Więc tak, konkretów nie ma (*), jest natomiast odpalanie flar. Kisiel, myślisz że oscyloskop to dobro rzadkie ?

Ale dobra, dzięki za przypomnienie o schemacie core'a SD Boxa, też coś mi się zdawało, że widziałem - i voila:

Okidoki - no i co tu jest nie tak ? c64_in_io1 ma na wejściu i Fi2 i Dotclock. Zgadza się, nie wiemy co jest w środku tego makromodułu. A co może być ? Tylko autor może potwierdzić - ale... EasyFlash ma podpięty generator 25 MHz. 1541U/2/2+ ma 50 MHz. Do "laczowania" (a tak na prawdę to do... źródła są, można sprawdzić do czego). Raportów o "psuciu PLA" nie ma - a mówimy o zupełnie innej skali (samo 1541U to już parę tysięcy sztuk), gdzie więcej archeologicznych C64 jest "narażone" na kontakt z tymi zabawkami.
(*) jako konkrety rozumiem np. to co było w wątku (a tam szło czasem "na noże") na Lemonie i nie tylko nt. EPROM PLA by Eslapion kontra Jens S. z gościnnym udziałem Jima D. (yyy... legenda okazała się być trolololoo), Skoe i paru innych. Zrzuty z oscyloskopów, analizatorów stanów logicznych, pomiary prądu - nawet Skoe ("The C64 PLA Dissected") przyznał, że go to zainspirowało do poważniejszego zajęcia się tematem.
A tak BTW... zagadka, kto to napisał:
"Po kiego dyskusja - kisiello ma rację tutaj. Czy zapuszczę 386 na 2GHZ czy poleci w kosmos pomimo chłodzenia ciekłym tlenem ? Więcej wydzielonego ciepła to więcej wydzielonej energii. Żeby ją wydzielić trzeba ją pobrać. Tym samym więcej jej pobiera i bardziej obciąża exp. port. AMEN"