niej masz wszystko co ci trzeba".
6. Odpowiedź jaką otrzymałem "NIE PISZ WIĘCEJ" czyli w moim rozumieniu WYNOCHA.
7. Założenie tematu na forum.
8. Abym mógł wyjść z twarzą u pana olo mimo iż nie kazał mi do siebie pisać jednak postanowiłem mu wysłać później kartę GW i po tym jak mnie potraktował dałem sobie spokój z wysyłką choć później zaproponował jednak abym wysłał.

I oto cała prawda proszę o zrozumienie streszczenia a zwłaszcza kolejności wydarzeń :) i nie jest to hejt na pana olo tylko fakt z jakim się spotkałem.
Ja jestem człowiekiem z którym można się bez problemu dogadać, ale po tym co zaszło zniechęciłem się i mam obawy wysłać panu olo sprzęt więc jeżeli widzi jakieś inne rozwiązanie to niech zaproponuje, a jak nie to trudno też się nic nie stanie, a temat będzie można zamknąć lub jak administratorzy stwierdzą nawet usunąć, aby nie nabijał licznika postów.
Pozdrawiam"

ban kisiela za:
"
"Na PPA olo i brat RS2322 też sprzedają pomimo bana, chłopaki fajne są , okradają państwo czyli nas, ale przymknijmy na to oko na maroko. W końcu tylko janusz podatek płaci."
Pytanie do Moderatora Vato, jak rozumiem nie wiesz który avatar to olo na PPA i dlatego usunąłeś ten komentarz ?
Okradanie państwa czyli nas przez niepłacenie podatków przez Aleksandra B. to fakt, wystarczy sobie otworzyć bazę w necie i uświadomić że prowadzenie działalności gospodarczej w produkcji urządzeń elektronicznych jest działalnością poza rolniczą i podlega opodatkowaniu. Obawiam się przy tym państwie represyjnym w końcu olobrygada będzie płacić i spłacić.
"

Ess tut mi lajt ale to wygląda na pasek płatniczy.

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #43 dnia: 01 Sierpnia 2018, 10:06 »
Nie dostałeś bana za tego jednego posta.

Pasek płatniczy hahaha!
Idąc podobnym "tropem" zawiłych ciągów zdarzeń, wymyślając kwadratowe bzdury można wygenerować ścieżkę do byle jakiego wyniku :D
W sumie ciekawa zabawa...

More please :D

Offline sajmosia

• Level 3
« Odpowiedź #44 dnia: 01 Sierpnia 2018, 11:26 »
More please :D

Domyslam sie, ze kontynuowanie tego ciagu jest duzo bardziej pozyteczne i tworcze, niz byloby np zbudowanie czegos z githuba :)